yoğurt,su ve hıyardan oluşan gıda
içinde küçük beyaz noktacıklar olduğunda mide bulandıran, türk mutfağı anayemek bütünleyeni.
sarmısaklı olanı da vardır.
(bkz.
sarmısak)
ümit davala'ya göre fenerbahçe'nin olamayacağı unsur...
nane ve zeytinyağıyla da süslenebilen cacık, soğuk tüketilmelidir.
sarımsak, salatalık ve yoğurdun mükemmel karışımı
arkadaşlarla dost meclislerinde cacık yaptım yattım iyi gelio abi şeklinde kullandığımız laf..(anlayana saz sivrisinek kamer genç bile az..)
nane ve zeytinyağı versiyonu süperdir.
sıcak yaz günlerinin
ayrandan sonra en güzel içeceğidir. salatalık, yoğurt, su, nane, zeytinyağı içerecek, bol tuzlu olacak ve buz gibi soğuk olacak.
özetleyecek olursa ayranın, salatalık, bir kaç baharat ve buzla karışımıdır. yaz aylarında bol miktarda tüketilir. kuru fasulye ve
pilav'la özdeleşmiştir.
cacık özünde has be has ayran olmasına rağmen, yıllarca insanları başka bişeymiş gibi kandıran sıvı yiyecektir. ayranın içine hıyar koyarak cacık yapabiliyorsak -hepimiz kombinasyon permutasyon biliyoruz- sırf bir ayrandan sayısız yiyecek yapabiliriz. cacık süt ve süt ürünleri mühendisleri odasının ısrarla sürdürdüğü bir fenomendir. uyanık olalım.
yunanların tsat
siki olarak kakaladıkları şey.
bir arkadaşa takılan lakap veya oyuncak köpeğe verilebilecek bir isim de olabilmekte.
(bkz:
ben bugün bunu gördüm)
üniversitede yaz okulundayken 1,5 ay boyunca neredeyse her gün yaptığım semizotu yemeğinin yanına eşlik eden mükemmel tat.
kurunun,sotenin,kebabın hemen her türlü tencere yemeğinin yanında yenilebilecek,marullusu da yapılan süper yiyecek,içeçek(yoğurduna göre).
ünlü markaların taklitleri için kullanılırdı bir aralar.
(subuo, 07.03.2006 22:58)
ümit davala'nın bir zamanlar fenerbahçe için söylediği "fenerden cacık olmaz" cümlesinin en önemli kelimelerinden biri.
kendisine fenerbahçeli bir yönetici tarafından, "evet fenerden cacık olmaz, ümit davala'dan olur." şeklinde bir cevap verilmiştir.
tek yönlü beslenebilmeyi kaldırabilen bünyeler için süper zayıflatıcı karışım.
gelebilecek olası tepkilere karşı sarımsaksız yenmesi tevsiye olunur.
insanlık tarihinin en büyük buluşudur.
adamlar yoğurdu bulmuş, yetinmemiş ayran yapmış, onla da yetinmemiş ayranla hıyarın kışkırtıcı birlikteliğini keşfetmişler.
kırk yıl düşünsem aklıma gelmez. ilerleme diye buna derim. telefon, sabun falan hikaye. nobel verilmeli.
rendelenmiş salatalık,soğuk su,nane,kekik ve zeytinyağının birleşimiyle oluşan leziz yiyecek.
olsada yesem
barış manço tarafından yorumlanmış (şarkı mıdır tartışılır) eserdir. o kibrit sesi ne hoştur. insanın bir yerden kibrit bulup çakmasına, bir sigara yakıp derin bir nefes çekmesine sebebiyet verir.
dinlenmeye başlandığı anda rakı içmeye sevkeden muhteşem barış manço eseri.
kendisi
karnıyarık'ın ekürisidir.