c r a z y   

adana çık aradan

1. c.r.a.z.y. (2005)

filmi indirip izledikten sonra çok beğendim. daha sonra ufak bir araştırma yaptım ve filmin nisan ayındaki 25. uluslararası film festivalinde yönetmenin katılımıyla gösterime gireceğini öğrendim.

2005 toronto en iyi kanada filmi

1970'lerin montreal'i, insanı havalara uçurtan rock müziği ile çılgın pop kültürüne bulanmış ve isyankâr, farklı bireylere karşı hoşgörüsüzlükle doluydu. kanada'nın yabancı dil kategorisinde en iyi film adayı olan, çılgıncasına eğlenceli bu büyüme öyküsü, sert ve kaba dört kardeşi ve katı, hemen parlayıveren ama sevgi dolu babasıyla birlikte yaşayan eşcinsel bir delikanlıyı anlatıyor. tabii ki onun, bir manken gibi giyinip tanrı yerine david bowie'ye dua etmeyi tercih etmesi, işini zorlaştırıyor. quebec'te gişe rekorları kıran c.r.a.z.y., david bowie, pink floyd, rolling stones ve daha birçok rock efsanesinin şarkılarıyla bezeli.

* yönetmenin katılımıyla

gösterim tarihleri:
    11 nisan 2006 salı 21:30 emek sineması (gala)
    14 nisan 2006 cuma 21:30 rexx sineması

25. uluslararası film festivali hakkında detaylı bilgi için buraya tıklayın..
    http://www.iksv.org/...

filmin resmi web sitesi için de sizi şöyle alalım..
    http://concours.canoe.com/...
    (watcher, 30.03.2006 02:51 ~ 02:53)

2. 25.uluslararası istanbul film festivalinin kanımca en iyi filmlerinden biri.
    (phantasma gory, 15.04.2006 17:39)
  3. marc-andré grondin'e david bowie'nin space oddity'in çok yakıştığı harika film.
    (albina, 21.08.2006 10:25)
  4. ----spoiler---
    babaları gervais'in pattsy cline'ın en sevdiği şarkı olmasının dışında ailenin 5 çocuğunun isimlerinin baş harfidir. christian, raymond, antoine, zachary, yvan
    ----spoiler---
    (albina, 21.08.2006 10:42)
  5. shine on you crazy diamond özel anlam ifade eden bir şarkıysa, muhakkak görülmesi gereken film.
    (beatrice, 30.09.2006 23:55)
  6. ---filmden alıntı----- (spoiler da diyorlar)
    annesinin ve babasının isteklerinin tam zıt olan bir genci anlatmakta

annesi oğlunun seçilmiş olduğunu iddia eder, çocuk ise ateist olur.
    babası homo olsun istemez eleman ise...
    ---filmden alıntı-----

müziklerinde pink floyd, david bowie, the rolling stones jefferson airplane gibi eski klasikleri barındırmakta.
    zac*'in odasında duvarın deseni dark side of the moon albümünün kapağıdır.
    (venom, 13.10.2006 19:51 ~ 19:52)
  7. gerek müzikleri , gerek konusu her yönüyle tek kelimeyle mükemmel bir fransız filmi.aile baskısının nelere sebep olabileceği,kaş yapayım derken nasıl göz çıkartılacağı çok doğru bir biçimde işlenmiş.izlemeyen kalmasın dedirten bir filmdir.
    filmin orjinal adı ise c.r.a.z.y'dir.
    (sirseri, 13.04.2007 02:35 ~ 02:35)
  8. (bkz: patsy cline)
    (siyah, 27.06.2007 15:47)
  9. orjinal adı c.r.a.z.y. olan, 2005 yılı, jean marc vallee yapımı bir filmdir.
    komedi sanarak izlemiştim fakat ağırlıklı olarak aile dramı denilebilecek türde.
    c.r.a.z.y.'nin açılımı cristian, raymond, antoine, zachery ve yvan, yani ailenin çocuklarının ismidir, büyükten küçüğe.
    toronto festivalinde en iyi film seçilmiş.

küçük bir not zachery'yi oynayan marc andre grondin akıllara zarar.

izleyin derim
    (drummy, 02.07.2007 23:55 ~ 03.07.2007 00:22)
  10. yaygın kanının aksine bir kanadalı olan jean-marc valleé'nin yönetmenliğini yaptığı; 2005 yapımı, kara mizahın en seçkin örneklerinin sergilendiği dramatik bir kanada filmi.
    (videodrone, 03.07.2007 00:02 ~ 00:20)
  11. 80'li yılların hippi akımını ve aile içi dramını konu alan çok başarılı bir filmdir. yanı sıra soundrackleri de tadından yenmez. pink floyd'un en güzide eserleri seçilip, mükün mertebe her kareye yerleştirilmiş. izledikten sonra insana ''ahh be işte ben bu zamanların adamıyım'' dedirtir.
    (nophiem, 03.07.2007 00:14 ~ 00:39)
  12. (bkz: shine on you crazy diamond)
    (bkz: great gig in the sky)
    (bkz: space oddity)
    (bkz: white rabbit)
    (bkz: i fall to pieces)
    (bkz: crazy)

(bkz: patsy cline)
    (bkz: charles aznavour)
    (trişka, 06.08.2007 21:13)
  13. 2006 istanbul film festivalinde yönetmenin katılımıyla gösterime giren canada yapımı film. festivalde izleme fırsatı bulamadım ve aylar sonra elime dvdsi geçince hemen koyuverdim dvd player ıma, aldım kolamı cipsimi ödül avcısı bu filmi bir avazda keyifle izleyiverdim.

zac 5 çocuklu bir ailenin 4. çocuğudur. aile'nin babası 5'i de erkek olan çocuklarıyla erkeksi bir gurur duymaktadır ancak içten içe babasına deliler gibi hayran olan zac, aslında babasına göre yeterince erkeksi değildir. zac bir yandan kendisini babasına kabul ettirmeye çalışır bir yandan da iç buhranları ile savaşır. kendine ve ailesine gay olmadığını inandırmayı dener ama gün gelir gerçeği kabullenmek zorunda kalır.

filmin kurgusu ve müzikleri aldı götürdü. mutlaka izlenmeli.

not: ütüyle saç düzleştireni görmüştüm de ütüyle tost yapanı ilk bu filmde gördüm
    (eurydike, 29.08.2007 18:55)
  14. crazy bir dönem filmi olmasına karşın her zaman izlenebilecek filmlerden biri. bir kere little zachary inin her türlü halleri, davulun başında yılbaşı pozu, büyük zachary inin her türlü hissini istediği gibi izlemesi, o bir tutam sarı saç, isaya yeni bir yorum.özellikle müzik seçimleri. patsy cline nin crazy sini döne döne dinlemekten geldiğim hallere, emmenez moi fondip yapıyor.
    (brazza, 01.09.2007 15:59 ~ 16:01)
  15. mükemmel hikayeyi geçin, 70 leri sevenleri memnun ederliğini gözden çıkarın, ütülenmiş tost da ne ola merakınızı da yenip kendinize bir iyilik yapıp bu filmi izleyin. yarın ne olur ne olmaz.
    (pruebelle, 12.09.2007 00:32)
  16. dönemleri ve tarzları, o zamana ait dokuları çok iyi vermiş bir film, kudüs ve odayı boyama konusunda kişisel ilham kaynağı da olmuştur. film hafif gibi gözükse de aslında izlenmesi gereken zihin açıcı filmlerden biridir.
    (sirona, 26.10.2007 03:01)
  17. son yıllarda seyrettiğim en iyi 10 film arasında rahatlıkla yer alan yapıt.
    kanada'nın quebec'inden son zamanlarda çıkan başarılı bir diğer film. diğeri için (bkz: barbarların istilası)
    şarkılarına mı yanayım, öykülemesine mi biteyim, filmi mi seyredeyim??? ne yapayım?
    (oert, 26.10.2007 03:01)
  18. dün akşam cnbc-e de izlediğim ve izlerken cnbc-e diye bir kanalın varlığına bir kez daha şükrettiğim muhteşem film.
    (arapbebek, 26.12.2007 11:55)
  19. (bkz: tost ütüsü)
    (recai pengül, 26.12.2007 12:18)
  20. muhteşem göndermelerin yapıldığı mükemmel film.
    (eternalsunshine, 10.05.2008 01:54)
  21. her saniyesinde ayrı bir tat olan film.
    (doacan, 10.05.2008 02:00)
  22. --- spoiler ---

"uyuşturucu kullanırsanız bir gün ölürsünüz, fakat eşcinsel olursanız eninde sonunda sizi kabul ederler" temalı film.

--- spoiler ---

(bkz: dünyanın en yüzeysel adamı)
    (şiirbaz, 10.05.2008 02:07)
  23. ---spoiler-----

metaforların havada uçuştuğu, izlenesi film.

adam rüyasında ıssız bir çölde isayla birlikte yol aldığını görür. çölde ilerledikçe hayatı da gözünün önünden akıp gitmektedir. geriye dönüp baktığında farkeder ki; hayatının en zor zamanlarında, çölde iki yerine tek çift ayak izi vardır.mutsuz ve çaresiz olduğu zaman dilimlerinde isa'nın kendisine eşlik etmediğini farkeden adam yıkılır ve isa'ya sorar " hayatım boyunca benimle yürüyeceğini söylemiştin, sana ihtiyacım olduğunda neden beni terkettin?" . isa cevaplar: " geriye dönüp baktığında, hayatının en zor anlarında çölde tek çift ayak izi görüyorsun. haklısın zor günlerinde senin yanında yürümüyordum, sırtımda taşıyordum"

---spoiler-----
    (nietzsche der kopfschmerzer, 10.05.2008 03:01 ~ 03:01)