belki ilginizi çeker
  1. · iğrenç hoca replikleri
  2. · otobüste oturacak yer seçmek
  3. · madde 97: bir ünlü şahsiyeti seninle mcdonald's a gitmeye ikna et (reklam)
gündem
  1. · disko kralı
  2. · yök ün katsayı uygulamasını kaldırması
  3. · çok istenip de olunamayan meslekler
  4. · 22 kasım 2009 izmirlilerin pkk tepkisi
  5. · ezel
  6. · okan bayülgen
  7. · 24 kasım 2009 barcelona inter maçı
  8. · itü salgısı
  9. · kurabiye

cam kenarı  

1. otobüs, uçak vs. bileti alırken ilk söylenmesi gereken söz.
    bu vesileyle cam kenarı yerine cam kenaarı diyenlere de selam ederim.
    (iki blok otede, 07.03.2006 14:17)
  2. - cam kenarı lütfen.
    + cam kenarı yok ama koridordaki koltuktan da cam görünüyor.
    - bi siktir git!
    (iki blok otede, 07.03.2006 15:11)
  3. eldeki koynakların yeterliliği koridordan bile manzara keyfi yaşatıyorsa cam kenarına geçip sekiz olmanın bir alemi yoktur.
    (tonguç, 07.03.2006 15:15)
  4. türlü duygusallıkların, camdan dışarı bakıp içlenmelerin başlangıç noktası.
    (rosie, 07.03.2006 15:20)
  5. (spyder, 07.03.2006 15:31)
  6. sınıfta böyle bir bölge vardır ki ders dinlemez dışarı izlemeyi sever genellikle. okul bir de manzara görüyorsa sık sık hoca ağzından duyulan kelime olur.

(bkz: cam kenarı burayı dinle)
    (bkz: cam kenarı uyuma)

aynı zamanda bu bölgenin çok konuşup ders dinlemeyen şekli için (bkz: duvar kenarı)
    (warbringer, 07.03.2006 15:47)
  7. bilet alırken şahsım tarafından mutlaka belirtilen şey. burda amaç camdan dışarı bakmak manzara falan izlemek değil koridora sığamayan host veya hosteslerce hırpalanmak istememektir. çünkü ne zaman için geçip uykuya dalsan o anda bi hostes koridordan tüm hızıyla geçer ve geçerken de illa ki sana kolu çarpar ve seni uykundan uyandırır.
    bi de koridora bilet alıp ama senden önce otobüse bindiği için cam kenarına yerleşen zihniyetler vardır ki bunlar apayrı bi giri konusudur. o tür zihniyetlere sadece burdan selam etmekteyim. evet.
    (yiiit, 18.02.2007 12:55 ~ 12:55)
  8. uzun otobüs yolculuklarında başımızı cama yaslamak suretiyle uyumak daha kolay olduğu tercih edilen, ama mola zamanı geldiğinde yanımızda oturan iri şahısın bilmem kaçıncı uykusunda olduğunu görüp, uyandırmaya kıymadığımız için tuvaletimizi yolun sonuna kadar tutma gerekliliğini beraberinde getiren tercih
    (temporary peace, 18.02.2007 13:54)
  9. alpay erdem'in konu hakkındaki aşkını örnekleyecek bir yazı için..

"şehirlerarası bir otobüs yolculuğu yapacak isem, günler öncesinden, cam kenarından bilet alırım. son gün veya günlere bırakırsam, cam kenarından koltuk kalmamasından çok korkarım. yalnız her defasında, otobüse bindiğimde, günler öncesinden parasını ödediğim cam kenarımda, oturan bir adam görürüm. bana bakar. ben ona bakarım. umar ki, önemsemeyeyim, cam kenarımda o otursun, koridor kenarında ben. her defasında cam kenarının bana ait olduğunu ifade etmek zorunda kalırım. aksi takdirde asla cam kenarımdan kalkmaz, yolculuk boyunca cam kenarımda oturur, bütüün dağları köyleri o görür. şerefsiz oğlu şerefsiz. kurnaz. hayır madem o kadar seviyorsun cam kenarını, sen de benim gibi önlem al. hem önlem alma, hem “cam kenarı.” oh ne ala. uyanık. ulan ben metroda bile cam kenarına oturmak isteyen bir cam kenarı insanı olarak, otobüsteki şahane manzaralı cam kenarımdan mı feragat edicem. hiç sanmıyorum.
    cam kenarımı sadece özlem’imle paylaşırım."
    (dirtypain, 07.07.2007 15:25)
  10. kadiköy'den bindiğim otobüslerde, oturduğum yerin yakınlığı sebebiyle oturmaya çekindiğim toplu taşıma kısmı. zira yanımda oturan insanı kaldırmayı pek sevmeyen biri olduğum için koca camdan manzara izlemenin keyfine asla tam olarak varamamışımdır...
    (noscho, 07.07.2007 15:28)
  11. otobüslerin vip kısmıdır.
    (muppetxox, 17.03.2008 19:31)
  12. cam kenarı

camdan bakarak geçen
    otobüs yolculukları...
    koltuklara konmuş küçüçük yastıklar...
    kim bilir kaç hayat dayamış hayatını

suskun, sukut içinde:
    ağaçların ardına saklanmış denizi
    dağların ardına saklanmış güneşi izliyordur...

gözlerinin ardında sakladığı hayatını
    sancılar içinde bıraktığı çelişkilerini
    düşünüyordur...
    belki
    kim bilir ki
    o sadece otobüs yolcusudur
    bir daha göremeyeceğimiz

myster
    (myster, 25.09.2008 21:13)
  13. (bkz: 16numara)
    (sündüz, 19.01.2009 03:21)
  14. " uzun yola gitmeden iki koltuk ayırttım. seninkisi cam kenarı. sormana lüzum var mı? " * *
    (aller anfang ist schwer, 30.07.2009 22:29)
  15. sizi kral ya da kraliçe yapar. yanınıza iri yapılı olmasa da bacaklarını açarak baaak ben de ne var diyerek oturan adamdan, oturduğu andan yolculuğun sonuna kadar sanki dünyayı kurtardığını zannettiğiniz cep telefonuyla konuşan sakızlı kıza kadar yanınıza kim oturursa otursun, siz umursamazsınız. çünkü cam kenarındasınız. unutmak için tabela ezberler, şehirlerarası yolculuklarda camı yastık yapar, osurarak uyursunuz. şehirlerarası yolculuklarda ben koridorda oturmayı severim diyen adamdan biraz çekinirim. uykunun en güzel yerinde kolunuza biri çarpar, host arabasıyla ayağınızdan geçer. olmaz öyle şey. illa ki sevin cam kenarını, ya da sevmeyin bana ne.
    yolculuğun sonunda tahtınızı veliahta teslim ederek mutlu mesut ayrılırsınız.
    (khanin, 27.10.2009 12:58)

künye  ·  iletişim / şikayet / reklam  ·  sıkça sorulan sorular  ·  itü sözlük görseller  ·  itü sözlük extra  ·  itü sözlük mobil