belki ilginizi çeker
  1. · madde 97: bir ünlü şahsiyeti seninle mcdonald's a gitmeye ikna et (reklam)
gündem
  1. · annelerin yakışıklı anlayışı
  2. · 27 yaşında olduğu halde bir hayat kuramayan insan
  3. · izmirli altıncı nesiller buluşuyor sevişiyor
  4. · 2012
  5. · metrobüse para vermeyen tkp li öğrenciler
  6. · hayatın iyi bilinmesi gereken kanunları
  7. · sözlük yazarlarının itirafları
  8. · etkileyici albüm kapakları
  9. · sütyen giymeyen kızlar

cahil sozluk  

1. bir tür yakıştırma olan bu cümle(cik) esasen içinde bin küsür yazarı barındıran bir oluşuma konulmuş, tr klavyesiz yazılmış amdan-götten bir sosyal tespittir.

"amdan-götten sosyal tespit koymak da ne demek?" diyenler için bu kavramı bir örnek vererek açıklayalım:

"tuna kiremitci gibi, sırf kendilerinden olduğu için medyanın pompaladığı osuruktan bir aşk yazarına 15 madde ayıran itü sözlük, itü de öğr. elemanı olup kayıp kızlar üçgeni gibi nefis bir romana imza atmış kendi yazarının adını dahi bilmiyor."

görüldüğü üzere tespiti koymak için bir başlık yazılmış ve o başlığa ait yazılan giri veya giriler çıkmayınca sözlük, daha doğrusu barındırdığı tüm yazarlar, komünite cahil damgası yemiştir, yaftalanmıştır. damga pulu olarak "itü de öğr. elemanı olup 500 metre su altında yüzebilen" şeklinde bir tabir kullanılmıştır. cümle içinde bilmediğimiz bazı kelimelere dikkatinizi çekerim. "sırf kendilerinden olduğu için", "medyanın pompaladığı osuruk" gibi kelime grupları ile eleştirilen tuna kiremitçiye çıkan faturanın adres kısmına "kayıp kızlar üçgeni" adlı kitabın yazarı yazılmış. itüde bir öğretim elemanı (bkz: öğretim elemanı) (bkz: öğretim görevlisi) olan bu yazarın bilinmemesine hayretler içinde kalınmış, "bunu bilmeyen itülü olamaz olsa olsa ukala olur" şeklinde bir teşbih-i belig de yapılmıştır.

şimdi itülü olmaktan utandım, entelektüelim demekten tiksinir oldum. kafama acme örsü düştü.
    (bkz: teşekkürler türkiye)
    (man on the moon, 15.12.2005 01:01)

künye  ·  iletişim / şikayet / reklam  ·  sıkça sorulan sorular  ·  itü sözlük görseller  ·  itü sözlük extra  ·  itü sözlük mobil