belki ilginizi çeker
  1. · 1 mayıs 2007 fc polisgücü sendika united maçı
  2. · polis sevgisi
  3. · dergi satarken polis kurşunu yemek
  4. · cafede yemek yerken polisten tokat yemek
  5. · türk polisi
gündem
  1. · aşk
  2. · hayatında hiç star wars izlememiş insan modeli
  3. · yök ün katsayı uygulamasını kaldırması
  4. · uludağ sözlük
  5. · günün tek cümlelik özeti
  6. · bittikten sonra insanı mal gibi bırakan filmler
  7. · mutsuzluk veren küçük şeyler
  8. · kepsut belediyesi
  9. · saika

cafede yemek yerken polisten tokat yemek  

sayfa  / 2
  1. masum insanların can ve mal güvenliği hatta huzurlarından sorumlu polislerin ancak türkiye sınırlarında çekinmeden gerçekleştireceği eylemdir. yemekten bu sefer tokat çıkmıştır.

buyrun;

http://www.hurriyet.com.tr/...
    (maslow, 02.05.2007 20:58 ~ 21:57)
  2. 1 mayıs mitinglerinde hızını alamayan bir polisin ara sokakta bir cafeye dalarak orada yemek ihtiyacını karşılayan vatandaşın "sen işine bak..." sözleri karşısında attığı tokatı yeme durumu.
    (fst, 02.05.2007 21:20)
  3. polisin görevini yerine getirişinin gerçek hayata yansımasıdır. zaten polis dediğinin asli görevi insanları coplamak, ağzına yüzüne biber gazı sıkmak ve hayatı onlara dar etmektir. böylece insanlar korkacak ve her şey güllük gülistanlık gözükecektir. öyle değil mi ama?
    (bokakonansinek, 02.05.2007 21:55)
  4. insanın aklının almadığı, izlerken 'bu ülkede yaşanmaz, yaşansa da çocuk falan doğurulmaz'' dedirten olay...
    (hayatııskalamalüksünyoksenin, 02.05.2007 22:37)
  5. haber hakkında yorum yapacak durumum yok, kimin ne bok yediği açıkça ortada.

benim derdim, onlarca görüntüye rağmen halen "o gazete tekzip rekoru kıracak. inanmayın öyle şeylere." diyerek kafasını kuma gömen devekuşları ile. gerçekten de inanmıyorum. inanasım gelmiyor böyle bir cehalete.
    (twinkle, 02.05.2007 22:42 ~ 22:43)
  6. (los lunes al sol, 02.05.2007 22:50)
  7. olayın kahramanı(?) türk polisi ise hiç de şaşmayacağım eylem. genelleme yapmayayım diyorum ama bir değil iki değil adeta genlerine işlemiş teşkilat olarak. (ya da belki millet olarak?) tekrar tekrar ve de üzülerek (bkz: burası türkiye)
    (anfinindistortiondugmesi, 02.05.2007 22:51 ~ 22:52)
  8. (hansvoralberg, 02.05.2007 22:53)
  9. polis gününde şov yapmaktan, billboardlara artık hiç kimsenin inanmadığı "yanınızdayız" mesajı veren reklamlar koyup göz boyamaktan öte gidemediği aşikar olan polis teşkilatına mensup, silahını, copunu aldığı andan itibaren insanlığını unutan polistir bu eylemde bahsedilen..
    (arch angel, 02.05.2007 22:57)
  10. defalarca söyledim;
    (bkz: fuck the police)
    (a perfect tool, 02.05.2007 23:03)
  11. hepsinden ayrı ayrı nefret etmemi iyice körükleyen olay daha da neler görürüz ya hadi neyse.
    (josephine, 02.05.2007 23:18)
  12. (bkz: it)
    (akarui, 02.05.2007 23:35)
  13. görevi toplum vicdanını rahatsız eden şiddeti törpülemek, toplum düzenini, kalıcı barışı sağlamak olan 162 yılık bir kurumun üyesi, empati yoksunu bir üniformalının içindeki bastırılmış şiddeti fütursuzca sağa sola attırmasından nasiplenmektir. ha belki bir sonraki seçimde iktidarın değişmeyeceğinden emin biri de olabilir. bilemiyorum...

(bkz: a clockwork orange)

(bkz: dim)

http://www.radikal.com.tr/...
    http://www.caginpolisi.com.tr/...
    (freeaky, 02.05.2007 23:35 ~ 03.05.2007 01:21)
  14. abisi çevik kuvvet polisi olan kız arkadaşınızla cafede yemek yerken başınıza sıkça gelebilecek hadise...
    "eyvah abim! "
    "napıyorsunuz burda! şraaakk!"

konuya dönersek:

evinde karısını , çocuğunu bırakıp ateş ortasına sürülmüş polis memurunun gösterdiği bu tür bir davranış tabii ki kabul edilemez. bu görüntüden anlaşıldığı üzere hala olaya müdahale konusunda, polis eğitimi, konsantrasyonu ve rehabilitasyonu konusunda ciddi eksiklikler vardır.
    olaya karışanla,bir kenarda yemek yiyip birşeyler içen vatandaşı ayıramıyorsa memurumuz...
    sinirine ve gerginliğine hakim olamıyorsa...
    psikolojisi hala hazır değilse değişik durum ve tepkilere...
    bu ciddi eksikliklere bir an önce çözüm getirilmelidir.yoksa polis-vatandaş elele düşüncesi polis-vatandaş karşı karşıyaya hep dönüşecektir.

örneğin psikologlara da çevik kuvvet elbisesi giydirilip, polisle beraber olaya gönderilebilir:

"komiserim, onlar yemek yiyiyor; sakin ol. bana çocukluğundan bahset. bırak tokat atma , yanlış bir davranış"
    "kendimi gergin hissediyorum doktor.baksana üzerimize üzerimize taş,molotof atıyorlar yaa!"
    "sakin ol, bunlar işinin parçası. biraz profesyonel düşün. korkmana gerek yok, can yeleğin, panzerin, jopun, takviye birliklerin var. relax ol"
    "s...cem terapini doktor ya. ben bir iki tokat atıp, yatışayım bari"
    (luto, 02.05.2007 23:36 ~ 08.05.2007 21:52)
  15. kendi halinde yemeğini yemekte olan bir vatandaşımıza, yüzünü saklayarak tokat atıp kaçan, muhtemelen yüzündeki maskenin ve sırtındaki üniformanın koruyuculuğuna güvenerek bu hareketi yapan cahil ve kişiliği tam gelişmemiş bir polis memurunun gerçekleştirdiği fiildir. kınanması gerekir.

ancak asıl kınanması gereken, bu fikir yapısına sahip bir (veya birkaç) cahil meslek mensubu yüzünden bütün meslek mensuplarına kin ve nefret kusanlardır. bu memlekette yemeğini yerken tokat yiyen vatandaşın yanında; devriye atarken kahpe teröristlerin kurşunlarına hedef olan, eve giderken çapraz ateşte can veren, şerefsizlerin peşinde koşarken sırtından vurulan nice yiğit, namuslu ve şerefli polisler vardır. bunlar da unutulmamalıdır.

(bkz: ali gaffar okkan)
    (şiirden anlamayan şair, 02.05.2007 23:46)
  16. "y... sönmez 02/05/2007 - 17:26

münferit,ama üzücü.bence üç kuruş maaşla,bunca sitres içinde günde 16 saat çalıştan,eğitimi,güvencesi olmayan ve hatta akşama evine döneceğini bile bilemeğen orada terör örğütü mensuplarına karşı gönderilen bu kişileri yıpratmamak lazımdır.kolay değil yaptıkları,molotof kokteyli ile yakılıyorlar,taşlanıyorlar,öldürülüyorlar,iyiki varlar,münferit olay,üzüldüm,allah polisimizin yardımcısı olsun,bunu yapan polis,eminim oda üzgün. "

(bkz: hay seni salak)
    (jimela morrison, 02.05.2007 23:46 ~ 06.05.2007 22:08)
  17. bana yine bi baltaya sap olamayanların polis olduğunu düşündürten olay. genelleme yaptırıyorlar insana elde değil.
    (zaht, 02.05.2007 23:49)
  18. bu dahil bütün genellemeler yanlıştır sözünü hatırlatmış hadisedir. e be kardeşim neden benim başıma gelmez böyle enteresan hadiseler de hep başkalarının başına gelir. demek ki bu tür hadiseleri yaşayanlardan daha fazla yaşamayanlar var. benim yanımda diyarbakırlıyı ayakta tutup da bana otur diyen bir polis memuru olmadı hiç.

madem genelleme yapılıyor. biraz ben de genelleme yapayım. o diyarbakır'da vatanımıza açık açık saldıranlar, askerimizle çatışanlar var değil mi? şimdi bu diyarbakır'lıyı ayakta tutan polis memuru bir genelleme yapmış ve o adamı da terörist olarak düşünmüş olamaz mı? koskoca entelektüel, okul okumuş, üniversite görmüş sözlük yazarları bile bunu yapıyorsa sıradan bir polis memuru neden yapmasın?

bir de türk polisi kavramı var. türk polisi bunu yaparmış şaşırmamak gerekirmiş. amerikada avrupada polislerin yetkilerini ve yeri geldiğinde neler yaptıklarını bilmiyor olsam ben de saydıracaktım "türk polis"lerine ama televizyon var, internet var, sırf siyahi olduğu için polisten ölesiye dayak yiyenler var, sırf müslüman olduğu için evinden tekme tokat alınıp beş gün sonra suçsuz olduğu anlaşılıp evine gönderilenler var. hem de bunları yapan polis "türk polis"i değil.
    (şiirden anlamayan şair, 03.05.2007 00:02 ~ 22:23)
  19. kimsenin bu ülkede doğru düzgün işini yapmadığını kanıtlayan bir hadise daha. söylenecek çok fazla söz yok. türk polisinin her zamanki gibi nerde ve ne zaman nasıl davranıcağını bilememesi.
    (ink, 03.05.2007 00:06 ~ 04.05.2007 22:10)
  20. vahim hadise. münferit bir olay olması, genelleme yapılmasına engel teşkil etmez. bir kendini bilmezin ayıbı diyerek konu kapatıldığı vakit, polis teşkilatı bir gıdım daha düzelme gayreti göstermez. bu sadece polis ile ilgili değil, her kurum ve kuruluş için geçerli. 10 yıl boyunca alışveriş ettiğim bakkal bir gün bana kurtlu çikolata verirse, o bakkalın bendeki imajı bozulur. güvenim azalır. önceki 234.675 alışverişi beyin unutur. ayrıca ürün veya hizmet kötüyse, gerçeğe dayanmayan bir sloganla yapılan reklamlar, reklamverene daha fazla zarar verir. doğru düzgün eğitim almayan ya da o eğitime elverişli olmayan, buna rağmen toplum düzenini ve güvenliği sağlaması için görevlendirilen bir polis, polis teşkilatını temsil etmektedir. yani bu tokatı atan halkın gözünde türk polisidir. güleryüzle tanıtım broşürü dağıtmak hiç bir işe yaramaz. belki bu kendini bilmez şahsın kim olduğunu kendi amiri tespit ederek gerekli cezanın verilmesini sağlayacaktır. olabilir. ama yeni bir reklam kampanyası yapmanızı istemiyoruz. eğitimli, insan haklarının ne olduğunu algılayabilmiş güvenlik güçleri istiyoruz. imajı eğitimle düzelteceksiniz.

(bkz: eğitim şart)
    (üşengeç adam, 03.05.2007 00:26)
  21. öncelikle vali bey ile boşbakanarasında şu olası dialog geçmiştir.

+ birader cumhurbaşkanı kim olsun bir türlü karar veremiyorum. işler iyice karıştı. biraz ilgiyi mi dağıtsak?

- 1 mayıs 1 mayıs işçinin emekçinin bayramı sayın boşbakanım.

+ ee ne duruyorsunuz? dalın o zaman.

1 mayıs günü binlerce insanın başına bu binlerce münferit olay gelmiştir. gelmeye de devam edecektir. taksimde çocuklar ve turistler bile dayak yemiştir. hem de bir insanın bir insana vuramayacağı acımasızlıkta.
    teşkilat içine gelmiş yeni adamlardan onlara uyum sağlayanı içinde tutar, uymayıp karşı koyanı * ya da leş düzene kafa tutanı dışlar.

örneğin karakolların yakınlarında fuhuş yuvaları, uyuşturucu satıcıları, korsan cd satıcıları vs. görebilirsiniz.

karakola bir şikayet için gittiğinizde köpek muamelesi görürsünüz. şikayet ettiğinize edeceğinize pişman ederler.

iyileri var mıdır? muhakkak vardır ama ben hiç rastlamadım. hele de 1 mayıs 2007yi gördükten sonra iyice tiksindim.
    (never walk alone, 03.05.2007 01:02 ~ 09.05.2007 23:48)
  22. biber gazı soslu makarnanızı yedikten sonra tatlı niyetine.
    tarifini ben vermiyim muammer usta dururken.
    (petersellers, 03.05.2007 01:07)
  23. (tangocu kedi, 24.07.2007 16:30)
  24. gelenekselleşip gelenekselleşmediğini önümüzdeki perşembe (1 mayıs 2008) göreceğimiz eylem. istanbul'da kafe kafe dolaşıp test edeceğim bakalım gerçekten yemekten sonra tokat yeniyor mu?

(bkz: geleneksel 1 mayıs şaplak şenlikleri)
    (diazepam, 29.04.2008 12:01 ~ 12:01)
  25. insanlık onurunu ayaklar altına alan bir davranıştır eğer o polis memuru halen görevdeyse insanlık onuru halen ayaklar altına alınıyor demektir.
    sadece şunu düşünmek lazım oradaki bu olaya maruz kalan kişi herhangi birimizin veya o polis memurunun amirlerinden herhangi birisinin babası olsaydı.
    (eser, 29.04.2008 12:30)
 sayfa  / 2

künye  ·  iletişim / şikayet / reklam  ·  sıkça sorulan sorular  ·  itü sözlük görseller  ·  itü sözlük extra  ·  itü sözlük mobil