celalettin cerrah 

sayfa  / 2
adana çık aradan

1. istanbul emniyet genel müdürü
    (ephendy, 09.02.2005 15:26)

2. sokak çocukları ile baş etmek konusunda verdiği bir demeçte daha önce görev yaptığı bölgelerde böyle bir problem olmadığı için istanbul'daki bu durumu iyi bilemediğini (ya da buna yakın bir şeyler) ifade etmiştir. cerrah baba gibi bir lakabı olduğunu anımsıyorum, ancak kaos şehri istanbul'un her daim daha istanbul ehli olan polis yetkililerine sahip olması gerektiği de aşikar.
    bir de yanılmıyorsam bir dönem galatasaray-febe arasındaki maçlarda rakip takım tribünleri arasına küçük çocuklar yerleştirmeyi önermişti.
    (palanthaser, 09.02.2005 16:15)
  3. (bkz: karizmatik isme sahip olan ünlüler)
    (erdemetal, 09.02.2005 23:11)
  4. koyu beşiktaşlıdır. hatta taraftarlar arasında lakabı cerrah babadır, sevilir sayılır.
    (azureel, 01.10.2005 01:33)
  5. (bkz: sayid jarrah)
    (sycrone one, 03.09.2006 21:38)
  6. emniyet müdürü olduğu sivasta hergelelik yapan serserileri toplatıp dansöz kıyafeti ile fotoğraflarını çektirip sopa ziyafetinin ardından tekrar sokağa saldığı, bu olaydan sonra asayişin düzeldiği rivayet edilir. doğrumudur efsanemidir bilmem. ama doğru ise takdir ederim, ellerinden öperim sayın amirim.
    (turfanda, 03.09.2006 22:45)
  7. hakkında giri yazmanın çok zor olduğu, değişik bir insan. giriye nereden başlasan değişik bir hakaret unsuru barındıracağı için çok dikkatli olmak gerekiyor. kendisinin gafları ile ünlü olduğu söylenir; lakin bence recep tayyip erdoğan'da da olduğu gibi bu gaflar, içindeki samimi düşüncelerin bir anlık dışavurumudur.

en son, hrant dink cinayeti hakkında "cinayette örgüt unsuru ve siyasi boyut yoktur. zanlı milliyetçi duyguları ile cinayeti işlemiştir." dedi. bunun öncesinde ise diğer bazı önemli gaflarını da belirtmek isterim:

-şu açıklama savaş ay ile yaptığı 28 kasım tarihli röportajdan ""eşim de kızlarım da iyi silah kullanır. ilkokuldan beri ateş etmeyi öğretirim çocuklarıma. ateş etmek rahatlatır insanı. patlayan tabanca sesi huzur bizim gibilere. stresini alır" diyordu."

-şüphesiz ki 30 ağustos kutlamalarında lübnan'a asker yollanmasını protesto eden gençlerin başına gelenleri hatırlıyorsunuzdur. sayın cerrah'ın bu linç ile ilgili yorumu ise "vatandaşlarımız güzel bir tepki gösterdi." olmuştur. zannımca en iğrenç gafı da budur.

-barbie operasyonunda yakalananların, mağdure olarak kayıtlara geçtikleri halde, deşifre edilmesi üzerine "polisimiz namuslu kişileri afişe etmez." demiştir.

velhasıl, hakaret unsuru bulunmasın diye akla karayı seçtiren, acayip bir yazı oldu. dolayısı ile kendilerine saygılarımı bildirerek noktalıyorum*.

kısmen kaynak: http://www.milliyet.com.tr/...
    (twinkle, 23.01.2007 10:33 ~ 10:33)
  8. bu günlerde koltuğu sallantıda olduğu söylenen istanbul emniyet müdürü
    (ajan, 13.02.2007 19:15)
  9. muammer güler ile bir şehrin başına gelebilecek en korkunç zat.

(bkz: muhteşem ikili)
    (dice man, 01.05.2007 11:45 ~ 11:45)
  10. polisiye romanlarında anlatılan, polis karakterlerine hiç benzemiyor. o gür bıyıkları erkekliği simgeliyor. maço olmadığını düşündüğüm bıyıklı istanbul emniyet genel müdürü.
    (spanki, 01.05.2007 11:50)
  11. dün maraton programında, lig tv kameramanlarının polis tarafından darp edilmeleri üzerine şansal büyüka ve erman toroğlu tarafından istanbul polisi büyük ayarlar almaya başlayınca programa bağlanmış, kameramanların tekmelenmesi ve ağızlarına biber gazı sıkılması olayıyla ilgili;

"tek taraflı yayın yapıyorsunuz. gerçekleri söylemiyorsunuz. kameraman arkadaşınızın polislere tekme attığını niye söylemiyorsunuz? ayrıca bu arkadaşlarınız mahkemeye çıkarıldı ve suçlu bulundu. orada tek taraflı yayın yapıyorsunuz. polis kimseyi dövmez. ayrıca siz gittiğiniz karakolda bulunan polisleri tehdit etmediniz mi? polisi böyle karalamaya hakkınız yok."

yani polislerini korumak için "önce o vurdu" tarzı bir koruma yöntemini seçmiş kendisi. polis kimseyi dövmez'e değinmiyorum bile de, yav bari bu konuda öyle bir şey olamaz falan de. tekme atmışmış da. daha dün bir basketbol salonuna giriş sırasında, sırada olanları kalkanlarıyla dövüyordu be senin polisin. külahıma anlat sen sonra olanları.

not: lan şimdi benim de ismimi alıp sıkıştırmasınlar bir yerde. ama tekme atmam ben baştan söyleyeyim.
    (sycrone one, 24.12.2007 09:55)
  12. (bkz: polis kimseyi dövmez)
    (ellaam, 25.12.2007 15:37)
  13. bazı insanların karakterleri yüzlerine yansır. celalettin cerrah ı tv de her gördüğümde bu tespit gelir aklıma nedense
    (depresif, 25.12.2007 15:48)
  14. (bkz: balık baştan kokar)*
    (o s c a r, 26.12.2007 02:39)
  15. ismiyle , icraatlarının örtüştüğü düşüncesine özellikle yaptığı açıklamalarla beni gark eden şahs-ı muhterem.
    (hani karlarda açan çiçektim, 26.12.2007 03:05)
  16. iddia ediyorum, kendisi istanbul'da görev almış en kötü emniyet müdürüdür. belki çok iddialı bir tanım oldu ama yaşadığım şu yirmi küsür senede daha kötüsünü görmedim.
    (sycrone one, 01.01.2008 19:18)
  17. yüz ifadesi yeniçeri ağasına benziyor. bu ayrıntı dikkatlerden kaçmış olmamalı.
    (wondrous, 02.01.2008 20:24)
  18. bu adamla ilgili aklıma takılan bir şey var. bıyıkları. atıyorum sıradan bi nufus memuru boyle bir bıyık bırakıp daireye gitse "olum ne ayaksın" demezler mi. bu cerrah devlet memuru değil mi? bu ne biçim bıyık? devlet memurları boyle bıyık bırakabılıyor mu artık?
    (alajuve, 02.01.2008 21:00)
  19. hakkında hrant dink davasından dolayı soruşturma açılmış kişidir.

http://haber.mynet.com/...
    (estarabim, 04.04.2008 19:29)
  20. hrant dink cinayeti soruşturması kapsamında hakkında açılan soruşturmayı, basın mensuplarına yaptığı açıklamayla yalanlayan adam.
    (cemre, 04.04.2008 21:00 ~ 21:02)
  21. istanbul emniyet müdürü celalettin cerrah ve istanbul emniyet müdürlüğü görevlilerinin "kasden öldürmenin ihmali davranışla işlenmesi" suçundan istanbul cumhuriyet başsavcılığı'na verilen dilekçe:

http://www.gazeteport.com.tr/...
    (chixculub, 04.04.2008 21:13)
  22. hayatımda gördüğüm en şiddet yanlısı insanlardan biridir. suratında bir meymenetsizlik vardır. hakkaten insanın içi yüzüne yansıyor galiba diye düşündürür insanı. hrant dink cinayetiyle ilgili bilgi sahibi olup önlem almamak suçlamasıyla hakkında soruşturma açılmış kişidir. umarım hakettiği cezayı alır.
    (cynsure, 07.04.2008 12:35)
  23. 1 mayıs 2008 günü yaşanan olaylar üzerine istanbul da olumsuz bir durum yaşanmadı diyebilen büyük bıyıklı adam. sanırım emniyet müdürü oluyor ama kimin emniyeti anlayamadım valla.
    (lamentable belaborment, 01.05.2008 13:38)
  24. haber bültenlerine göre 1 mayıs 2008 günü osmanbey'de yönettiği polislerin göstericilere müdahelesi sırasında biber gazıyla tanışan emniyet müdürü.
    (kkadirr1989, 01.05.2008 13:43)
  25. 1 mayıs 2008 günü cerrahi bir müdahale yapmıştır.
    (lethromar, 01.05.2008 13:45)
 sayfa  / 2