asıl adı
sam guthrie olan
avustralyalı
x-men karakteri; ayrıca yanlış bilmiyorsam guthrie'lerin 7 çocuğundan en büyüğü.
sam güçlerini çocukken,
kömür madeninde bir kaza sırasında keşfetmiş. ailenin babası ölünce daha küçük yaşta madenlerde çalışmaya başlamış küçük sam, 7 çocuğa bakarken anneye yardımcı olmak kolay değil tabi. neyse, güçlerini keşfettikten sonra
charles xavier'in de onu keşfetmesi zor olmamış ve hemen
new mutants'a katılmış. yine yanlış bilmiyorsam
x-men'e katılan en genç mutant kendisi.
cannonball yıllar içinde takımda kendine saygın bir yer edinmiş. "xavier'e ve fikirlerine inanıyorum, ben mutantın çevik, atletik, zeki vs. olanını seviyorum" mottosuyla o görev benim, bu öğrenci işleri senin diye çalışmış didinmiş.
ama gel gör ki hayat öyle adil değil. yıllar içinde başına gelmeyen kalmadı bu çocukcağızın. iki kardeşini kaybetti, bir çok takım arkadaşı öldü. ama hep sağlam karakteriyle ayakta kalmayı başardı bizim küçük sam. (ooh iyice dramatikleştirdim)
guthrie'nin yeteneği uçabilmesi, ancak patlaya patlaya uçuyor kendisi. isminden çıkarmaya çalışın işte. bu şekilde uçarken kendisi hiç bir şekilde hasar almıyor, bir nevi ölümsüz yani. ayrıca bu şekilde uçarken her bir tarafı yakıp yıkıp geçebiliyor kendisi. sam'le ilgili bir rivayet de
externals'dan olup ölümsüz olması. ama bu şimdilik kesinlik kazanmamış bir iddia.