gündem
  1. · itü sözlük hiçbirimiz komiklik yapmıyoruz günü
  2. · 250 milyarlık cip kullanan türbanlı
  3. · annenin gençlik fotoğrafları
  4. · demokratik sol halk partisi
  5. · günün tek kelimelik özeti
  6. · darwin i bitiren balık
  7. · google wave
  8. · aşık olmak
  9. · ezik başlık açarım ilgi çekerim

cem yılmaz ı güldürmek  

1. paralel evrende bi sike yaramayacak vaziyettir. neye yarar? işte böyle orda burda anlatırsın anca, komiklikten komiklik çıkartırsın, nınısının nınısı. yoksa şey durumu yok yani; x y'i yendi, z de x'i yendi o halde z x'i havada siker. yok böyle bi şey. evet kafa sikmeden konuya girelim;

bir gün yine istinye park'tayım benim süper oda arkadaşımla, sinemaya falan gitmeyi düşünüyoruz, genç türkcell de yok o gün ama işte niyeti bozmuşuz demek ki; yoksa olmayan paranın batacak hali yok. sinemanın önüne geldik, bakalım dedik hangi filmler var, öne yaklaşırken benim oda arkadaşı dedi: "olum cem yılmaz lan", "siktir lan göt" diye tepkimi gösterdim ben de ama yine de ben de baktım, cem yoktu ancak cansu dere adeta dikiliyordu önümde, sonra dikkatli bakınca yanındaki sıska adamın da cem yılmaz olduğunu farkettim, saçı sakalı koyurmuş geziyordu. dedik gidip konuşsak mı? dedim aq adam şurda pazar günü kafa dinlemeye gelmiş hatununu takıp koluna, durduk yere sövüş yemeye gerek yok, zaten mekan elit, kimse peşine takılmıyor adamın, şimdi sikko sikko haraket yapmaya lüzum yok. o sırada da arogun biletleri ön satışa çıkmıştı, biz de direk düşündük ki; adam şans falan getirsin diye kendi filmine bilet aldı herhal.

biz de baktık, şöyle komik bi filme gidelim dedik, mal gibi gittik süper ajan k9 a bilet aldık (bkz: @2756750), neyse dolanırken yine gördük cem - cansu ikilisini, dedim "olum gidip kellesine bi şaklak mı atsam" arkadaş saçmaladığımı söyledi oysa ben cemi düşünüyordum, "öyle bir şey yapsam bi daha ki gösteride en az on dakika benim üstümden espri yapardı, onun anlattığı şeyi yapanın ben olduğumu nerdeyse kimse bilmezdi ve benim bu anım cem yılmazca ölümsüzleştirilirdi", aklımdan geçenler bunlardı. sonra dedim ibne laf maf söyler şimdi, canımı sıkar, "siktir et hacı, ne hali varsa görsün". gittik bişiler yedik, sonra indik sinemaya, bizim salon da, ta ebesinin amına konmuş, en içerde, salona yaklaşırken burnuma sigara kokusu gelmeye başladı ve çok feci kıllandım, çünkü yasaktı kapalı alanda sigara içmek, son köşeyi bi döndüm, o da ne! cem bey* çektirmiş bizim salonun önüne masayı, kodurtmuş kültablasını, tüttürüyor, vay amısını diye geçirdim içimden.

sonra salona doğru yaklaştık, baktım cansu da yok, gittim yanaştım yanına, (bu arada saat 10 11 civarı bişi, salonlar nerdeyse bomboş) dedim kız arkadaşınız (hay sikiim, kız arkadaşınız ne lan? kibarlıkla mallık arasındaki çizgiyi görmeden geçmişim karşı tarafa) gelene kadar iki laflasak? adam ne dese beğenirsin, "ya dur şurda iki sigara içicez" yarak kafa sanki bana brad pitt, zaten yasak orda sigara içmek göt adam, dedim "nolcak canım, şurda iki muhabbet edicez (aq), e ne edicez bakam falan derken başladık konuşmaya

y: yaşlı çocuk
    c: cem yılmaz

y: filmlerinizi falan ailecek takip ediyoruz (yavşak da bi sırıtış mevcut bu arada)

c: ehühüha, siz de sinemaya mı geldiniz, hangi filme geldiniz?

y: süper ajan k9muş (aşağılık efektini de verdik ki adama ayıp olmasın)

c: ıhııhı, geçmiş olsun

y: ee, herkes senin gibi iyi film yapamıyo tabi. (iltifatın da sonu yok) sizin hangi film de?

c: x (filmin adını unuttuğuma inanamıyorum, amım olsa her türlü koyardım kendime, ulan dilimin ucunda lan, valla, hatırlayınca yazcam söz)*

y: seni gördük yukarda, biz de kendi filmine bilet aldın sandık.

c: benimki başlamış mı satılmaya?

y: görmedin mi kocaman yazıyodu bütün tabelalarda, senin haberin olmuyo mu da bundan?

c: yok onlarla biz ilgilenmiyoruz, yapımcılar nası isterse öyle

y: sonra dedim arkadaşa, bu arada utandı yavşak bak gelemedi yanına (gülüşmeler), dedim olum cem yılmazın kafaya bi tane patlatsam mı

c: haydaa

y: yok ya senin için, öyle bi dahaki gösterinde anlatırdın ballandırıp, fena mı olurdu?

c: baba sen de amma doluymuşsun ya

y: (iç ses) baba falan noluyo aq!

y: sonra dedim siktir et, kendi bulsun esprisini, bize ne aq (adam en çok bu noktada güldü, demek ki iki küfür sıkıştırıcan tamam, mesele burda yatıyor, adam küfrü komik buluyor, ben de buluyorum ama tabi neyse kafa sikmeyelim iyice)

c: valla baba (adam hala baba diyo aq), içinde kalmış, at istiyosan

y: yok ya, espri hep bunlar

c: ...

y: ... (okul falan muhabbeti falan döndü burda, iyi okumalar falan dedi, karşılıklı gülüşmeler eşliğinde iş konuştuk biraz, dedim yengeyle aran nası falan, dedim ben sizi ayrıldı sanıyodum gibi gibi)

sonra girdim filme, cansu almış eline mısırları geliyo, o gelince de ben kalktım zaten, içerde film başladı, türk sinema tarihinin en sikindirik filmlerinden biri oynuyor, dışarda da cem yılmaz oturuyo, ne yapıyorum ben dedim, gittim bi de fotoğraf çekiniyim dedim, makinayı aldı cansu, başta titretti ama sonra güzel çekti, telefonu vadide* açık arttırmayla 6 katı değerine sattım, daha parmak izleri bile üstündeydi zira.

* -film hellboy 2 the golden armyydi yeni hatırladım.
    (yaşlı çocuk, 16.01.2009 02:37)
  2. ekstra bir çaba sarfetmeye gerek olmayan olay. kendi kendine gülüyor zaten.
    (arcturus b, 16.01.2009 02:39)
  3. önüne ayna koy, pili bitene kadar gülsün zat.
    (estravanza, 16.01.2009 02:50)
  4. fetullah gülen'i güldürmekten daha kolay olduğu aşikar olan iştir.
    (phoenix, 16.01.2009 03:08)
  5. kameraların olmadığı bir ortamda çok zordur.neden?
    bence türkiyenin en iyi global araştırmacılarından ve ülkemizin dünyayla entegrasyon konusunda çok ağır davranmasından ötürü, aradaki uçurumu atlayarak, sepetine envayi çeşit çiçek meyve şaka sahne komiklik doldurup getiren ve bunu pazarda sunmasını bilen bu zatı güldürmek; kameranın çekmediği yerlerde kendisiyle başbaşa ve şarap şişesiyle dertleşen bir tiptir.

elbette onu güldürmek güzel bişey ama onla birebir muhabbet esnasında gülmek(ki arkadaşta tam olarak yapmış olduğu bu) sanırım güzel bir anı olsa gerek.ama diyalogda çok önemli noktalar var:
    benimki başlamışmı satılmaya dediğinde biri bana görmedinmi lan yarraam tarzı bir cevap verse onu çükünden tavana asarım
    neyse bu röpörtajından ötürü arkadaışımıza minnetler...

cem yılmaz'ı sinemada bulduk.bir dahaki sefere bize bekliyorum ona göre
    (girinin noktası, 16.01.2009 20:47 ~ 20:54)
  6. güldürürken de düşündürülürse tadından yenmeyecek olay.

(bkz: güldürürken düşündürmek)
    (bkz: allah da seni güldürsün)
    (gelirsemkal, 16.01.2009 23:43)
  7. (sycrone one, 16.01.2009 23:45)

künye  ·  iletişim / şikayet / reklam  ·  sıkça sorulan sorular  ·  itü sözlük görseller  ·  itü sözlük extra  ·  itü sözlük mobil