gündem
  1. · rasim ozan kütahyalı
  2. · ugg
  3. · kemal kılıçdaroğlu
  4. · ateist yazarların itü sözlük ten defolup gitmeleri
  5. · geniş aile
  6. · marjinal isim meraklısı aile
  7. · 21 kasım 2009 beşiktaş fenerbahçe maçı
  8. · askere gitme lunaparka git
  9. · gülsuyu patlatarak gemi indirmek

c plus plus ile java nın farkları  

1. asp ile vbasic arasındaki farklar a benzer bir sorgu. bilgisayar mühendisleri ile her röportajda bir kere sorulması sünnettir. birisi iyi diğeri kötü diye birşey yoktur. ben c++'ı tercih ederim o başka.
    * java platformdan bağımsızdır(telefonda çalışabilir) c++'ın çalışması için 400 fırın ekmek yemesi gerekir(aslında gerekmez).
    * ikisi de oop olmasına rağmen c++ daha hızlı çalışır.
    * java'da h dosyalarına gerek yoktur.
    * javanın gelliştirilmesi için sun'ın ağzının içine bakarsınız (artık bakmıyorsunuz ama o başka) c++ için ise neredeyse her ay yeni bir derleyici çıkar.
    * c++'da çok kullanışlı olabilen işaretçi ler java da yoktur.
    (transistör kazancı, 12.01.2007 15:59)
  2. biri native kod oluşturur babalar gibi*.
    (bkz: takım tutar gibi programlama dili tutmak)
    (raiser, 12.01.2007 18:28 ~ 18:29)
  3. biri esmer sever diğeri sarışın
    (bkz: sarışının adı esmerin tadı)
    (togisama, 12.01.2007 18:34 ~ 18:34)
  4. biri öğrencilik yıllarının kabusudur, 30 kişilik sınıfta her sene kalan 25 kişi içinde bulursun kendini; diğeri zevk için yapılır, serbesttir.
    (langstrand, 12.01.2007 18:43)
  5. java'yı windows application yapmak uğraştırır. c++'ta öyle bir sorun yoktur, kütür kütür çalışır. ama nedense java'da şeytan tüğü vardır, çeker beni kendine.
    (hacktor, 12.01.2007 18:52)
  6. java sen dur ben hallederim. aman kurcalama bozarsın der.
    c++ al abi elimdekiler bu ortam senin der. yarattırır...
    (ben de öyle biliyordum, 23.02.2007 22:00)
  7. c++ da ileri seviye oop mantığına dalmışsanız kopya yapıcılar (bkz: copy constructors) ve yıkıcılar (bkz: destructor) la birlikte cinsel ilişkiye girme noktasına gelirsiniz
    (kemosentez, 11.09.2007 01:05)
  8. java compilerlarından birinin sitesinde şu yazar,

"x* is written entirely in c++, which makes it fast and efficient compared to the java based editors/ide's."

ironik ve dramatiktir. java açısından.
    (tayyizemane, 28.12.2008 13:07 ~ 13:09)
  9. düşündüm de, küçük birkaç dil kusurunun giderilmiş olması ve taşınabilirliğe yoğunlaşılmış olması dışında bir farkı yok java'nın c++'dan. ikisi de nesne yönelimli programlamayı iyi anlayamamış insanların elinden çıkmış görünüyor. al birini vur ötekine...
    (ali kamber, 28.12.2008 13:25)
  10. kullanan üzerinde yarattığı sinir katsayısı farklıdır. java'da her şey tıkır tıkır çalışırken c++ insana kafayı yedirtebilir. java'nın bu güvenli duruşu ve exception altyapısı "beni kullanıcı etkileşimi çok, performans gereksinimi az olan programlarda kullan" diye bağırırken c++ daha yüksek performans sağlar (mesela java'da ray tracing yapmaya çalışan adama "iyi misin birader" derim ben), ama hatalarla uğraşması daha zordur.
    (bulletproof, 28.12.2008 13:47)

künye  ·  iletişim / şikayet / reklam  ·  sıkça sorulan sorular  ·  itü sözlük görseller  ·  itü sözlük extra  ·  itü sözlük mobil