carlito s way 

adana çık aradan

1. al pacino nun yine karizma, yine mükemmel olduğu film.sonundaki bakışı için bile oscar alması gereken film.yönetmeni brian de palma dır.al pacino'ya sean penn eşlik eder.
    (culdesac, 06.03.2005 01:54 ~ 25.09.2005 00:15)

2. star'ın şu an yayınlarken iğrenç bir dublajla içine sıçtığı film.
    (culdesac, 06.03.2005 02:07 ~ 21.06.2005 21:44)
  3. (bkz: hak yolu)
    (bkz: bok yolu)
    (azwepsa, 06.03.2005 11:31)
  4. müthiş film, al pacino isyankar alemin tövbekar çocuğu rolünde döktürüyor, sean penn'i tanımakta zorlandım açıkçası ama o da süper oynamış, aragorn viggo'muz* bile kısa ama sağlam bir rolde. (bkz: daha ne olsun)
    (excalibur, 04.09.2005 23:36)
  5. filmde al pacino'nun şu lafı:
    "aw, you up against it now mother fuckers! you think you're big time?! you gonna fucking die!
    big time! you ready?! here come the pain!"
    overkill'e de ilham olmuş ve 1994 çıkışlı w.f.o* albümündeki new high in lows adlı şarkıya the wait adıyla giriş parçası olarak yer almıştır.
    (venom, 03.01.2007 16:18 ~ 16:18)
  6. al pacino'yla sean penn' in karşılıklı döktürdükleri, brian de palma ustanın muhteşem filmi. bu film de bir nebze hayat dersi niteliğindedir. carlito'nun " a favor gonna kill you faster than a bullet" sözü zihinlerde yer etmiştir. nedense sürekli ustanın scarface filmiyle kıyaslanır ve scarface daha üstün bulunur. bana göre scarface'ten çok daha iyi, herşeyin yerli yerine oturduğu ender filmlerdendir. filmin dvd'sindeki röportajlarda da de palma kendi kendine " vay anasını kim çekmiş bu filmi" diyerek filmin mükemmelliğini ortaya koymuştur.
    (jeg, 16.01.2007 01:00)
  7. al pacino nun en sağlam mafiatik filmlerinden biri.
    scarface den daha iyi olduğu rivayet edilir.
    (sinkaf, 03.04.2007 21:58)
  8. al pacino'nun sakalları ve deri ceketiyle tövbe etmiş gangster rolünde gözüktüğü, sean penn'i ise filmde ilk gördüğümde dumur olduğum 1993 tarihli şukela film.
    (hysteria, 22.09.2007 18:27)
  9. filmdeki tüm bar, gece klubü ve garden partilerde geçen sahnelerde çalan tek bir parça vardır, samba ve yer yer mambo ritimleri ile bezeli ritmik bir parça. adını bulamadım.
    (manha de carnival, 04.11.2007 12:51)
  10. ------------ayı çıkabülü taş düşebülü ------------

al pacino ... carlito 'charlie' brigante
    sean penn ... david kleinfeld
    penelope ann miller ... gail
    viggo mortensen ... lalin
    john leguizamo ... benny blanco (from the bronx)

brian de palma 1993

evvela casting mükemmel, yardımcı oyuncular ötesi, yönetmen zaten brian de palma. film için size kısaca al pacino'nun sanatının doruk noktalarından birisi diyebilirim.

carlito* sokaklarda efsane haline gelmiş bir mafya adamıyken bir şekilde hapse düşüyor. onun savunmasını ise kleinfeld* adında bir avukat üstleniyor.

carlito hapiste bir süre kalınca artık kendisinin suç dünyasına ait olmadığını hissetmiş ve geçmişinden utanmasa da kanuni yollardan bir yaşam sürme yolunda hayaller kurmuştur. fakat geçmişi arkasında kalamamaktadır çünkü ismi fiziksel varlığının ötesinde bir efsane haline gelmiştir. kleinfeld ise mükemmel avukatlık yeteneklerinin farkına carlitoyu savunurken varmış, ve carlitoyu savunması sayesinde mafya aleminden bir çok müşteri edinmiş, paraya ve üne kavuşmuştur.
    gail* carlitonun hayatının aşkıdır.filmde de sade güzelleği ve dansıyla büyülüyor.

carlito's way klasik bir gangster çizgisi üstünde yürüse de aslında carlito ve gail'in büyük aşkını anlatıyor. bağlılık, tutku, ihtiras ve olağanüstü bir aşkın kokusunu burnunuza sürtüyor.

aslında giriye başlarken filmin geniş bir özetini sunmayı umuyordum fakat izlememiş olanlar için vazgeçiyorum. scarface ile karşılaştırılması gayet doğal. her iki filmde de al pacino bir mafya lideri rolünde, hatta uyuşturucu ticareti yapmaları bile ortak nokta. carlito's way için scarface in biraz daha dramatik ve duygulu anlatısı diyebiliriz. fakat her iki film de birbirinden bağımsız olarak sanat harikası. bayinizden ısrarla isteyiniz.

------------ayı çıkabülü taş düşebülü ------------
    (i see mal people, 06.12.2007 15:08 ~ 20:37)
  11. bilardo salonunda tuvallette sıkıştığı sahne ve sarfettiği here comes the pain repliğiyle gönüllerde taht kuran al pacino'nun serpico da ki gibi uzun uzun sakallarla dolaştığı,benny blanco veledine ayar üstüne ayar verdiği,penelope ann miller ile çok ateşli bir sevişme sahnesinin bulunduğu (kapıyı kırıp hücum) harika film.sean penn özellikle çok farklı bir tiple,gizliden gizliye işler çeviren tipi mükemmel bir biçimde yansıtıyor bize. (spoiler) paçanga ise her ne kadar sadık gibi görünse de filmin sonunda yaptığı şerefsizlikle bütün nefretleri üstüne çekiyor ve zaten sonu da iyi olmuyor. (bitti spoiler) ayrıcana çok ufak bir rolde gözükse de viggo mortensen tekerlekli sandalyeye mahkum,carlito'yu tuzağa düşürmeye yeltenen eski arkadaş rolüyle çok başarılı.izlenmesi şiddetle tavsiye edilir.(hastane-silah-mermi olayından bahsetmiyorum bile,mükemmeldi mükemmel)
    (henrikırinkıl, 07.05.2008 10:37)
  12. bu film bu günlerde çekilmiş olsaydı sonu kesinlikle böyle bitmezdi. carlito brigante o hatunla cennete kaçıp açardı rent a car ı, filmin son sahnesinde de altın rengi bi kumsalda martinilerini yudumlarken ya da öpüşürken görürdük ikisini. malum, uzun süredir soyguncular, kötü adamlar kazanıyor filmlerin sonlarında. hatta kod adı kılıçbalığı nda john travolta ekrana bakıp bunun manifestosunu bile okumuştu bizlere: dog day afternoon da sonny nin paraları alıp kaçabileceğini, amerikan sinemasının en büyük yanılgısının bu genel geçer ahlak anlayışı olduğunu söylemişti. ya bir şey anlatmaya çalışıyorlar, ya da sadece filmlerin sonlarını değiştirerek bi süre daha oyalanmamızı istiyorlar. spoiler konusuna gelince 15 senelik filmin spoileri mi olur yahu?
    (ahmak ı hayal, 07.05.2008 10:55 ~ 11:26)
  13. al pacino'nun çöp atmak için binanın tepesine çıktığı ve karşı binadaki sevdiği kadının dansını,yağmur altında çöp tenekesinin kapağını kendine siper ederek izlemesi...bu sahne bile al pacino'ya hayran olmak için ve bu filmi sevmek için başlı başına bir nedendir ve tekrar söylüyorum,bu film enfes bir filmdir.
    (henrikırinkıl, 07.08.2008 22:31)
  14. that's the way i like it filmde bir disko sahnesinde çalmış ve ünlü olmuştur. ayrıca oldukça etkileyici bir filmdir, scarface'ten daha çok severim ben.
    (henderson, 07.08.2008 22:56)