belki ilginizi çeker
  1. · yaran başlık yönlendirmeleri
  2. · kendi saçını kesmek
  3. · kadının mutsuz zamanlarda kuaföre taşınması
gündem
  1. · aşk ı memnu
  2. · darwin i bitiren balık
  3. · itü yazarlarının evlenmek istedikleri ünlüler
  4. · uludağ sözlük
  5. · ateist yazarların itü sözlük ten defolup gitmeleri
  6. · bittikten sonra insanı mal gibi bırakan filmler
  7. · yök ün katsayı uygulamasını kaldırması
  8. · michael schumacher
  9. · erkeği itici yapan sebepler

canı sıkılan kadınların kuaföre gitmesi  

1. kesinlikle çok iyi gelir, hem değişiklik olur bi bakıma..kadınların can sıkıntılarını giderebilcek bir yöntem olmakla beraber diğer bir yöntem de (bkz: kadınların alışveriş yapması) dır
    (lithium, 26.10.2004 18:23)
  2. kadınların kendine güveninin gelmesi için gerçekleştirdikleri eylemdir.
    bazı değişiklikler insanın hayata farklı yönden bakmasını sağlar, hele bir de işin içine güven ve güzellik kavramı giriyorsa insan mutlu olur, sıkıntılarını giderir, tabi hepsi geçici olduğundan kadınlar sürekli kuaföre gidecek de değildir*
    (despinaa, 26.10.2004 18:31 ~ 18:31)
  3. bazı insanları paranoyak yapan durum, acaba kuaförle bi ilşkisi filan mı var gibilerinden.
    (aha geldi 23 nisan, 11.11.2004 16:32)
  4. (luccy in the sky with the diamonds, 11.11.2004 16:59)
  5. kadınlar ne zaman kendilerini kötü hissetseler bir değişiklik isterler ,bu değişiklik ya kıyafette ya da saçlarda olur,saçın ya boyu ya rengi değişir.nedense kuaföre bir ton para verince kadınlar kendilerini rahatlamış ve hayata farklı bir bakış açısından bakıyor hissederler.
    (schatten, 11.11.2004 23:19)
  6. (excalibur, 12.11.2004 16:55)
  7. kadınların morali bozulduğunda onlara önerilen ilk çözümdür. ***
    (esdora, 19.01.2005 23:07)
  8. görünümünde değişiklik yapmak isteyen hatun kişinin işe önce saçından başlamasıdır. yeni bir renk katar hayatına (monotonluktan sıyrılma da diyebiliriz). sonrasında alışverişe çıkar. erkekler için sakıncalıdır, cepleri yakar; hatunların gönlü hoş tutulmalıdır bu nedenden ötürü.
    (gülümsün, 07.03.2005 19:22)
  9. bana çok salakça gelmesine rağmen ayrıntılarına indikten sonra yapan kadınlara hak verdiğim iştir.

(şimdi sosyal tespit çıkarmaya çalışacam, kusuruma bakmayın)

kadınların kuaförde rahatlamaları, kendilerini huzurlu hissetmelerinin nedeni, kuaförü "parasıyla dertlerini dinleyecek birisi" olarak görmelidir. burada güzelleşmenin verdiği mutluluk ve huzur bence saçmadır, çünkü canı sıkıldıkça kuaföre giden bir kadın zaten deli makbule görünümündeyken aniden manken görünümüne kavuşmaz.

bunu yapan kadınlar çoğunlukla parasını verdikten sonra, kuaförlere, erkek bile olsa, en yakın dostlarına anlatmadıkları sıkıntılarını anlatırlar. burada bir teslim oluş anı yaşarlar. yataktaki sorunlara, aldatma itiraflarına varan ayrıntıları bir kuaför arkadaşımdan (hem de erkek) duymuştum.

işin ilginci, bu yaklaşımda "gideyim de kuaföre bizim yakışıklı ahmet'i/mehmet'i göreyim gibi bir yaklaşım bile yoktur. o koltukta oturmanın rahatlığı, sıcaklığı yeterlidir.

ve bunlardan daha da ilginç olanı, bu amaçla kuaföre giden kadın kendisini orada rahatlatanın ne olduğunun farkında bile değildir. bir arkadaşıyla sohbet ederken ne "çok canım sıkılmıştı, gittim saçıma bilmem ne modeli yaptırdım kendime geldim" ne de "çok canım sıkılmıştı gittim bizim x'le dertleştim kendime geldim" der. dediği ancak "çok canım sıkılmıştı, kuaföre gittim kendime geldim" olabilir, kuaförde nasıl rahatladığını bilmez.

kuaförler de bu durumun farkındadır. çünkü, adıyla sanıyla aranan, özellikle gidilen kuaförler vardır ve ustalar bu işe yeni başlayanları özellikle bu yönde eğitirler "müşteriyle dertleş, dinle, esprili güler yüzlü ol, gerekirse abilik/ablalık yap".

eveeeet, geldik bir sosyal tespitimizin daha sonuna. haftaya aynı gün ve saatte meyhanede rakı masası kuran metalci kızları inceleyeceğiz. sevgiyle kalın.
    (chaghdash, 29.05.2006 05:17 ~ 05:21)
  10. -iyi günler hanfendi.
    +iyi günler.
    -ne olacaktı saçınıza?
    +bilmiyorum.
    -nasıl yani?
    +sıkıldım,geldim ben.
    -hı tamam gelin başı yapalım o zaman.güzel bi topuz.
    +olur.çok sıkıldım ben..*
    (absinthe, 29.05.2006 05:20)
  11. can sıkıntısını gidermenin en güzel yoludur kuaföre gitmek. sinirli, sıkıntılı bir şekilde kuaföre gidilir ve saçlarınızı kuaförün ellerine teslim edersiniz. işte bu aslında yapılan en büyük hatadır, saçları kesip kısacık bırakmak, acayip renklerle * * * röfle atmak gibi bir içgüdüye sahip olan kuaförler o andan itibaren ışıldıyan gözler ve ne yapsam da enteresan olsa diye düşünmeye başlarlar. kadın zaten kafası bir dünya yapılan hiç bir şeyi sorgulamaz, aman yapma demez. kuaför kafasına göre bir sanat eseri(!) yaratır. işte o andan sonra kadın için can sıkıntısı, dert, tasa diye bir şey kalmaz. artık yeni konuşulacak konu kadının saçlarıdır. iyi olmuşsa iltifat alır, morali yerine gelir. kötü olmuşsa tüm dertlerini bir kenera bırakır herkese kuaförü şikayet eder. acaba tekrar eski haline mi dönmelidir yoksa bu değişiklik iyi midir? arkadaşları, ailesi ile konuşabileceği bir konu yaratmıştır hiç yoktan. can sıkıntısı kanatlanıp uçar, yerini kuaförün yaptıklarına göre kuaföre edilen küfürler veya iltifatlar alır. ama en önemli nokta en mükemmel kuaför dünyanın en mükemmel saçını bile yapsa bile bir kadını %100 memnun edemez. uçları açık olmuş, sağ taraf sol taraftan daha kısa, boya yaparken yakmış, çok açık/çok koyu oldu gibi şikayetler en beğenilen saçlar için bile söylenir. ama sonuç olarak kadının konuşabileceği bir konu çıkmış ve kadının hayatı monotonluktan kurtulmuştur.
    (chrystal, 29.05.2006 10:07)
  12. muhtemelen kendinden de sıkılmış kadınların yaptığıdır.
    aynadakinin değişmesiyle ruh hallerininde değişikliğe uğrayacağını düşünür.
    evet,kısa bi müddet bu duruma iyi geldiği söylenebilir ama etkisi tekrar ayndakine alışmanızla doğru orantılıdır.
    (zefura, 29.05.2006 10:10)
  13. (battal boy cekirge, 29.05.2006 12:25)
  14. bir de şöyle bir durum vardır;
    bayanın canı sıkılmamıştır. kuaföre gitmesinin nedeni sadece şudur; sıcak günler geliyordur, uzun saçları kısaltmak artık farz olmuştur ve dırınınnnn, kahramanımız saçlarını kestirir.ama sonuçta ne olmuştur? yerde kendi saçlarını görüp aynaya baktığında kırpılmış bir kuşa döndüğünü gören kadının canı bir hayli sıkılmıştır.
    (bkz: buyur burdan yak).
    kadın millti işte, işine nasıl gelirse öyle davranır*.
    (gülümsün, 29.05.2006 12:32 ~ 14:45)
  15. bir kadın vardııı canı sıkılaaaan canı sıkılaaan canı sıkılaaaaaaaan
    berber-im geldiiiiiiiiiiiiii sıkıntı gittiiiii
    sıkıntı bittiiiiii

(bkz: öeh)
    (hypnotica girl, 27.10.2006 11:56 ~ 11:56)
  16. kendilerince çok haklı sebebleri olmasına rağmen çoğu insan tarafından yadırganan bir davranıştır.

eğer canınız sıkılıyorsa, saçınız dünyanın en güzel şeklinde de olsa, beğenmeyeceksinizdir. eve geliceksiniz, aynaya bir bakıcaksınız ki '' ı-ıh '' olmamış, sonra cüzdana bakıcaksınız, daha da moraliniz bozulacak, gerek yok.

bağıra bağıra şarkı söyleyin, daha etkili..
    (juliette, 22.09.2008 00:03)
  17. eğer gittiğiniz kuaför sizin yıllardır kuaförünüz ise o zaten sizi tanıdığı için gittiğinizde canınız sıkkın mı değil mi anlar. hatta ve hatta siz ona "kes" dediğinizde bile "yok ben bu saçı o kadar kesmem ancak bak kafamda çok güzel bir model var kaç gündür sana yakışacağını düşünüyorum" der. aslında sadece uçlardan alır şekli biraz değiştirir biraz fön çekerek biraz daha eğlenceli hale getirir. zaten kuaförünüz sizi uzun zamandır tanıdığından olayları az buz bilir. en azından üstünden anlatmak yada anlatmadan o konu hakkında biraz konuşarak sizi rahatlatır hatta o konu hakkında konuşmasanız bile başka konular hakkında konuşarak rahatlatır. bir yandan saçınız kesilirken yada boyasının kuruması beklenirken manikürcü gelir manikür pedikür yapar üzerine bir de el ve ayak masajı yapar. biraz olsun rahatlarsınız ordan saçınızın boyası yıkanırken bir de başa masaj yaparlar oh daha bir rahatlarsınız. bir kadın kendini bakımlı hissettiğinde kendini daha iyi hisseder. kim ne derse desin kuaföre o kadar parayı vereceğinize gidip bir psikoloğa derdinizi anlatsanız o kadar rahatlamazsınız.
    (bana bir nick bulun, 22.09.2008 00:10)
  18. fazla paranın verdiği alternatif bir seçenek.
    (tavernaci, 22.09.2008 00:20)
  19. genelde depresyon belirtisidir. daha da ağır bir vakaya dönüşmemek için iyi bir kuaföre gitme gerekir tabi, benim kuaförün yaptığı gibi tüyleri yolunmuş kuşa çevirmesin.
    (pedaliza, 22.09.2008 00:22)
  20. gitmekte sorun yoktur (şahsım adına), fakat dönüşte ressam olup saç rengine bile psikolojik manalar yükleyebilen annemin ilginç tepkileriyle renklenir:

kızıldan sonra:
    -anne nasıl olmuş?
    -fazla kadınsı.ne ima ediyorsun bu renkle?
    (içses): hönk?

mora boyattıktan sonra:
    -anne sonunda cesaretimi topladım hayatta en çok istediğim rengi yaptım...bak!
    -aman allahım...!depresif.doktora mı gitsen?bu aralar hep mor hep mor herşeyin mor kızım.gençsin daha böyle renkli şıkır şıkır şeyler yapsan?oturup herşeyi çok düşünmesen?
    (içses): e yuh!

siyaha yakın bişiye geçince:
    -zamanla olgunlaşıyorsun işte.renk seçimlerin de değişiyor.
    (içses-alışmanın verdiği rahatlıkla tepkisiz.)
    (liselle, 22.09.2008 00:29)
  21. bu kadınlar aynı zamanda o kadar uyuz ve gıcık olurlar ki, kendi ezikliklerini kuaförde atmaları yetmiyormuş gibi bi de size anlatıp dururlar. bu konuyu eleştiren kadınlar bile kuaförden bahsetmeyi bir kenara bırakıp adam gibi konuşamazlar. yani kadın eşittir kuafördür. eleştiren de kuaför köpeğidir. sikicem allah kuran çarpsın şu kuaför muhabbetinden çektiğim kadar bişeyden çekmedim. ne insanlarla kapıştım bu yüzden. hayır en sonunda gidip kuaför olup kurtulucam.
    (busburak, 22.09.2008 01:15)
  22. geçen canım feci sıkkın. patlayacak, kavga çıkaracak yer arıyorum. anneme, kardeşime, sevgilime filan sarıyorum. toplantıda olan insanı toplantıdan çıkartıp geyik yapmaya zorluyorum, durum o derece felaket. en sonunda dedim bu böyle olmaz, saçlarım da uzadı ne zamandır istediğim bir model vardı şimdi tam sırası. neyse gittim kuaföre, dedim saçımı şu kessin. geldi eleman. ama ben barut gibiyim. burun deliklerimin çapı abartısız 3 cm oldu. o derece burnumdan soluyorum. neyse adam geldi sordu nasıl olsun diye. şöyle olsun, böyle sakın olmasın, aman o şekil olursa fena olur gibisinden hiç yapmadığım şekilde tersledim adamı. korka korka kesti adi. adi diyorum ama bir sorun neden diyorum? saçımı öyle bir kesti ki allah sizi inandırsın bildiğiniz tansu çiller oldum. o modeli herkes bilir. iğrenç bir model. hayır kadına benzeyen yanım da yok. ama resmen esmer tansu çiller'e dönüştüm. bundan sonra en az 1,5 ay tansu çiller olacaktım. bu nasıl bir kabus! uzun saç olsa dersin ki neyse az daha kesilsin de bu saçma modelden kurtulayım. ama kısalınca öyle bir şans yok tek ihtimal 3 e vurmak saçı. yarabbim. nasıl da pişmanım. 1 saat öncesine dönmek için canımı veririm o derece. neyse dedim yenilik, değişiklik alışırım. ordan çıkınca da erkek arkadaşımın evine gideceğiz. neyse gittik babası annesi benim annem filan (amerikan ailesi değiliz yasak aşk sadece) herkes orda, bizimki ne desin? "aa delicapon aynı tansu çiller'e benzemişsin."

sonrasını hatırlamıyorum gözümü hastanede açtım.

o yüzden siz sevgili bağyan sözlük yazarları aman diyeyim kızgınlıkla gitmeyin kuaföre. o gerginlikle siz adamı terslerken onun elinde de makas olduğunu aman unutmayın. bir de her gittiğimde sormuyor mu saçlarından memnun musun diye dalga geçer gibi, deli olacağım. bundan böyle kuaförler benim baştacım. insanı rezil de eder vezir de. bak bu lafımı da unutmayın.
    (delicaponcadı, 24.09.2008 00:18)
  23. kadınların morelini şarj ederken, erkeğin cebini boşaltan eylem.
    (mistik fare, 24.05.2009 01:48)

künye  ·  iletişim / şikayet / reklam  ·  sıkça sorulan sorular  ·  itü sözlük görseller  ·  itü sözlük extra  ·  itü sözlük mobil