|
|
- yapı bilgisi kürsüsündeki en iyi hocadır. derslerini kaçırmamak gerekir. her dersten sonra ödev verir. şikayet edenler olur. ödevleri yapmanın önemli olduğu sınavlardaki soruları görünce anlaşılır.
bu hoca seçildiğinde detail dergisi ile fazlaca haşir neşir olunur. çünkü ödevler bu dergideki detay çizimleridir.
ders dışında yapılan konuşmalarda mimarlık ile ilgili bilgi birikiminin oldukça geniş olduğunun farkına varılır.
davranışlarında, yürüyüşünde, konuşmasında mutlak bir düzen ve kesinlik sezilir.
affına sığınılarak kendisi world puan maskotu vaddaa'lara benzetilir. "bir gün sınıfa girdiğinde herkes vadaaa diye bağırsa ne güzel olur" diye hayal kurulmuş, ama hayata geçirilememiştir.
- half life daki profesörlere benzer.bir efsanedir."pek mümkün değil" "pek olanaklı değil" cümlelerini sık kullanır.bahsedildiği gibi detail cem altun dersleri için bir hazinedir.yapı bilgisi dersi için en iyi strateji cem altundan öğrenerek kalıp ertesi dönem murat aygünden birşey yapmadan geçmektir.
(bkz. murat aygün)
- ders alınası alınan derse saydırılası derslerin sahibi anlatılamayan yaşadıkça anlaşılan derslerin sahibi hoca. başka birine ödevi veya sıkışıklığı bildirmek adına şu veya benzeri cümlenin kurulması yeterlidir "abi cem altun'um var". karşıdaki kişi yaşamışsa aynı şeyi şöyle bir cevap gelir karşıdan genellikle "hıııııı... kolay gelsin ben seni tutmayayım o zaman".
- avusturya lisesi mezunu,disiplinli bir hoca,dersleri normal bitiş saatinde asla bitmez mutlaka uzar.
- 3. dönemde taşkışlada yapı ve yapım yöntemleri dersi veren hocadır. süper anlatır, yalnız konuşmasına takılır bi müddet sonra ders dinleyemez olursunuz; "bu adam acaba bilerek mi böyle konuşuyor? yok lan kesin taşak geçiyo bizle! rakı sever mi acaba? ev hayatı nasıldır?" gibi sorularla 3 saatlik dersi yemeniz söz konusudur. manyak ödev verir bi de! hatırlıyorum uygulama vardı geçen haftalarda detail dergisinden, tüm gruplar bitirmiş ve zaha hadid konferansı için hafiften yola koyulmuşlardı, kendi grubundan davetiyesi olan ve gitmek isteyen öğrencilere de, uygulamanın henüz bitmediğini söylemiş, ve "zaha hadid mi cem altun mu?" diye sorarakta ufak çapta yarılmaya sebep olmuştur...kutluyorum.
|