belki ilginizi çeker
  1. · can veren edit
  2. · bir harf için ispiklemek
  3. · eddarosa
  4. · yanlışlıkla giri silmek
  5. · silinen başlığın ardından aynısını bir daha açmak
  6. · can ver
  7. · sözlükle ilgili istekler
  8. · wondrous
  9. · vuku bulanlar
  10. · eski sevgiliyi yenilemek
gündem
  1. · 22 kasım 2009 galatasaray manisaspor maçı
  2. · beşiktaş
  3. · 25 kasım 2009 manchester united beşiktaş maçı
  4. · gece yarısını geçtiği halde sözlükte dolaşan kız
  5. · 2012
  6. · kesilen kediye acıyıp koyuna hiç acımamak
  7. · otuz yaşına gelen kadının kendini avutma yolları
  8. · bastian schweinsteiger
  9. · 19 yaşında hayatı anladığını sanan geri zekalılar

can ver  

1. kullanımının pek işlevsel olmadığı düğme..can ver diyorsunuz ve ebediyen bekliyorsunuz.şansınız var sa maderatörün biri kazara onaylayabilir...
    (juda, 23.07.2004 14:34)
  2. can ver tuşuna tıklanınca moderatörlerin kontrol edip etmediğini anlamak için mesaj beklemek yerine tembellik etmeyip birkaç kez tıklayarak başlık bulunur ve girinin yerinde olup olmadığı kontrol edilir. 800 yazarın girisiyle 5 moderatörün ilgilendiği bir sözlükte ufak tefek aksaklıklar olabilir, normaldir, sakin olmalı, hemen sinir yapmamalıdır.
    (aqua, 23.07.2004 15:51)
  3. çöp, girilerin silindikten sonra gittiği yerdir. eğer bir giri moderatörce silindikten sonra "hayır bu giri kesinlikle olmamalı" şeklinde bir mantaliteye maruz kalsaydı zaten doğrudan byte mezarlığına gider, çöp diye bir fasilitenin varlığına ihtiyaç duyulmazdı. fakat şöyle bir mantık var :

"bir giri hatalı olduğu için silinir. silinen girilerin çoğunluğu hatası düzeltildikten sonra tekrar sözlük hayatına devam edebilir."

yani demek oluyor ki "gerekçe" kısmında belirtilen hatalar düzeltilip giri yeniden yollanabilir. örneğin "bakınız özelliği yanlış kullanılmış" gerekçesiyle silinen giri hakkında "nedennnn nedennnn nedennn ben?" şeklinde serzenişler yerine hatayı düzeltip geri yollamanız olayı sessiz bir yoldan halledecektir. hatanın nerde olduğunu bulamıyorsanız silen moderatör mesajlarınıza cevap da verecektir mutlaka.

ek 1 : can ver tuşundan bihaber güruhtan aldığım mesajlardan çıkan bi kuple yorum*

- bir takımla ilgili negatif görüş içeren giri moderatörün o takımı tutması sebebiyle "sözlük formatına aykırı" gerekçesiyle silinmez. o giri gerçekten de formata aykırıdır. zaten formata aykırı olduğunu algılayamıyorsanız sözlük yazarlığı yeteneğinizden maalesef şüpheleniriz.

- sonuna gerekçeli ispik takısı eklenmiş silinme gerekçeleri ispiyonlanan giriler için geçerli.

- bakınız özelliğiyle ilgili silinen giriler bakınızın teknik olarak yanlış kullanımı ile ilgilidir. gittiği başlığın niteliği vs. ile ilgili değil.

- can ver özelliğini kullanmayacaksanız kaldıralım, kodumuz hafiflesin. hatta çöp'ü de kaldıralım database performanstan uçsun. sözlüğü de kapatalım hepimizin ruhu hafiflesin.
    (wondrous, 11.12.2004 22:15)
  4. inadına yazmak,yazmak ve yazmak...
    (skin, 11.02.2005 13:30)
  5. "bunca zamandır giri girmeyi öğrenemedim mi be" diye hissettiğimden genelde basmaya utandığım ve bazı girilerimi düzeltmede kullanamadığım bir itü sözlük özelliğidir. hayır bir de o giriyi insanlara gönderiyorsun denetlesinler diye. "eşşek kadar oldun hala buralara girin geliyor" derler adama. gerçi gitsin ne olacak da işte mekana saygımız var.
    (hell guardian, 15.09.2008 22:57)
  6. (bkz: öl)
    (asd, 15.09.2008 23:01)
  7. aralık 2005'ten bu yana sözlükte yazıyorum ve sözlüğün bilmediğim özelliği yok sanırdım. meğer varmış; can ver. aslında böyle bir özelliğin olduğunu tabii ki biliyorum ama hiç kullanma gereği duymamışım yıllar yılı. bir giri canlandıracağım diye iki saattir tuş arıyorum. belki benim durumuma düşenler olur onlar için söyleyeyim. giriye bir tik atıp en alttaki can ver butonuna tıklıyoruz arkadaşlar.
    (olahabeoy, 15.05.2009 15:27)

künye  ·  iletişim / şikayet / reklam  ·  sıkça sorulan sorular  ·  itü sözlük görseller  ·  itü sözlük extra  ·  itü sözlük mobil