cüneyt arkın  

sayfa  / 3
adana çık aradan

1. vakti zamanında türk aksiyon filmlerinin vazgeçilmez aktörü. aşk filmlerinde falan da oynamıştır gençlik yıllarında. tıp okurken sinemaya atıldığını okumuştum bir yerde. "dünyayı kurtaran adam" filmiyle zirveye ulaşmıştır bence...
    (johnnyenglish, 15.03.2004 13:12)
  2. asıl ismi "fahrettin cüreklibatur" dur...
    (johnnyenglish, 15.03.2004 13:21)
  3. türk neo'su....kendisine bir şans verildiği takdirde matrix in amına koyabilitesi çok yüksektir
    (radiance, 15.03.2004 13:26)
  4. gençlik filmlerini hala çok sevdiğim insandır kendisi.
    (hell isnt good, 15.03.2004 13:28)
  5. yaşını başını almış olmasına rağmen tgrt'de non stop atraksiyona devam eden eski jön.
    (bkz. beyaz saçlı prens)
    (azureel, 17.03.2004 01:22)
  6. efsaneye göre, dünyayı kurtaran adam filmi yurtdışında en iyi komedi filmi ödülü almış ama biz komedi filmi yapmadık diye ödül geri çevirilmiştir.
    (bınar, 17.03.2004 01:32)
  7. harika çocuk onurla çevirdiği dizide eski karakterine uygun olsun diye filmle alakasız bir rol üstlenen,ayrıca battalgazi adlı filminde swatch saatle çıkan deli dolu,çılgın artist.
    (posforanj, 03.05.2004 12:59)
  8. matrix reloaded için ''o kadar parayı bize verseler biz daha iyisini yaparız.''diyebilmiş,ezik,göstermelik milliyetçi.ya ne yapıyorsun?sen kimsin hiçbir teknolojik sinema altyapısı,sinema sektörü olmadan matrix reloaded gibi bir film çekeceksin bu memlekette?(bkz. yuh artık)
    (headfucker, 05.05.2004 10:34)
  9. "kırk bakireye tapmaya bal yanaktan tatmaya geldim...."
    (oha be kardeşim yuh)
    (hell guardian, 31.07.2004 17:02 ~ 17:02)
  10. dka 2'yi yöneterek en iyi yabancı yönetmen oscarını* alacak olan büyük üstad.
    (grynn, 23.08.2004 20:52 ~ 20:53)
  11. eskişehir'li yüksek sinema oyuncusu. daha çok dövüş filmleriyle meşhur olduğu için güldürü yanı arkaplanda kalmıştır. dünyayı kurtaran adam, red kit, deli yusuf, süpermenler gibi filmlerinde çok yüksek komedi örnekleri sunmuştur.
    (organometallic complex, 09.07.2005 14:55)
  12. bir filminde adamın,üzerine şarjörü boşaltmasına rağmen ölmeyip kendisine ateş eden zatı tek kurşunla yere yığan sonra ölürken de adamın göğsünde önce kendine yer açan sonra da kıvrılıp ölen yegane şahsiyet
    (jineps, 12.01.2006 02:02 ~ 02:03)
  13. esprili bir adamdır.
    kendisiyle rumeli hisarında röportaj yapılırken "yassah hemşehrim" diye uyaran bekçiye:
    - buraları kim fethetti haberin var mı senin.
    dediği söylenir.

dünyayı kurtaran adam filmini, batmak üzere olan yapımcıyı kurtarmak için çektiğini anlatırken de, "dünyayı kurtaramadık ama türkiyeyi kötü bir yapımcıdan kurtarmış olduk" demiştir.

iyidir, kötüdür ayrı bir konu. ama mizah yeteneği ve kendisiyle dalga geçmesi takdire şayandır.

(bkz: bilinmeyen bir güç bizi kendine doğru çekiyor)
    (maloğlan, 12.01.2006 05:12)
  14. yılda ortalama 6.38 filmde rol almış oyuncu. helal.
    (easy company, 12.01.2006 05:49)
  15. veletliğim zamanında zat-ı alileri eskişehir'den milletvekili adayı olmuşlardı. seçim propogandası için konuşmak üzere bizim mahalleye de geleceğini duyunca nasıl da heyecanlanmıştık. tüm mahalle evladı o akşam cüneyt arkın'ı o levent cüssesi ile görmüş hayran kalmıştık. tabii cüneyt arkın'ın o kalabalıktan oy istemeye geldiğinin pek farkında değildik, cüneyt arkın şimdi tüm bu adamları döver diye bekliyorduk. cüneyt arkın uslu uslu konuşunca acai,p bir moral bozukluğuna uğramıştık.
    (organometallic complex, 04.08.2006 16:05)
  16. eski bir alkol bağımlısıdır aynı zamanda.
    alkolden kurtulması ise şöyle olmuştur: eşi alkollü olduğu zamanki davranışlarını, hal ve hareketlerini an be an kameraya çekmiş cüneyt abiden habersiz, sonra ayıldığı zaman o görüntüleri ona izletmiş. cüneyt abi de donakalmış tabii, kendini o halde görünce derhal tedaviye başlamış. cüneyt arkın anlatmıştır bizzat, ben yalancısıyım.
    (apollonia, 07.01.2007 04:57)
  17. ses tonunun inanılmaz derecede iyi olmasına rağmen filmlerde önceleri abdurrahman palay sonraları toron karacaoğlu tarafından seslendirilen aktör.
    (yeşilçam, 07.01.2007 18:29)
  18. dünyayı en kötü kurtaran adam
    (ohannesburger menu, 07.01.2007 18:55)
  19. yüzlerce film,binlerce kavga sahnesi...arkın'ın filmlerinde öldürdüğü insanların sayısı 2. dünya savaşı'nda öldürülenlerden fazla...
    (yeşilçam, 11.01.2007 09:57)
  20. dünyanın en kuvvetli adamı 1 tokadıyla 5 kişiyi devirip kılıcını "ya allah" deyip savurmasıyla 1 hamlede 15 kişiyi öldüren eşi benzeri bulunmayan aktör.. şaka biyana o zamanın şartlarına göre ii işlere imza atmıştır.. filmlerindeki sahneler biraz abartılı ama olsun napalım.
    (aranjor, 12.01.2007 19:02)
  21. 1937 eskişehir doğumlu aktör, 1961 yılında istanbul üniversitesi tıp fakültesi'nden mezun oldu, çeşitli dergi ve gazetelere öyküler yazdı, 1964'de artist dergisi'nin amatör gençler arasında düzenlediği yarışma sonucu birinci seçilerek sinemaya geçti, yönetmen olarak sıradan macera filmlerinin dışına çıkamadı, 1976-1988 yılları arası 34 film yönetmiştir, "insanlar yaşadıkça" "yaralı kurt" ve "mağlup edilemeyenler" adlı filmler ona en iyi oyuncu ödüllerini getirmiştir.
    (yeşilçam, 15.01.2007 21:14)
  22. kendisi iyi bir yönetmen değil ama çok iyi bir oyuncudur.günümüzde kendine yönetmen deyip şekil yapmaya çalışan insanlar bin kat üstündür bence en iyi yaptığı film yanlış hatırlıyorsam düzeltin komser cemil filmleridir.bu filmlerde de clint eastwood un kirli harry filmlerine benzer ve yerli film şaheserlerindendir
    (undeadtr, 17.01.2007 21:35)
  23. 200 metrelik duvarı bir sıçrayışta aşabilen, bir vuruşla yüz adamı devirebilen,düşmanın kızının yüzde yüz aşık olduğu, genç kızların sevgilisi, gavurların düşmanı, bazense yenilmez ezilmez türk polisi,ölümsüzlüğün sembolü, şeref ve haysiyetin öteki adı...(bkz: filmlerde)(bkz: ellerin yeşillensin cüneyt)
    (sphinks, 20.01.2007 17:47 ~ 26.01.2007 23:45)
  24. en çok türk filminde oynayan aktör. (gerçek)
    oynamasa da olurmuş hani..

(bkz: fahrettin cüretlibatur)
    (ven, 26.02.2007 20:48 ~ 20:50)
  25. matrix'e epey bir içerlemiş oyuncudur, sözlerini aynen aktarıyorum;

bu film, bizimki gibi insani ve gerçekçi değil. ben cesaretimle, çalışmamla dünyayı kurtarmıştım. altı sene karate çalıştım. bale estetiğiyle karate yaptım ve dünyayı kurtardım.... ben bir gecede 20 düşman dekorunu kendi ellerimle yapardım, sabah uyanır hepsini birden öldürürdüm. dünyayı neo değil, ben kurtardım.(bkz: erol büyükburç en çook bana soracaksıınn)
    ...iki atın arasında dört nala giderken, iki at birden tepe
    takla olduğu an, onların altından çıkıp öteki daha kalkmadan üstüne binip gidebiliyor mu matrix'in kahramanı? on tane at son sürat üzerine geliyor, yirmi metreden üzerlerine atlayıp yedi-sekiz atla beraber düşmanı devirebiliyor mu? bu insanın cesareti var mı? nerede benim bir köroğlum, nerede matrix'in kahramanı?*
    (kabuklu badem, 19.04.2007 21:59)
 sayfa  / 3