belki ilginizi çeker
  1. · netsozluk
  2. · itü sözlük yazarlarından özlü sözler
  3. · itü sözlük te ciddi seks sıkıntısı var
  4. · on beşinci yüzyılda talebe olmak
  5. · nicklere göre olası itü sözlük radyosu programları
  6. · orta şut karışımı
  7. · sükun a pantolon alalım kampanyası
  8. · tipsiz olunduğu için zirvelere katılmamak
  9. · içinde hayvan ismi geçen nickler
  10. · yaran nickler
gündem
  1. · behlül sözlük yazarı olsa kullanacağı nick
  2. · 100 opera
  3. · ugg
  4. · geniş aile
  5. · ugg düşmanı ezik kızlar
  6. · thierry henry
  7. · allahın belası piç şerefsiz altıncı nesil yazarlar
  8. · türkiye de kimlik
  9. · mihrimah sultan

ceket yok pantolon verelim  

1. dördüncü nesil yazar.*
    (itü sözlük e bir daha girersem alacağım nick budur, 31.07.2007 05:14)
  2. yoksa bir ferhangi mi? diye sorduktan kısa bir süre sonra kim olduğunu öğrendiğim abim.
    (tatlı kavanozu, 02.08.2007 21:55 ~ 05.08.2007 19:01)
  3. hoşgelmiş yazar,ayrıca belki bi alakası vardır diye

(bkz: taze bitti)
    (blondie, 03.08.2007 02:13)
  4. romanına zaman ayırması gerekli yazar.
    (demesterizasyon, 23.11.2007 01:22)
  5. şiire meraklı olduğunu öğrendiğim dördüncü nesil yazar. bilinmeyen şiirleri sağdan soldan bulup çıkartıyor. bir nefes oluyor insan için. tebrik ediyor, çalışmalarının devamını diliyoruz.
    (kremberiz, 31.01.2008 22:01)
  6. olası şiir ismi olan başlıkları gördüğümde ve özellikle başlığın yeni açıldığını farkettiğimde tıklarken "kesin yine şiirdir, kesin yine o eklemiştir" diyorum, nitekim haklı da çıkıyorum. teşekkür ve tebriklerimi sunuyorum.
    (ness, 03.02.2008 22:38)
  7. bazı geceler güzel şiirlerle gecelerimizi süsleyen yazar.
    (şiirbaz, 21.03.2008 21:55)
  8. 4. yıl zirvesinde tanışmış olduğum elit 4. nesil yazar, nesildaş.
    mekana alınmadan önce yaklaşık 30 dakika kadar süren birlikteliğimizde (merdivenlerde!) bana engin kitap, sinema ve şiir bilgilerinde seçmeler sunan. hamlet'ten, sersem kocanın kurnaz karısı'ndan tiradlar okuyan nispeten yaşıtım (7 yaş küçük benden) değerli insan.

mekana girmeden ayak üstü sohbet ederken bana türlü türlü kitap isimleri, şiir isimleri saydı durdu bu. yok budd schulberg'i bilir misin? yok efendim hiç hamletizledim mi? yok efendim rıhtımlar üzerinde'yi izlememişsem adam diilmişim falan. ne derse desin "aaa saçmalama tabi ki izledim", "hahaha tabi ki gördüm" falan diyorum ama siksinler beni dediklerinden tek kelime anlıyorsam. "tabi o filmde bogart* iyiydi" diyorum "marlon brando'ydu o!" diyor, othello'daki savaş sahnesi harikaydı" diyorum, "hamlet??!!" diyor. ama ben yılmıyorum "hı-hı, tabi ki, haklısın" demekten kendimi alamıyorum. merdivenlerdeki bekleyiş uzadıkça uzuyor, tam sona yaklaşıyoruz ki!

var olmak mı, yok olmak mı, bütün sorun bu!
    düşüncemizin katlanması mı güzel,
    zalim kaderin yumruklarına, oklarına,
    yoksa diretip bela denizlerine karşı
    dur, yeter! demesi mi?
    ölmek, uyumak sadece! düşünün ki uyumakla yalnız
    bitebilir bütün acıları yüreğin,
    çektiği bütün kahırlar insanoğlunun.
    uyumak, ama düş görebilirsin uykuda, o kötü!
    çünkü o ölüm uykularında,
    sıyrıldığımız zaman yaşamak kaygısından,
    ne düşler görebilir insan, düşünmeli bunu.*

diye haykırıyor! millet bize bakıyor ama durmuyor

"artık kendimiz yoğuz, seyircilerimiz de kalmadı. ama repliklerimiz, fısıldaşır dururlar sabaha kadar.
    gün ağarır, temizliyiciler gelir, replikler yerlerine kaçışır. perde."*

diye patlatıyor tiradları. diyorum harika can yücel şiiri mi bu? diyorum kırmıyor beni, küfretmiyor en azından. yüklendikçe yükleniyor bana.

nihayet mekana giriyoruz yüksek müzik sesi az da olsa engelliyor onu. bir bira içiyoruz lavaboya gidiyor, ikinciyi yuvarlıyoruz "biraz turlayayım" diyor, üçücü de gözden kayboluyor.

gecenin ilerleyen saatlerinde pistte yılan dansı yaparken görüyorum onu!! kıvrım kıvrım oluyor. az önce tiradlar patlatan adam el çırpışları arasında alnına para yapıştırılmasını bekliyor. "heyhat!!" diyorum. "hamlet de olsa othello da olsa insan her yerde insan". saat 9'dashakespeare olan insan 01:30 itibariyle fatih ürek olmuş! yılan dansı yapıyor.

olsun o gece* hangimiz ne olmadık ki? perde!
    (diazepam, 24.03.2008 02:42 ~ 02:53)
  9. önce where is the parti zirvesinde bunu takiben 4. yıl zirvesinde tanıştığım sohbeti güzel kişi. tiyatro tozu yutmuş biri olduğu her halinden belli.
    (heathcliff, 29.03.2008 22:25)
  10. szymborska'lı girisiyle sevindiren yazar.
    (veni vidi pipi, 02.04.2008 00:32 ~ 00:38)
  11. yanılmıyorsam eski netsozluk yazarı.
    (anarsik kirmizi, 02.04.2008 00:41)
  12. bu sözlük yazarı yazmaktan çok daha güzel şeyler yapabiliyor. konuşabiliyor mesela. çok da etkileyici. aynı zamanda komik. camelle birlikte "entelektüel absürdizm" adını verdik yaptığı şeye. ne zaman ironi yapıyor, ne zaman ironinin ironisini yapıyor anlamıyorum. gerçi çokça pek bir şey anlamıyorum. mütemediyen gülüyorum. evet yazısını beğenmiyorum. sıkılıyorum çoğunlukla. vel hasıl-ı kelam, sohbet edilmeli sessiz bir ortamda. siz de anlayamayacaksınız.
    (milwaukee, 07.04.2008 12:00)
  13. şiir seven (herhalde) 4. nesil yazar
    gece gece benim gibi bir şiir okuma fakirine bile bir sürü şiir okuttu
    (ceza aka keskinkılıç, 16.09.2008 03:54)
  14. sözlüğün prime time zamanlarında yazıyor olsa, sözlükteki pek çok yazarı işsiz bırakacak olan üstadımdır kendisi.
    (geber marla singer, 24.11.2008 05:58)
  15. güzel nicke sahip yazar
    "ne zaman görsem gülümsüyom lan" *
    (sleeping with ghosts, 07.02.2009 22:03)
  16. hoş sohbet 4.nesil yazar. katıldığı zirvelere damgasını vurur. şarabın iyisinden anlar.
    (dollidolli, 11.10.2009 12:01)

künye  ·  iletişim / şikayet / reklam  ·  sıkça sorulan sorular  ·  itü sözlük görseller  ·  itü sözlük extra  ·  itü sözlük mobil