|
|
- kendisi türkiye'nin yakın tarihine tanıklık etmiş ve bu yakın tarihten en iyi ders çıkarmış insanlardan birisidir. mizahi yanı kuvvetli, gerçekleri dosdoğru söyleyen vatansever bir gazetecidir. cumhuriyet gazetesinde her gün yazar. ayrıca pazar sabahları kanaltürk'te tuncay özkan'la birlikte politika durağı adlı programı yaparlar ki izlemesi pek keyiflidir.
(bkz: böyyük)
(bkz: rte)
- bir dönem cumhuriyet gazetesi'ndeki yönetim kargaşası nedeniyle kovulmakla karışık ayrılmış, ardından geri dönmüştür. boşta gezdiği sıralarda demirel, kendisini basın danışmanlığına atamıştır. demirel'in basın danışmanı olması, politik olayların perde arkasında dönen dolaplara ve kişisel konuşmalara şahit olmasına imkân vermiştir.
o da bunu fırsat bilip, görevi sonrası anı kitapları yazmıştır. bu kitaplarda etik dışı olarak "kim kime aptal dedi? kim kimin arabasını çizdi?" gibilerinden konulara yer vermiştir.
gel zaman git zaman, cumhuriyetten ayrılan hasan cemâl, aynı etik dışı üslupla cumhuriyet gazetesi'nin iç yüzünü deşifre edince cüneyt arcayürek boş durmamış ve hasan cemal'i bu saygısızca davranışından ötürü kınamıştır.
bu benim nacizane tespitim olan bu ne perhiz bu ne lahana turşusudur efendim(mavio, 29.12.2005 19:48 ~ 19:49)
- (bkz: june 8 arca heart)
(edit: cüneyt arcayürek, can yücel'in bir yazısında, kendisi hakkında böyle söylediğinden bahseder)(adanus, 29.05.2006 10:34 ~ 11:36)
- kitapları:
1. sessiz darbe / büyüklere masallar küçüklere gerçekler 7
2. demirel dönemi 12 mart darbesi 1965-1971
3. darbeler ve gizli servisler (1950-1988)
4. bir zamanlar ankara
5. 28 şubat'a ilk adım 'büyüklere masallar küçüklere gerçekler 9'
6. geri gidişe izin yok 28 şubat
7. 12 eylül'e doğru koşar adım
8. 12 eylül'e doğru koşar adım / (kasım 1979-nisan 1980)
9. 28 şubat'a ilk adım
10. baba'sının kızı / büyüklere masallar küçüklere gerçekler 6
11. baba'sının kızı
12. bekleyen adamın gerçekleşen düşü
13. bekleyen adamın gerçekleşen düşü / büyüklere masallar, küçüklere gerçekler 4
14. bir giden bir gelen bir bekleyen / büyüklere masallar küçüklere gerçekler 2 /
15. bir giden bir gelen bir bekleyen büyüklere masallar küçüklere gerçekler 2
16. bir iktidar bir ihtilal 1955-1960
17. büyüklere masallar küçüklere gerçekler 1 demokrasi döneminde üç adam
18. çankaya hesaplaşması
19. çankaya muhalefeti
20. çankaya'ya giden yol 1971-1973
21. demokrasi dönemecinde üç adam / büyüklere masallar küçüklere gerçekler 1
22. demokrasi dönemecinde üç adam büyüklere masallar küçüklere gerçekler 1
23. demokrasi dur 12 eylül 1980 (nisan 1980-eylül 1980)
24. demokrasi dur 12 eylül 1980 / (nisan 1980-eylül 1980)
25. demokrasinin sonbaharı 1977-1978
26. etekli demokrasi / büyüklere masallar küçüklere gerçekler 5
27. etekli demokrasi : büyüklere masallar küçüklere gerçekler 5
28. geri gidişe izin yok
29. hapishanedeki ecevit
30. kriz doğuran savaş (büyüklere masallar küçüklere gerçekler 3)
31. kriz doğuran savaş / büyüklere masallar / küçüklere gerçekler 3
32. ku - de - ta 1 (büyüklere masallar)
33. ku - de - ta 2 / adaya demokrasi nasıl geldi
34. ku-de-ta / 2 "büyüklere masallar" ada'ya demokrasi nasıl geldi?
35. ku-de-ta büyüklere masallar
36. müdahalenin ayak sesleri / 1978-1979
37. müdahalenin ayak sesleri 1978-1979
38. sessiz darbe : büyüklere masallar küçüklere gerçekler 7
39. şeytan üçgeninde türkiye
40. uzakta kalan tarih
41. yeni demokrasi yeni arayışlar / 1960-1965
42. yeni demokrasi yeni arayışlar 1960-1965
43. yeni iktidar yeni dönem 1951-1954
- rte deyişiyle ünlü,sevimli,sivri dilli cumhuriyet gazetesi yazarı.
- anlattıklarının kaale alınması gerekn yazardır kendileri;
aynı zamanda pazar günleri tuncay özkan'la politika durağı da ayrı bir ilgiyle izlediğim başka bir işidir kendilerinin, gazeteceliğinin yanında; güncel olayların nedenlerini geçmişle bağdaştırması ile olsun; muhtemel sonuçlarına yönelik saptamaları ve tabi ki olmazsa olmaz iğneli fıkraları ile kendisine saygı duyduğum ülkenin kalbur üstü yazarlarındandır, kendisi. böyle insanlara ihtiyacımız var.(deulu, 29.07.2006 00:57)
- ülkesini seven herkesin oturup dinlemesi , okuması gereken ve yaşını hiç göstermeyen cumhuriyet gazetesi yazarı.
yalnızca gerçeklerden bahseder , gerçekleri sorgular ve çekinmeden de sorularını sorar.her sıkıştırıcı sorudan zaman zaman alavera dalavera ile , zaman zaman gaza getirici , zaman zaman da alakasız laflarla kaçma eğilimi gösteren dolandırıcılar , cüneyt arcayürek'in kendilerine yönelttiği soruları cevapsız bırakmak zorunda kalmışlardır.
- (bkz: maşallah)
- tuncay özkan ile anlaşamaması üzerine kanal türk'ten ayrılan yazar.
- kanal d'den bu yana zevkle izlemiş bulunduğum politika durağının köşe taşı (idi). kabul farklılıklarından dolayı her görüşümün her görüşüyle örtüşmüyor olması, bayramda denk gelsem; "... değilse yıkın diktiğiniz heykellerimi " hissiyatına da bütün bütün kendini teslim etmemiş olabileceğini sezsem, elini öpebilmeme engel olmamalı. samimi insan.
- iddialara göre kanaltürk'ten ayrılma nedeni, son yayınlanan politika durağında hulki cevizoğlu'nun bağımsız adaylığına karşı çıkması ve "bağımsız adaylar chp'nin oylarını bölüyor. bağımsız adaylara oy verilmemeli" demesi, buna karşı ise tuncay özkan'ın tepki gösterip, kendisini susturmaya çalışmasıymış.
(strateji, 25.06.2007 16:21 ~ 23.07.2007 18:10)
- gazeteci
|