görseller
casper 

belki ilginizi çeker
  1. · christina ricci
  2. · müşteri memnuniyeti
  3. · sevimli hayalet
  4. · casper ın odada hapis kalması
  5. · metallica
  6. · kızım
  7. · sözlüğün en esrarengiz adamı
  8. · gerçek olmayan edit
  9. · sıfır kaş modası
  10. · filmlerdeki yaratıkların sinirli olması
gündem
  1. · ahmet kaya
  2. · yaran diyaloglar
  3. · annelerin yakışıklı anlayışı
  4. · yılmaz özdil
  5. · beşiktaş ile fenerbahçe taraftarı arasındaki fark
  6. · geniş aile
  7. · author gibi erkekler
  8. · pro evolution soccer 5
  9. · songs for the deaf

casper  

sayfa  / 3
  1. sevimli hayalet lakaplı çizgi film kahramanı...
    (8844455, 28.03.2004 04:50)
  2. her bulduğu hayvana bir isim takan hayalet bozması
    (rasputin, 28.03.2004 04:52)
  3. istediği zaman duvarlardan geçebilen, fakat bazı zamanlarda senaryo bozulmasın diye duvarlardan geçebilme özelliğini unutan hayalet bozması...

(bkz: casper'ın odada hapis kalması)
    (rasputin, 28.03.2004 04:53 ~ 09.06.2007 02:23)
  4. bir bilgisayar markası
    (knight, 28.03.2004 06:20)
  5. bill pullman ve christina ricci'nin oynadığı 95 yapımı hollywood filmi, çocuktuk izledik.
    (nienna, 01.07.2004 10:36)
  6. çocukken her sabah inatla kahvaltı yapmayıp,aynı bölümlerini onlarca kez izlesem bile bıkmadan izlediğim ve çocukluğumdan kalan nadir tebessümleri hatırladığım çizgi film.."herkes benden korkuyor" dediği anda sıkıp mıncıklayasım gelirdi..hey be..
    (close2death, 01.07.2004 10:39)
  7. casper, the friendly ghost
    the friendliest ghost you know!
    the grownups might look at him with fright,
    but the children all love him so.

he always says hello
    and he's really glad to meet ya'
    wherever he may go,
    he's kind to every living creature.

grownups don't understand,
    why children love him the most,
    but kids all know that he loves them so,
    casper the friendly ghost!
    (nonscholasedvitadiscimus, 14.07.2004 15:54)
  8. zamanında en boktan çizgi filmdi
    (marooned, 14.07.2004 15:55 ~ 20.02.2005 18:50)
  9. bir erkek ismidir (bkz. casper van dien)
    (greeen, 17.08.2004 23:43)
  10. türkiye'nin prestiji sloganı ile ortaya çıkan türk malı pc üreticisi.
    (stocky2001, 22.01.2006 19:13)
  11. aynı adlı bir dergi vardı. içindeki en efsane şey:
    (bkz: gerçek değil ama garip)
    (ben de öyle biliyordum, 16.05.2006 09:38)
  12. bir sene kadar teknik servisinde çalıştığım servisçilerin tüm bozdukları bilgisayarları bana havale ettikleri bilgisayar tekniğinden anlamayan bilgisayarcıları barındıran bir teknik servise(sahipleri dünya iyisi insanlardır ama) sahiptir. bilgisayarlı genellikle teknosa ve evkur tarafından satılan bu firma bilgisayarı satana kadar güzel yüzünü sergiler* sonrasında yükümlülüklerini yerine getirmek için kırk takla atar. herşeye rağmen piyasada bulunan diğer ortasınıf markalı bilgisayarlara göre daha kaliteli markada donanım kullanır.
    (gulersem, 10.02.2007 13:19)
  13. dandik bilgisayarları hayvani fiyatlara satan bilgisayar satıcısı.
    (korialstrasz, 10.02.2007 13:26)
  14. polyanna'nın hayalet versiyonu.
    (bo, 12.08.2007 11:45)
  15. teknik servise gelen nirvana adlı 14 inclik laptop modelini inceleyerek ne kadar kalitesiz malzemeden yapıldığını kendi ellerimde test ettiğim, kalitesiz ve dandik aynı zamanda pahalı bir bilgisayar markası.
    (beholderrulez, 19.12.2007 12:33)
  16. eskiden sevimli hayaletti, şimdi sevimsiz bir alet.
    (histaminik, 19.12.2007 13:05)
  17. bok gibi bir markadır. bilgisayarcıda geçen muhabbet ;

- hacım ne kullanıyorsun ?
    + casper
    - (bana bakar) bak bu arkadaşta casper kullanıyormuş. memnun musun arkadaş ?
    * olur muyum lan hiç memnun. şu halimize bak.
    + haha doğru diyor valla.
    - ya hocam bu casper hebele höbele şübele...
    (panter, 22.06.2008 14:55)
  18. çocukluğumuzun süper kahramanlarından bir karakter.

yetişkinlerin unuttuğu iyilik, doğruluk, önyargılı olmamak gibi kavramları o yıllarda amerikan propagandası altında bize, biz küçücük çocuklara öğreten, hiç unutmamız için belletmeye çalışan, ama maalesef başaramayan çizgi film.

ne zaman tv yi zaplarken denk gelsek öylece kalırız çoğumuz; çünkü çoğu kişiye çocukluğumuzun saf, temiz günlerini hatırlatır. kimine de kötü bir şeyleri, bir yerleri anımsatır bu tür enstantaneler.

bazen de anneler çocuklarını uslu tutmak falan gibi basit ama sonradan o küçük çocuğu çok etkileyecek nedenlerle bu çizgi filmleri izletir çocuklarına.

nitekim pek amaca ulaşmaz bu şeyler: casper, bugs bunny, spiderman, duffy duck, tweety, tom ve jerry, tazmanya canavari, speedy gonzalez, saftirik elmer, road runner, pepe le pew(romantik pepe), mickey mouse, donald duck, winnie, piglet ve diğer bir çok looney tunes, disney kahramanı...

bir de yeni jenerasyon var bunlarda, bunların hepsine yetişemedim: pokemon, digimon...

bunlar işe yarasaydı dünya her gün daha çekilmez, daha uyduruk, daha acımasız bir hal almazdı herhalde.

ya da bu çizgi filmlerle ancak bu kadar tutabildik kendimizi. zaten ne gereği vardı ki casper başlığına bu kadar yazı yazmanın.
    (ahenk, 02.07.2008 21:05)
  19. çökmüş durumdaki web sitesine saatlerdir müdahele edilmeyen teknoloji firması. tebrik ediyorum sizi.
    (karamürselli deli hamdi, 04.12.2008 21:30 ~ 21:30)
  20. web sitesi hala daha düzeltilememiş bilgisayar firması.

(bkz: dövecem bak)
    (karamürselli deli hamdi, 04.12.2008 21:41)
  21. kendi sınıfına yabancılaşmış komprador, uşak, işbirlikçi, hain hayalet. hayaletsen hayaletliğini bil deyyus. adam ol adam. senin gelişmemiş güdük zihnine takayım.
    (a post for lee, 22.01.2009 21:28 ~ 21:29)
  22. en insani duygu olan sosyalleşme çabasını bir hayalet üzerinden vererek bir yandan göz kırpıp bir yandan da kafamıza vura vura insanlığın neresinde olduğumuzu sorgulatan hikaye.
    izleyemiyorum ben bunu. yeni tombalak versiyonu da sevmedim. eski narin içli hali daha güzel casper'ın.
    tüm çizgi filmlerde bir hüzün vardır ama bundaki hüzün bir başka.
    düşünün ki toplumdaki en dışlanmış kişi sizin yanınıza geliyor. sinyalci filan değil . derdi para değil. sandığınız gibi sapık değil.
    sadece dışlanmış. öyle dışlanmış ki o ortama girdiğinde herkes ondan kaçıyor, kimse ona yanaşma niyetinde değil ve yanaşanları da dışlıyorlar.
    sadece "gel seninle arkadaş olalım." diyor. ben burda kopuyorum. ben buna çizgifilm deyip gülüp geçemiyorum.
    etrafıma bakıyorum herkes casper.
    her gördüğüm bedenin içinde bir casper var kimseye göstermediği.
    üstelik o casper olmadan sadece bir ceset oluyor bu kütleler ve bunun farkında da değiller.
    şimdi düşünüyorum hangimiz casper'ın arkadaşı olmaya cesaret eder?
    (ctrl z, 01.02.2009 02:28)
  23. cayır cayır ötüp kafa siken bilgisayarlar üreten firma. kimseye tavsiye etmiyorum.
    (maximus, 14.03.2009 00:33)
  24. (bkz: sevimli hayalet)

-casper iyiydi de çevresi kötüydü!

gayet tüyler ürpertici bir çizgifilm kanımca. sonuç olarak hayalet bunlar.. arada mezarlarına girip uyuduklarını falan gösterirlerdi. ne bu gotik, bu ne bohem? el kadar çocuğa ölüm korkusu pompalanıyor alttan alta. heidi ye zaten peter tecavüz etmiş, şeker kız candy ve hareketli seks hayatına hiç girmiyorum. en güzeli red kitt ti gene. delikanlı bir abimizdi. silahı falan vardı, atı düldül... bak onun da silahı varmış. olsun gene de düzgün, mert bir çocuktu. kimseye bir zararı yoktu. ayı yogi çok hayvandı. fred çakmaktaş barzoydu, vilma yı haketmiyordu bence. vizyonu dardı. vilma çok taş bir hatundu. betty barney i aldatıyordu bence. hep o tarz bir elektrik almıştım kendisinden. barney nin de eşcinsel olmasından şüpheleniyorum hala. casper iyiydi de çevresi kötüydü. hayatlet arkadaşları çok kötü insanlardı. hayatımda bu kadar artniyetli hayalet görmedim. benim tanıdıklarım hep işinde gücünde...

(bkz: travma)

edit: allahtan şirinlere girmemişim, çıkamazdım mazaallah..
    (damdanakan, 14.03.2009 00:42 ~ 00:45)
  25. 5 yıl sonunda aramızda duygusal bir bağ oluştuğuna inandığım bilgisayarımın markası. şaka maka değil valla, 5 senedir önünde oturuyorum yediğimiz içtiğimiz ayrı gitmiyor, kimsenin bilmediği sırları biliyor, ödevlerimde yardımcı oluyor, sevdiklerimle buluşturuyor ve benim bütün zorlamalarıma rağmen nazımı çekiyor. arasıra kalbini kırıyorum ama arasıra fakat çok alıngan olduğundan kitleniyor bir süre, beni çileden nasıl çıkaracağını biliyor.
    seviyorum onu ben. o da beni seviyor dimi. dimi dedim!!
    (asymmetry, 08.05.2009 23:47)
 sayfa  / 3

künye  ·  iletişim / şikayet / reklam  ·  sıkça sorulan sorular  ·  itü sözlük görseller  ·  itü sözlük extra  ·  itü sözlük mobil