görseller
cate blanchettcate blanchett
cate blanchettcate blanchett
belki ilginizi çeker
  1. · i m not there
  2. · yaşayan en iyi yirmi oyuncu
  3. · the fellowship of the ring
  4. · the aviator
  5. · elizabeth
  6. · sarah roemer
  7. · 77 nci oscar ödül töreni
  8. · veronica guerin
  9. · yirmi yedinci uluslararası istanbul film festivali
  10. · dünyanın en iyi aktör ve aktristleri
gündem
  1. · 29 şubat 1453 galatasaray fenerbahçe maçı
  2. · babaların garip huyları
  3. · the twilight saga new moon
  4. · kesilen kediye acıyıp koyuna hiç acımamak
  5. · 27 yaşında olduğu halde bir hayat kuramayan insan
  6. · başkaları sevinsin diye yapılan atraksiyonlar
  7. · colin kazım richards
  8. · bilgisayarın kendiliğinden çat diye reset atması
  9. · incubus

cate blanchett  

sayfa  / 2
  1. ölümlü olduğundan ciddi şekilde şüphe ettiğim , doğa harikası dişi organizma.bakışlarından duruşundan bir asalet akıyor ki sormayın gitsin
    (dr conners, 13.03.2004 23:22 ~ 23:23)
  2. (enip iqi, 12.05.2004 22:26)
  3. (bkz: heaven)
    (lapsus, 18.03.2005 01:56)
  4. her tür karakteri canlandırabileceğine ve kendine yakıştıracağına inandığım hatun.
    (jellicle, 18.03.2005 21:01)
  5. the aviator filminde; makyajından mıdır, canlandırdığı haylaz+espritüel+kültürlü+hazırcevap karakterinden midir bilemiyorum; acayip şekilde gülse birsel'e benzettiğim kadındır. başka filmlerinde bu avustralyalı teyzemizi neden gülse birsel'e benzetemedim, onu da bilmiyorum**.
    (azureel, 05.04.2005 04:03)
  6. lord of the rings'te galadriel rolündeki dişi kişi.
    (gblack, 05.04.2005 12:07)
  7. bi insan bu kadar mı beyaz olur?
    (ava adore, 05.04.2005 12:13)
  8. the giftte gerçekten çok çekici gözüken kadın.
    (kornish, 04.12.2005 06:24 ~ 06:24)
  9. çirkinimsi ama süper bir karizması olan, harika bir oyunculuk yeteneğine sahip zat. tipik anglosakson işte...
    (stocky2001, 04.12.2005 10:54)
  10. heaven da "i don't know" diyerek beni benden almayı başaran asalet yüklü aktrist.
    (leeloo, 04.12.2005 17:25)
  11. tam adı "catherine elise blanchett" olan oyuncu.

avustralya'da, national institute of dramatic art'tan mezun olduğundan beri blanchett, tiyatroda çok çalıştı. rollerinin arasında: miranda (the tempest), ophelia (hamlet) bu rolü için green romm ödülüne aday gösterildi, nina (the seagulf) ve rose (the blind giant is dancing)'u sayabiliriz.

sydney theatre company için caryn churchill'in top girls, david mamet'in oleanna (sydney tiyatro eleştirmenleri en iyi aktris ödülü), michael gow'un sweet phoebe ve timothy dallys'in kafka dancers (bu rol ile eleştirmenler birliğinin en iyi yeni oyuncu ödülünü kazandı).

99'da almeida tiyatrosu için david hare'nin pienty on london's west end'inde susan traheren'i canlandırdı.

sinemada aldığı bazı roller : bruce beresford'un paradise road'unda susan macarthy, thank god he met lizzie'de lizzie'yi canlandırdı. bu filmdeki rolü için hem avustralya film enstitüsü hem de sydney film eleştirmenlerince en iyi aktris ödülünü aldı. gillian amstrong'un yönettiği ve ralph fiennes ile oscar ve lucinda'da, lucinda'yı canlandıran blanchett, bu rolle yine avustralya film enstitüsü tarafından en iyi aktris ödülüne aday gösterildi.

98'de shekhar kapur'un yönettiği elisabeîh filminde kraliçe i.elisabeth'i oynadı. bu rol için aldığı ödüller : en iyi aktris altın küresi, en iyi aktris için bafta, chicago film eleştirmenleri en iyi aktris ödülü, londra film eleştirmenleri birliği ödülü, on-line film eleştirmenleri, variety eleştirmenleri ve uk empire ödülü, ayrıca sinema aktörleri birliği ve sinema sanatları ve bilimleri akademisi en iyi aktris adaylığı.

kaynak: "tekyüzük"

doğum tarihi
    14 mayıs 1969

doğduğu, yaşadığı yerler
    clayton, victoria, australia

saç rengi
    sarışın

göz rengi
    mavi

boy
    5' 8"

şuanki evlilik durumu
    eşi andrew upton

çocuk durumu
    çocuğu dashiell
    (guenhwyvar, 04.11.2006 00:22)
  12. (dasein, 23.05.2007 00:35)
  13. zayıflama hastalığı gibi bişeye yakalandığını duyduğum güzeller güzeli oyuncu
    (tarshalafi, 03.07.2007 10:02)
  14. notes on a scandal'da pek beğenmediğim ama aviator'da tapılası bir oyunculuk sergileyen, neslinin en yetenekli oyuncularından biri. aviator'da oscar'la da taçlandırılmıştır.
    (acyberexile, 03.07.2007 10:15)
  15. 2007 oscar töreninde yakında brad pitt le bir david fincher filminde rol alacağını ağzından kaçırarak dumur etmiş, heyecan tufanı yaratmış, kabiliyetli australian.
    (ferforje, 03.07.2007 11:24 ~ 14:57)
  16. aviator filminde canlandırdığı katherine hepburn rolüyle en iyi yardımcı kadın oyuncu oscar'ı dahil bilimum ödülü evine götüren,yine bir biyografik karakter olan ve asıl çıkışını yaptığı elizabeth ı filmiyle birçok ödül kazanıp en iyi kadın oyuncu oscar'ını pek de haketmeyen gwyneth paltrow'a kaptıran, bu sene notes on a scandal'da yetenek küpü judi dench ile karşılıklı döktüren fakat eli boş dönen asalet simgesi yıldız oyuncu. önümüzdeki günlerde gösterime girecek olan ve bob dylan'ın hayatından kesitlerin anlatıldığı ı'm not there adlı filmle de uzun süre konuşulacağa benziyor. merakla bekliyoruz efendim....
    (desmondoo, 27.08.2007 20:46)
  17. elizabeth the golden age filminde, elizabet rolünün hakkını vermiş oyuncudur. garip bir güzelliği olan kadınlardan.
    (jenesaispas, 29.11.2007 18:23)
  18. i'm not there filminde bob dylan'ı canlandıran 6 kişiden biri..
    (pureevilmusic, 02.03.2008 19:31)
  19. i'm not there filminde erkek karakteri canlandıran, babel'de susan rolünde ve daha nice filmlerinde oyunculuğuyla ve estetiğiyle günümüzün en iyi kadın oyuncularından biri ( benim fikrimce en iyisi ) olduğu açıkça ortaya çıkmış. eşsiz avusturalyalı...
    (baydüdük, 09.06.2008 13:08)
  20. dünyadaki en güzel kadın...

daha önce yazdım, tekrar yazıyorum...hastasınım!

anorexia* yüzünden zayıflamakta olduğunu duydum...ok, zayıf severim, benim için zayıflamanı anlıyorum cate'ciğim ama lütfen tadına bırak...ban annem dolma yapmış...hadi tatlım...

çokça kötülenmesinden anlıyorum ki ilişkimizi kıskanan çok...yidirmem lan hiçbirinize! seviyeli bir ilişki yazıyoruz cate'le!
    (insansevmeyenhayvan, 29.08.2008 23:16 ~ 23:31)
  21. her işini düzgünce yürüten hem evine ailesine vakit ayıran, çocuklarını düzgünce yetiştirebildiği söylenen, tiyatrocu narin kişilik. hem güzel, hem çalışkan, hem başarılı. her yönüyle şansın ondan yana olduğu çok belli. rakiplerini rahatça geçerek çok kısa zamanda çok yol alabilen nadir insanlardan. elizabeth filmlerinde çok başarılıydı.
    (madhate, 07.10.2008 21:41)
  22. zarafet.
    (retro, 07.10.2008 21:44 ~ 08.10.2008 13:42)
  23. yarın çıksa buckingham sarayına gitse ve dese ki "o kokoş karı (elizabeth) artık bitmiştir bundan sonra sizin kraliçeniz benim" dese inanıyorum ki o dakika sarayın anahtarlığını kendisine verirler. arkadaş bir insan bu kadar mı ingiltere kraliçesine benzer, şimdi diyeceksiniz ki ingilitere kraliçesinin standardı var mıdır, vardır efendim, bu kadın doğuştan ingiltere kraliçesidir ve standarttır.
    (iddqd, 07.10.2008 21:51 ~ 09.10.2008 18:44)
  24. şarapla kadınlar arasındaki benzerliklerden bir tanesini bünyesinde barındıran hatun kişisidir.

ve şaraplar, yıllandıkça daha da güzelleşir.
    (itülmüş, 07.10.2008 22:05)
  25. görünüşünden, duruşundan asillik akan hanımefendi. yüzüklerin efendisi'nde galadriel'i oynayarak soydaşlarına selam gödermiştir. zira elf olma ihtimali çok yüksek bu asillik anca onlarda var.
    (vgarter, 01.11.2008 22:48 ~ 22:48)
 sayfa  / 2

künye  ·  iletişim / şikayet / reklam  ·  sıkça sorulan sorular  ·  itü sözlük görseller  ·  itü sözlük extra  ·  itü sözlük mobil