mild,
noire,
oriantale ve bir de oriantale nin filtreli versiyonu mevcut
cigar. artık piyasada eskiye oranla daha kolay bulunsa da kaçak olmasından dolayı yine bir sıkıntı söz konusu.
che gibi boktan ve tam anlamıyla fiyasko bir sigar ın 5 adedine 10 ytl isteyen tekele tokat gibidir. yalnız ben daha önceleri piyasada ekseriyetle bulunanan sarı ve kırmızı modellerini denemiş ve berbat tadlarından dolayı daha sonra ağzıma sürmemeye yemin etmiştim. ondan bir yıl kadar sonra maviye(mild) rastlayıp aldığımda asıl olayının bu olduğunu ve neden bu kadar çabuk tükendiğini anladım.
dolgun, ağır, bol dumanlı cigar sevenlerin gözdesidir. her cigar gibi bunlar da filtresizdir ve tabi ki oldukça zararlıdır. ancak çok sevdiğim ve aşırı tükettiğim bir dönemde üreticisi
henry wintermans firmasına vicdanımı rahatlatmak amacıyla "filtresiz sigara o kadar da zararlı değildir ya bence, di mi? yoksa zararlı mı?" şeklinde bir mail yollamıştım. onlar da üretim bantlarını, tütün toplayan kadınları filan gösteren ve anlatan bir katalog yollamışlardı. ancak zararsız olabileceğine dair en ufak bir ipucu yoktu. o yüzden abartmayıp keyif sigarası olarak kullanmakta fayda var diye düşünüyorum ben.