belki ilginizi çeker
  1. · espresso
  2. · caffe latte ile cappuccino arasındaki fark
  3. · kapuçino
  4. · macchiato
  5. · seviyorum seviyorum
  6. · cappucino
  7. · gloria jean s coffees
  8. · kapuçino
  9. · marius maldaraşanu
  10. · nescafe makinası
  11. · madde 97: bir ünlü şahsiyeti seninle mcdonald's a gitmeye ikna et (reklam)
gündem
  1. · boylumlama
  2. · kemal kılıçdaroğlu
  3. · onur öymen
  4. · colin kazım richards
  5. · uykusu olup da uyumayan insan
  6. · marjinal isim meraklısı aile
  7. · darbeci baro taksim e hoş geldin
  8. · annelerin saça sakala karışması
  9. · i sold my virginity in e bay

cappucino  

1. espresso'nun üzerine buharda ısıtılmış süt ve süt köpüğü eklenmesi ile yapılan italyan kökenli kahve
    (stocky2001, 01.09.2004 16:37)
  2. symbole gittiğinizde önünüze konulan su...
    (scarlet, 21.11.2004 12:46)
  3. (bkz: sigara)
    (kornish, 16.10.2005 21:14)
  4. sanılanın aksine cappucino da espressodan oluşur. farkı şu ki normal bir espressoda sadece espresso vardır. cappucinoda ise bardağın 1/3'ü espresso, 1/3'ü süt köpüğü, 1/3'ü de buharda ısıtılmış sütten oluşur. eğer espresso üzerine süt ve süt köpüğü koyarsanız cappucino, süt ve süt köpüğü üzerine espresso koyarsanız da macchiato olur. nescafenin poşetteki cappucinoları ise bu tarife uymadığına göre cappucino sayılamaz. cappucinonun kalitesi köpüğünden anlaşılabilir. köpükler küçük ve yoğun olmalıdır öyle ki şeker attığınızda birkaç saniye köpüğün üzerinde kalmalıdır. evdeki makinede yapıyor ve köpük elde etmede başarılı olamıyorsanız püf noktası: çelik cezve kullanın ve köpük yapmadan önce cezveyi 1-2 dakika buzlukta tutun. sütün de soğuk olmasına dikkat edin. buhar kolunu sütün içine tamamen daldırmayın, yarısı içeride yarısı dışarıda gibi bir oranla süt yüzeyinde tutun.
    (lupin, 27.09.2006 23:29 ~ 23:30)
  5. namı diğer kapuçino.

toplumumuzun bir kanayan yarası olarak kapuçino:
    http://www.youtube.com/...
    (iao, 05.07.2007 23:36)
  6. çikolatalısının tadına doyum olmayan kahve. şiddetle tavsiye edilir.
    (madhate, 06.07.2007 10:10)
  7. cimbali diye bir makina vardır , italyandır kendileri.tedarik edilebilirse onunla yapılması makbuldür..
    (ruhani oyun havaları, 06.07.2007 13:35)
  8. "içtim cappucino yu; öptüm al pacino yu" diye esprisi olan sıcak içecek.
    (henry gale, 28.07.2007 13:54 ~ 13:55)
  9. (bkz: caffe latte ile cappuccino arasındaki fark)
    (purplemurple, 03.08.2007 13:35)
  10. alpellanın ürettiği çikolatalı versiyonu su yerine sütle yapıldığında enfes olan güzel kış içeceği.
    sıcak çikolataya alternatif olabilir.
    (the crestfallen, 13.09.2007 23:38)
  11. ne kadar şeker katarsan kat yinede bir şekilde "şekersiz" olabilmeyi başaran, şeker kıvamını tutturduğunuz taktirde içinizi ısıtan içecek.
    (crow, 13.09.2007 23:47)
  12. benim gibi gerçek kahveseverler için herzaman mama muamelesi görecek,kaliteli kahvenin telef edilmesinden başka anlam taşımayan,tatlısu balığı misali light içecek,kahvemsi.
    (metropolsalagi, 14.09.2007 15:54)
  13. son günlerde her gün daha güzel yapmayı başardığım, küçük şeyler sevindirir ruhumu hayal bile edemezdim ben bunu moduna girdiğim keyif kaynağı. ee, tecrübe istiyor meret. lupin üstadımızın da ayrıntılı açıkladığı gibi olayın püf noktası süttür, köpüktür, ve tırtılı kelebeğe dönüştürür gibi espressoyu cappcuinoya dönüştürmektir. çelik cezve veya biz britanyanın köpükleri olarak pitcher diyoruz kulpundan değil gövdesinden kavranır, steam nozzle tabir ettiğimiz buhar kolu da sütün mümkün olduğunca yüzeyine yakın tutulur, tam gaz buhar verilir, pitcher ısınıp elimiz yanmaya başladığında köpük hadisesine son verilir, sütün çok ısınmaması önemlidir zira. evet, köpüklerin küçük ve yoğun olması başarılı olduğunuza işarettir, afiyet olsun.
    (excalibur, 24.05.2009 15:18 ~ 15:19)
  14. (bkz: seviyorum seviyorum)
    (sleeping with ghosts, 24.05.2009 15:20)

künye  ·  iletişim / şikayet / reklam  ·  sıkça sorulan sorular  ·  itü sözlük görseller  ·  itü sözlük extra  ·  itü sözlük mobil