görseller
canan arıtmancanan arıtman
canan arıtmancanan arıtman
belki ilginizi çeker
  1. · milletvekili
  2. · canan arıtman la türklüğünü ispat et
  3. · yaran ukte notları
  4. · abdullah gül
  5. · ya hepimiz ermeniysek
  6. · hüseyin üzmez
  7. · atatürk ün ismi üzerinden faşizm yapmak
  8. · canan arıtman
  9. · 10 kasım ı anmayan taraf gazetesi
  10. · ermenistan
  11. · madde 98: hiç olmayacak birine dünyanın en inanılmaz konuşmasını yap (reklam)
gündem
  1. · galatasaray
  2. · yaran diyaloglar
  3. · disko kralı
  4. · dersim katliamı
  5. · uludağ sözlük
  6. · marjinal isim meraklısı aile
  7. · behlül sözlük yazarı olsa kullanacağı nick
  8. · almanca
  9. · öğrenci evi demirbaşları

canan arıtman  

sayfa  / 3
  1. chp izmir milletvekili.

(bkz: okur uktesi)
    (bkz: @914449)
    (sükun, 14.08.2006 18:37 ~ 25.03.2009 18:46)
  2. bebek ve küçük yaşta tecavüzün cana kast olarak değerlendirilip ağır müebbet hapis cezası ile cezalandırılması için bir yasa teklifi hazırlayan milletvekili. bu yasa teklifinin mecliste bir an önce görüşülmesine yardımcı olmak için de kendi web sitesinde bir anket düzenlemiş. anket henüz sayfaya eklenmiş. lütfen ankette oyunuzu kullanın.

http://www.tbmm.info/...
    (guenhwyvar, 30.11.2006 18:48)
  3. 22 temmuz seçimleri sonrası izmir 2. bölgeden tekrar seçilen chp izmir milletvekilidir.
    (insomniaque, 24.07.2007 22:07)
  4. bu aralar bazı söylemleriyle dikkatleri üzerine çekmeye çalışan chp izmir milletvekilidir. ilk olarak, tbmm'de verilen kuaförlük hizmetinden çok menun olduğunu belirtmiş, ancak ardından türbanlı bayanlara da verileceği duyumunu aldığı hizmetin ne kadar yanlış olacağını kendi gerekçeleriyle anlatmış, tbmm'nin bir kamu kurumu olduğunu hepimize hatırlatmıştır.
    son olarak "sümerlerde fahişeler örtünürmüş..." diyerek terbiyesizliğini gözler önüne sermiştir. içindeki nefreti, pisliği böyle çirkin örneklemelerle dışa vurmuş kendisi. ayrıca engin din bilgilerine dayanarak türbanın müslümanlığın şartı olmadığını ileri sürmüştür.
    aydın insanın, modern insanın hali başka oluyor tabi.
    (uhud, 19.01.2008 21:37 ~ 22:06)
  5. (bkz: aydın bir türk kadınıyım)

"örtünme sümerlere, asurlara kadar dayanıyor. sümerlerde fahişeler örtünmüş, asurlarda evli kadınlar örtünmüş. örtünme mezopotamya'da da var, bütün semavi dinlerde de. arap toplumunda da cahiliye döneminde kadın örtünmüş. örtünmek islamiyetle ortaya çıkmış bir şey değil" diye konuştu.

ahh işte,
    bazen laf söylemek yüzünü buruşturur, midesini karıştırır insanın; söyleyecek şeyi vardır olmasına da söylenecek kişi, hitap edeceği yer değmez dedirtir.
    tok bir tükürük atar yere .
    işte öyle.
    işte..

haber editi : http://www.zaman.com.tr/haber.do?haberno=639841
    (khaki, 19.01.2008 22:00 ~ 22:02)
  6. abdullah gül'ün "özür diliyorum" adlı girişimi desteklemesi üzerine "anne tarafından etnik kökenlerini araştırırsanız görürsünüz" demiş, diyebilmiş chp li vekil. aydın bir türk kadını.

(bkz: http://www9.gazetevatan.com/...)
    zannetmiyorum ki bu sözler kıyamet koparsın. daha önce bakanların bürokratların ağzından defalarca benzerlerini duyduk. gene zannetmiyorum ki savcılar bu söz üzerine harekete geçsin. türklüğe hakaret kapsamında değil ki bu canım, ultra yurtsever bir vekil, alt tarafı "içimizdeki ermeniler" tehlikesine dikkat çekmek istemiş. büyütmeyin.
    (fantaghiro, 18.12.2008 04:54 ~ 08:33)
  7. "anne tarafından etnik kökenlerini araştırırsanız görürsünüz" sözleriyle abdullah gül'ü tek kalemde bitirmiş kadındır. ama çok pis gaza geldim. tutamıyorum kendimi ve ben de bu söze şununla destek vermek istiyorum: "sözde cumhurbaşkanı". rahatladım şimdi. artık nasıl bir daha sokağa çıkar sn. gül, bilmiyorum. aha, sn. dedim. bi saniye, ağzıma kırmızı biber sürüp geliyorum.

(bkz: ırkçılığın dayanılmaz hafifliği)
    (bkz: chp sol bir partidir)
    (bkz: valla)
    (meramise, 18.12.2008 13:58)
  8. kendisinin tıyneti hakkında bilgi sahibi olmak için anne tarafının etnik kökenini bilmeme gerek yok, apaçık ortada meziyetleri.
    (recai pengül, 18.12.2008 15:02)
  9. kadın olduğunu bildiğimiz bir milletvekilidir.
    (bkz: beyin taşaklanması)
    (bkz: muhtedi taassubu)
    (akılfikirdükkanı, 18.12.2008 19:47 ~ 19:48)
  10. tipik bir aydın türk kadınıdır. ama bu ve benzeri insanlar sayesinde aydın türk kadını lafının gitgide hakarete dönüştüğünün farkında değil. döpiyesli aydın türk kadını artık alay konusudur entelektüel camiada. hayırlı olsun.

hem solcu hem ırkçı hem aydın hem atatürkçü hem bilmemne. kafalar tamamen karışmış bunlarda artık, şu an bi chp'li ya da ulusalcı bu tip kişiler o kadar çok mavi ekran potansiyeli taşıyor ki. yani felsefe tarihi yutmuş olsalar gene bunların hepsini birarada savunmak için yeterli tutarlılık gelişmez oğlu gelişmez.
    (earendill, 18.12.2008 19:50)
  11. parlamento üyesi olup yasama dokunulmazlığına sahip olmanın, kendisine hukuk davası açılmasını engellemeyeceğini sanırsam unutmuş. meclis kürsüsünden vatan haini ithamına uğrayanlar kendisinden güzel bir tazminat alsa da herkese döner ısmarlasa afiyetle yerdim.
    (wondrous, 18.12.2008 22:19)
  12. cumhurbaşkanı hakkında yaptığı iddiaları açıklama süreci "zannederim" şöyle olmuştur;
    chp'li milletvekillerinin toplantı yaptıkları bi günde, "elimizde acep ne bilgiler var" diye değerlendirirken, cumhurbaşkanının anneannesinin ermeni kökenli olduğu bilgisinin olduğu konuşulmuştur. ama bunun hemen açıklanması uygun görülmemiştir. çünkü türk- ermeni çekişmesini körüklemiş herhangi bi unsur yoktur o sıralar gündemde. bu bilgi de tek başına büyük yankı uyandıracak niteliğe de sahip değildir. öyleyse daha sonra kullanılacaklar dosyasına kalkar bu bilgi.
    bi gün kendini aydın olarak değerlendiren bazı kişiler(ki bu sözü kinaye yapmak için söylemedim. aydın mı yoksa değil mi tartışmasından uzak durmak için yaptım) "özür dileyelim" diye bi kampanya başlatınca, bu bilginin kullanılması için de uygun ortam oluşmuş olur. hazır kılıçdaroğlu* da gökçek'i sıkıştırmıştır. böylece ortam bu bilginin kullanılması için bal-kaymak bi kıvama gelmiştir.

canan arıtman'ın bu açıklamayı yapmasına karar verilmesinde ise sürekli tekrar ettiği "ben aydın bir türk kadınıyım" cümlesi etkili olmuştur muhtemelen.

chp yine büyük bi hataya düştü kanımca. elindeki bilgiyle çok büyük yankı uyandıracağını sandı fakat, bu ülke insanlarının "aa bak, anneannesi ermeniymiş, hadi yakalım" demeyeceğini düşünemedi. bilemedi ki, ne kadar düşüncelerine karşı da olunsa, işin içine aile girdiği zaman türk insanı hassaslaşır. yanlış bi strateji oldu kısacası.

son derece gereksiz bilgi: arkadaşımın ebesidir efenim. evet, bildiğin ebesi. kendisine küfretmedim bu nedenle yıllardır.
    (gitana, 19.12.2008 09:14)
  13. etnik köken üzerinden siyaset yapması gereken en son partide bunları dillendirmesi ve henüz kendi partidaşlarından tepki almaması, aslında türkiye'de solun ne durumda ve kimlerin elinde olduğunun da bir göstergesi. ötekileştirmeye doyamadılar bir türlü.. faşistlik dediğin bu değilse nedir?

zaten chp artık alışıldığı üzre, bir şeylere hep geç kalıyor. çarşaf açılımı olsun, tüm kesimleri kucaklama hevesi olsun bu geç kalmışlığın getirileri. komik oluyorlar amma velakin farkında değiller.. şimdi de etnik köken üzerinden, üstelik ermenilerle ilgili tartışmalar iyi harlanmışken, siyasi gündem yaratmaya çalışıyorlar.. yazık. gerçekten çok yazık..

o altı okla girişmek lazım sizlere. nutukla dalmak lazım..
    (rahmetli baskan kennedy, 19.12.2008 10:07)
  14. semra özal'ın papatyalarına benzeyen milletvekili bağyan.
    (polikina, 19.12.2008 16:13)
  15. doğru bildiklerini kıvırmadan söyleyen dürüst bir milletvekili.
    kendisini takdirle izliyoruz.
    (serpil barlas, 19.12.2008 16:45)
  16. kendisine chp disiplin kurulu tarafından sözlü uyarı cezası verilmiştir.
    (çılgın veyfik, 19.12.2008 19:39)
  17. kendisinin silahlı pozlarını görünce aklıma başka bir denizaşırı örnek geliyor:

(görsel: canan arıtman/45887)
    (görsel: sarah palin/46063)
    (iao, 19.12.2008 20:26)
  18. sol frame'de yanlışlıkla "canan cartman" şeklinde okunan isme sahip insan..

evet, gündemden bu kadar uzak, bu kadar yüzeysel olabiliyorum mütamadiyen...

ama ders çalışıyorum, ara vermek için girdim...bir de politik yorum mu yapacaktım size...allah allah..
    (insansevmeyenhayvan, 19.12.2008 20:39)
  19. canan arıtman'ın tbmm dışişleri komisyonu'ndaki "özür kampanyasına imza atan ve kendisini sözde aydın sanan isimler, türkiye’den özür dilemelidir. bu aymazlık değilse, vatan hainliğidir.", "cumhurbaşkanı'nın anne tarafından etnik kökenini araştırın, görürsünüz" ifadeleri milletvekillerinin meclis çalışmalarındaki oy ve sözlerinden sorumlu tutulamayacağı anlamına gelen yasama sorumsuzluğu kapsamındadır. dolayısıyla açılacak bir hukuk davasında tazminat sorumluluğu doğurmaz.

eğer bu sözlerle hakaret fiili işlendiği düşünülüyorsa; meclis genel kurulu’nun meclis içtüzüğü’ne dayanarak yaptırım uygulaması, örneğin genel kurul oturumlarına katılmama cezası vermesi mümkündür.

aylar sonra gelen ek: canan arıtman hakkında manevi tazminat davası açılmış ve 1 yetelelik sembolik tazminata hükmedilmiştir. muhtemelen yargıç ifadeleri hakaret kapsamına soktu, ancak türk hukuku'nda oldukça tartışmalıdır bu durum. şöyle ki, sözlerin hakaret olup olmadığı ayrımı ince bir çizgi olduğundan,şimdiye kadar meclis çalışmaları sırasında sarf edilen her söz yasama sorumsuzluğu kapsamında tutuluyordu. şimdi henüz yargı kararı kesinleşmediği için bir yorum yapmayayım davanın geleceğiyle ilgili.

neyse, arıtman'da aihm'e başvuracağım diye açıklamalarda bulunuyor. yahu hiç mi hukuk danışmanı yok etrafında, uyarsınlar, iç hukuk yolları tüketilmeden direkt aihm'e başvuramazsınız. önce yargıtay'da temyize gidilmesi gerekiyor.
    (onelongpause, 19.12.2008 21:05 ~ 03.05.2009 04:50)
  20. ermeni dölü edebiyatına yeni bir açılım getirmiştir.
    vukuatlı nüfus kayıt örneği gibi isteyen herkesin anne tarafından seceresini şak diye döküverecek gibi. öyle bir döküman var elinde belli.

bin yıldır anadolu'dasınız. çekik gözlüydünüz sarışın oldunuz. aynaya bir bakın, ortaasyalı'ya benzer tarafınız var mı? anne tarafından köken araştırmasına malazgrit meydan muharebesinin hemen akabinden başlayın da göreyim sizin kökeninizi.

o değil de gerçekten çok enteresan bir memlekette yaşıyoruz. sağ görüşlü cumhurbaşkanı ermenilere barış dalı uzatırken sol görüşlü bir milletvekili beyninde toplama kampları inşa ediyor. hitler eva'dan sonra yeni aşkını buldu bence cehennemde gülümsüyor.
    allah sonumuzu hayretsin
    (emigrant, 20.12.2008 09:29 ~ 09:40)
  21. (bkz: ozurdiliyorum wordpress com)
    (madbrother, 21.12.2008 13:51)
  22. böyle bir kadının sol olarak lanse edilen ana muhalefet partisinden hala milletvekili olmasına anlam veremiyorum. aslında türkiye'de böyle bir insanın herhangi bir partiden milletvekili olmasına anlam veremiyorum. beni iğrendiriyor.
    (anthrax, 21.12.2008 23:01 ~ 23.12.2008 20:33)
  23. cumhurbaşkanının verdiği tepkiye daha fazla tepki göstermeli canan arıtmana tepki gösterenler o zaman.çünkü çevresi iddiaları deli saçması diye yorumlamış ve 600 yıllık soyağaçlarını göstereceklerini söylemiş.ne yani ermeni olmak utanılacak birşeymi?canan arıtman abdullah gül anne tarafından laz diye imada bulunsa ırkçı diyecek miydi insanlar?
    (sumatriptan, 21.12.2008 23:09 ~ 23:10)
  24. sussundur
    (hepimiz nokta vuruşluyuz hepimiz lazeriz, 21.12.2008 23:11)
  25. kendisi sol olduğunu iddia eden bir partinin milletvekili olarak açık açık, utanmadan, korkunç bir pişkinlikle ırkçılık yapmaktadır.

siyaset bilimcisi olmaya gerek yok, akp neden bu kadar alternatifsiz sorusunun cevabıdır. ayrıca, hemşehrisi olmaktan utandığım kişidir.
    (maslow, 21.12.2008 23:32 ~ 23:33)
 sayfa  / 3

künye  ·  iletişim / şikayet / reklam  ·  sıkça sorulan sorular  ·  itü sözlük görseller  ·  itü sözlük extra  ·  itü sözlük mobil