kendi kendine şarkı söyleyip ses kaydı yapmak ve "aslında fena bi sesim de yok ki,ben de uğraşsam söylerim çalarım, kulak var bende" diye diye kendini kandırmak. ya da eline kağıt kalemi alıp komodinin üstünde duran telefonu, tokayı, tv kumandasını çizmeye çalışıp "karakalem en sevdiğim resim sanatlarındandır, evet en güzeli bu kesin" deyip birkaç gün natürmort çalışmalarına devam etmek.
denemeler olarak kalırlar genellikle.çünkü öyle uzun uzadıya düşünülüp bulunmuş çözümler değildir,anlık uyarıcıdırlar..misal;dayak yiyeceğini bile bile,gece yarısı duvarları tükenmez kalem ile çizmeye başlamaktır;herkes uyuduğunu zannederken,kapkaranlık odada,saatlerce birşey keşfedecekmiş gibi tavanı incelemektir..
o anda elde ne varsa,o kullanılır..
az önce bir tanesini yaptım, ve muvaffakıyetle sonlandırdım efendim. herkese tavsiye ederim, o derece.
windows xp'de başlat >> denetim masası >> konuşma yolunu takip ederek 'metin okuma' sekmesine geliyoruz(default sekme zaten). "insan sesini sınamak için aşağıdaki metni kullan" kısmına çeşitli küfürler yazıyoruz, 'konuşmayı sına' butonuna basıyoruz. favori küfrümün senin ağzını yüzünü sikerim orospu çocuğu olduğunu belirtmeliyim.
şimdi o kadar eğlendirici gelmedi, ama can sıkkınken bayağı eğlendiriyor. hem ille de küfür kullanmak gerekli değil, isminizi bile söyletebilirsiniz!
bayılın. ama evde. birazcık bilincinizi de kaybedin. beynin üzerindeki birkaç kılcal damarınız çatlamış falan olsun. "stresten uzaklaaş" diye kızan bir doktor bulun. "bi dahakine bu kadar şanslı olmazsın söyleyim." desin size. "daha önce oldu mu?" sorusunu "yoo" diye yanıtlayın(yalan söylemek bazen son çare olabiliyor.) aile eşrafı etrafınızda pervane olsun. tüm gün yatın. yerinizden kalkmadan isteklerinizi bildirin. yaşadığınız korkudan sonra can sıkıntısı falan kalmaz benden söylemesi.
(bkz: bu yazar bize ne anlatmak istiyor)
hiç sıkılmıyorum artık. sahiden.