|
|
- çocukluğumuzun ilacı. sırf ondan içmek için çocuklar hasta taklidi yapardı bir dönem. turuncu, parlak kağıda sarılı, portakal tatlı bu efervesan tabletin suda erimesini izlemek de küçük çocukların zevklerinden biriydi.
- çocukken kola-gazoz yerine içtiğim içecek, ilaç gibi değildi tadı, erimesini seyretmek çok güzeldi.
- 80 nesli çocuklarının hipervitaminoza olmasına sebep olan renkli , portakal kokulu , bilgisayar oyunlarındaki iksir görünümlü güzel ilacımsı.
(skuba, 29.10.2004 07:05)
- portakallı tadıyla fanta tadında olan, soğuk su ile servis edilmesi tavsiye edilen kalsiyum tabletler
- küçüklüğümüzün en tatlı ilacı, bir dönem doktorlar ikiye ayrılırlardı calsium c sandoz verenler ve diğerleri şeklinde.
lan şimdi anladım o göz doktoru olacak dallamaya neden kıl olduğumu.
- o erirken sıçrattığı su taneciklerine suratı bardağa yapıştırarak veya burnunuzu bardağın içine sokarak hedef olmak daha da zevklidir, iğrençtir ama ferahlatıcıdır.
- nuri alço'nun kötü emelleri için kullandığı tablet..
- (bkz: olsa da içsek)
- bir de bunun fitili olsa ne güzel olurdu.
düşünmek bile istemiyorum.
- (bkz: roberto carlos)
(bkz: serbest çağrışım engellenemez)
- (bkz: on yüz bin milyon baloncuk)
- (bkz: calcium d sandoz)
- bir novartis ürünü olan calcium c sandozun turuncu kabı içerisinde 10 adet efervesan tablet bulunmaktadır. sabah uyanıldığında tıkanmış burun ve halsizlik üzerine ilk akla gelen olmuştur her zaman.
- adını ilk duyanlara brezilyalı futbolcu isimlerini çağrıştıran, tadı güzel yegane ilaç...
- bu ilaçla lisede öğretmenleri korkuturdum atardım ağzıma ağzımdan köpükler fışkırırdı. iğrençti ama ders kaynatmak için birebirdi sonra uyandılar tabi.
- laboratuvarda "suni" olarak üretildiğinden fizyoloji 2 saat içinde neredeyse yarısını yabancı madde olarak tanıdığından dışarı atar. eğer kalsiyum ve c vitamini almak istenirse çok daha "doğal" olarak üretilenleri tercih edilmelidir.
not: vitamin ve mineral destekleri hekime danışılarak kullanılmalıdır.
|