facebook'tadır. görmüşümdür. kızmışımdır ve üzülmüşümdür.
nedense
cem garipoğlu facebook dünyasında bir halk kahramanıymışçasına anılmaktadır. destekleyen gruplar ve fan pageler cirit atmaktadır kendisi hakkında. yurdumun cahil ve vicdandan yoksun gençliği (medyanın da etkisiyle tabii) cem garipoğlu'nu bir ilah gibi görmektedir artık.
bugün cem garipoğlu'nun fan page'ine göz attığımda gerçekten kanımı donduran bir yorumla karşılaştım:
"ay çk yakışıklıı"
muhtemelen liseli bir genç kızımız tarafından yazılmıştı. bir an durup düşündüm. olanları bilmiyor mu bu kız? hiç mi tv izlemiyor, haberleri takip etmiyor? kendisini münevver'in yerine koyamadı mı bir an için de olsa? hepimiz kendimizi münevver'in yerine koyduk bir an da olsa. öyle değil mi? insan olan böyle hisseder... duyguların varsa, mantıklı düşünüyorsan bunu yaparsın.
yeni nesil bu kadar mı aptal, bu kadar mı sığ?
ben 23 yaşındayım. açıkçası şu anda lise çağında olanları görünce (ki aramızda 5-6 yaş var.) emin olun ki midem bulanıyor. özellikle bu facebook dalgası, youtube a düşen liseli videoları kanımı donduruyor.
farkındayım 40-50 yaşında gibi yazıyorum ve ben de buna şaşırıyorum. ama böyle bir olay karşısında sessiz kalmam da benim ayıbım olurdu.
o kız hiç mi düşünmedi münevver'in yerinde olabileceğini? belki onun başına da gelecek yarın öbür gün aynı şey.
insanın bu duygular biraz içinde olacak, biraz da ailesinden görecek öğrenecek bu tip şeyleri. kızın ailesini tahmin edemiyorum. ya çok baskıcı, ya da kızlarıyla hiç ilgilenmiyorlar.
dandik bir yorumdan neler çıkardım evet ama, gençlik hiç iyi yöne gitmiyor. bu tip insanları idolleştirmek ya da fantezi dünyasına katmak ne kadar sağlıklıdır bilemiyorum.
yoğun istek üzerine gelen edit:
http://www.facebook.com/... "just fans" kısmında kızımızın yazdığı yorumu okuyabilirsiniz.