|
|
- ejderha mızrağı serisinde rasitlin in ikizi güçlü,iri yarı ama pek de zeki olmayan karakter.
- caramon majere,kitiara uth matar'ın üvey kardeşi,raistlin majere'in ikiz kardeşi.kendisi devase kütlesinin yanında mental olarak dayanıksız ve bir o kadar da duygusaldır.kızıl bukleleriyle aklını başından almış tika (tika of last home inn) yengemizle izdivaç etmiştir.kendisi de dragonlance serileri boyunca başta heroes of the lance ile daha sonra da kender tasslehof burrfoot ile kah abyss kah cataclysm kah palanthas kah sancrist gezmiş,tecrübeli ve yetenekli savaşçılardandır.
(bkz. dragonlance)
(bkz. raistlin majere)
- 90 lı yaşların sonunda son yuva hanının merdivenlerinden düşerek hayata veda etmiş...pek hayvan..pek sevimli kahraman...
- dl nin en duygusal ve en sağlam kahramanı
- ''ı dunno raist'' sözleriyle bütünleşmiş ayı yavrusu.görenlerin half ogre sanmalarına yol açacak bir cüsseye sahip !:sadece cüssesi öyle yoksa pek bir yakışıklı denyo,ortamdaki bütün hatunlar hasta olur kendisine hatta raistlinin aşık olduğu kızı götürdüğünde kafa göz atasım gelmişti şerefsize!:, serinin yazarlarında margaret weis her nekadar yavaş düşünen ama gerektiğinde iyi kararlar alabilen bir karekter olduğunu iddia etsede valla bence tartışılır, saç baş yoldurtan hareketleri yok değildir.
- raistlin'le aralarındaki ilişki hakkında dedikodular vardır
- 'flint de kim? karın mı?' sözü ile beni benden alan dl karakteri
kendisi 5.çağa kurban gitmiştir.
- caramon mızrak kahramanlarının en irisi, en iyi savaşçılarından biridir. kardeşiyle büyü kulelerine kadar gitmiş, raistlin'in büyük sınavına şahit olmuştur. kardeşinin yanından asla ayrılmaz her zaman onun koruyucusudur. caramon daha sonra barmen tika ile evlenmiştir.
- raistlin majere'nin yapıca iri yarı olan ikizi. angut değil salak hiç değildir. geç cevap vermesi onun olayı her yönden düşündüğünü ve ona göre karar verdiğini gösterir. verdiği kararlar oldukça mantıklıdır ve hep kabul görür.
gittiği her yerde sevilir ve anında popüler olur. bu yüzden raistlin az da olsa onu hep kıskanmıştır.
- efsaneler üçlemesinin sonunda "tanrım beni baştan yarat" programından çıkmışa dönen karakter.
evet bu haftaki konuğumuz caramon, gerek saçından, gerek giysilerinden, gerek de kendinden memnun değildi.
(müzik girer.)
caramon gladyatör ortamlarında en seçkin uzmanlarca zayıflatıldı. diri ve feriştah'ın bile hayran olacağı bir vücuda sahip oldu.
imaj meykırımız kendisine en yakışacak tarzda seksi bir kasık bağı ve altın yanar dönerli süsler giydirdi.
psikolojik danışmanımız raistlin majere bunu hiç umursamasa da kendisini ters yüz edip, rencide edip hatta rezil rüsva edip adam olmasını sağladı.
sonuçta caramon artık bambaşka biri! (i will survive eşliğinde önce ve sonra görüntüleri ekrana gelir.)
sıradaki neden siz olmayasınız?
- askerlik yetilerini kazanması benim sayemde olmuştur.
altı yaşından beri tahta kılıçlarla talim yaptırdım ona...
sonra da gerçek bir kılıç aldım hediye ettim..
arada sırada patakladım ama emirlere uymayan biri asker olamazdı değil mi?
yine de onları (bebek kardeşim raist ile beraber) ben yetiştirdim.. evet.. yaptığım en akıllıca iş de bu olmuştur.
|