görseller
cadillacs and dinosaurscadillacs and dinosaurs

belki ilginizi çeker
  1. · mustapha
  2. · gelmiş geçmiş en karizmatik oyun karakterleri
  3. · atari salonu
  4. · kült oyunlar
  5. · mess
  6. · türk polisiye dizileri
  7. · cadillac and dinosaurs
  8. · cadillac
  9. · mustapha
  10. · tek jetonla oyun bitirmek
  11. · madde 97: bir ünlü şahsiyeti seninle mcdonald's a gitmeye ikna et (reklam)
gündem
  1. · erkekte ses tonu
  2. · boylumlama
  3. · disko kralı
  4. · 18 kasım 2009 fransa irlanda cumhuriyeti maçı
  5. · her şey iyi giderken ayrılalım diyen sevgili
  6. · yatmadan önce dinlenen son şarkı
  7. · ateist yazarların itü sözlük ten defolup gitmeleri
  8. · sacred
  9. · battery

cadillacs and dinosaurs*  

1. atari salonu gençliği tarafından mustafa olarak adlandırılmış, final fight benzeri "ilerle ve patakla" şeklinde bir oynanışa sahip hede.
    amacımız insan dna'sıyla dinazor dna'sını kombine edip yaratıklar üretmeye çalışan çılgın bir bilim adamını durdurmak. oyun acayip tutmuş, çizgi romanı ve çizgi dizisi piyasaya sürülmüştür.
    (bkz. jack)
    (bkz. hannah)
    (bkz. mustapha)
    (soulforged, 04.04.2004 01:10)
  2. emülatörünü bulup pcde de oynanası ve sınırsız jeton rahatlığıyla kendinizden geçip , ataricide kaderinize küfür ettiğiniz günleri yad ettiresi , her kahramanla 10 kere bitirilesi , yetinmeyip eş dostla klan halinde de 50 kez bitirilesi , ukte giderilesi oyun.*
    (togisama, 04.04.2004 19:28)
  3. çocukluğumuzun efsane bilgisayar *oyunlarından. *
    (pyrotechnician, 04.04.2004 20:12)
  4. oyun bitirmeye yaklaştığınızda karşınızdaki amcaların abarıp ölüp şekil değiştirip yeniden canlamalarına hatta bir kafaya ek iki kafa daha kazanmalarına kadar abaran inanılmaz zevkli oyun *
    (okang, 11.04.2004 11:15)
  5. atarici de street fighter ya da mortal kombat'ın yanında olup ilk başta keşfedilmemiştir atari insanları tarafından. ama bir kere keşfedilip oynandı mı, cebinizdeki paraya acımamayı öğreten ve tüm parayı ataricide harcamanıza vesile olan oyun.

ayrıca oyundaki mustapha karakterini görünce "aha türk var oğlim, ben türk olcam" dedirtir.
    (fungus amongus, 30.05.2007 12:04)
  6. bir, tek, yek, one, una, vs. kredi ile hem de tüm haklarını harcamadan bitirildiğine kendi oynadığım zamanlar haricinde şahit olmadığım, çok eğlenceli, bir o kadar da zor olan oyun. captan commando ve hagar gibi türünün benzeri oyunlardan daha eğlenceli olmasını sağlayan en önemli özelliği oynanma hızıdır; yumruk atmadan önce karakterin iç muhakeme yapmamasıdır.
    (situs inversus, 19.06.2007 22:07)
  7. ortalığı kasıp kavurduğu dönemlerde adı mustafa olan çocukların fazladan itibar görmesine yol açan oyun.
    (kane, 13.02.2008 11:54)
  8. bu oyunu atari salonunda 4 arkadaş birleşip biritmiştik. biri ölünce diğeri giriyordu. bu davranışımızdan sonra efsane olmuştuk. ne zaman atari salonuna gitsek başka çocuklar yanındakini dürterek gösterirdi. "işte bak onlardan biri". diye. "bunlar bitirdi mustafayı."
    (jaguarboy, 03.06.2008 00:54 ~ 00:54)
  9. çok merak ederdim oyunu bitirdiğinde çıkacak olan sinemasyon kısmında ne gelicek, ne olucak diye atari salonlarında bitirmek nasip olmamıştı pc de emülatörünü yükleyerek bitirdim ve gördüm mutlu oldum.
    (seroo, 03.06.2008 01:02)
  10. ben mi yanlış hatırlıyorum acaba ama sanki mustafa yı bitirdiğimde kotlu mavi t-shirt lu abi ölüyordu son dakikada patlayan düşman binasından çıkamayıp.ablamız da kahroluyordu.böyle de acıklı da bir sonu vardı sanırsam.
    (accolade, 03.06.2008 01:03)
  11. sonu şöyle oluyor ki 4 karakter beraber binadan çıkmak için koşarlarken kız karakter hannah ın ayağı takılır, düşer ona yardım etmek için mavi t-shirt lü abi döner, moustapha ve ayı gibi olan karakter kaçmaya devam ederler ve kurtulurlar, hannah ve mavi t-shirt lü abi içerde kalıp ölürler.
    (seroo, 03.06.2008 01:07)
  12. kahramanlardan birinin adı mustafa olmasa bu oyun bu kadar popüler olur muydu tartışılır. üreticiler daha o yıllarda tipik bir think global act local yaklaşımı sergilemiş, türkiye pazarını sevgiyle domine etmiş.
    (wondrous, 03.06.2008 01:07)
  13. tek jetonla asla bitirelemiyecek oyunlar listemin başındadır.her kim ben bitiririm diyorsa gözümde "ben hiç aldatmadım" diyen erkekten pek farkı olmaz.
    (guanoapes, 03.06.2008 01:16)
  14. enerjinizin artması için yerden aldığınız et, hamburger, kola vb. nesneler aldığınız oyundur. araba kullandığınız bölüm ayrı bir zevklidir...
    (rasputin, 03.06.2008 01:19)
  15. emülatör desteğiyle bilgisayarda oynadığınızda bir süreden sonra hiçbir zevk vermeyen oyundur. (illa ki o jeton harcanacak.)
    (thecrimson, 03.06.2008 01:24 ~ 01:26)
  16. arap versiyonu vardır bir de bunun.oyun sağdan sola gidiyordu o derece...
    (legatus, 13.07.2008 03:12)
  17. her oyuncu için bir joystick ve bir tuşla oynanan oyundur.diğer oyunlardaki gibi high kick, low kick, high punch, low punch gibi seçenekleri yoktur.sadece vurdur.
    (intograve, 07.09.2008 15:56)
  18. oyunu bilmeden oynayanların iki atak tuşuna birden basıp kendi etraflarında fırıl fırıl dövüp herkesi kırıp geçirme hareketiyle canlarını tükettikleri oyundur...
    (deadclown, 07.09.2008 16:01)
  19. street fighter ile birlikte atarici gençliğin ya da çocukluğun herneyse en sevdiği oyun. street f.de eleme usulü kavga edilirken bunda ilerleip önüne geleni deviriyodun. silah, araba, kılınç, bomba allah ne verdiyse kahrol düşman al sana bomba ilkesi ile içindeki şiddeti ekrana yansıtıyordun. en güzel sahnesi ise cadillac kullanıp sürüş zevkini sanal da olsa tavan yaptırırken diğer yandan rakiplerini özellikle motorcuları devirmendi. teh be gidi günler. final fighter da ilerle döv tekniği ile benzerlik gösterir ama kahramanlarının birinin adının mustapha olması ve görsel açıdan daha renkli olmasından dolayı türk ataricilerce daha çok sevilmiştir.
    (bilge, 20.11.2008 20:54)
  20. mustafa'dır o... cadillacs and dinasaurs diyeni atari çarpar.
    (ludovico, 23.05.2009 00:47)
  21. eğer atari salonunda oynuyorsanız abi geçiym mi diyen bir piç kurusu kesin vardır. bir de ikinci bölümdeki palalı dayıyla dövüşürken 'abi alma palasını kızar bak ' diyen ilk piç kurusu kadar sinir bozucu başka bir piç kurusu da vardır. ha scriptten oluşmuş yapay zekasıyla hakkaten de palasını alınca dellenip daha bir hevesle girişiyordu hakkaten anlam veremiyordum buna. hiç de sonunu görememiştim bu oyunun ta ki emülatörle farazi 20 jetonumla oyunu bitirene kadar...
    (emo the unlucky polar bear, 20.06.2009 15:08)

künye  ·  iletişim / şikayet / reklam  ·  sıkça sorulan sorular  ·  itü sözlük görseller  ·  itü sözlük extra  ·  itü sözlük mobil