belki ilginizi çeker
  1. · anadolu turizm
  2. · buzlu
gündem
  1. · dtp genel başkanının izmirlileri tehdit etmesi
  2. · itü sözlük hiçbirimiz komiklik yapmıyoruz günü
  3. · bir kadının bilmesi gerekenler
  4. · itü sözlük yazarlarından özlü sözler
  5. · darwin i bitiren balık
  6. · mutsuzluk veren küçük şeyler
  7. · giyotine yolladılar gitmedim
  8. · değirmen
  9. · yaran msn diyalogları

buzlu turizm  

1. eskişehir ilimizin güzide otobüs firması. kendi alanında tek rakibi kendi olan, aynı koltuğu sürekli üç kişiye satan, bayan erkek ayrımı yapmaksızın koltuk satan ancak yinede bileti size satarken adettendir diye bayanmı erkegmi diye soran çok oturgaçlı kandırmaç firması.
    (atc, 02.01.2007 13:47)
  2. ankara eskişehir arası sefer yapan bir otobüs firması *
    (hürrem, 15.10.2007 18:13)
  3. nilüfer turizm ile kamil koç'a rakip olma yolunda emin adımlarla ilerleyen, yolculuk esnasında yolcuların rahatı için elinden geleni yapan muavinlere sahip otobüs firması.
    (özellikle nick konusunda çok hassas olan yazar, 15.10.2007 18:16)
  4. en kötü otobüs firmalarından biri.
    (vampirella, 15.10.2007 18:16)
  5. servislerine güven olmayan firma, zira gerek istanbul gerek eskişehirde servisleri konusunda ciddi sorunlar yaşamış bir kişi olarak zorda kalmadıkça kullanılmasını tavsiye etmem.
    bayramın son günü tüm otobüslerinin 2 saat 45 dk rötarla kalkmasını belki yoğunluğa bağlayabiliriz ama, bir firmanın seferden gelecek otobüsü hiç temizlemeden, havalandırmadan, belki dinlendirmeden geri sefere yollamasını ve gecikmenin bundan kaynaklanmasını nasıl açıklayabiliriz bilmiyorum.
    (options, 15.10.2007 18:29)
  6. eskişehir tabanlı antalya-denizli-afyon-kütahya-bilecik-istanbul-aydın-didim-kuşadası-alanya izmir yönlerine seferleri olan, tek rakibi ismail ayazolan otobüs firması. sahibi tabii olarak emirdağ'lı olan ceylan buzlu'dur.
    açık büfe servisi olan vasat otobüs firması.
    (temproral flux, 15.10.2007 18:34)
  7. berbat bir otobüs firması, zorda kalmadıkça kesinlikle yolculuk yapılmamalıdır. mecbur kalıpta bindiğim hiç bir seferinde aynı koltuğu iki yolcuya birden vermediği olmamıştır. otobüsleri pis, havasız ve bakımsızdır. servisin de ahı gitmiş vahı kalmış, ayrıca muavinleri de çok kaba...
    (divine spleen, 15.10.2007 21:27)
  8. aynı koltuğu iki kişiye satan (ki bu kişilerin cinsiyeti farklıdır), şehir içi servis aracı olarak kullanılan otobüsler ile halen şehirler arası yolculuk yaptıran firma. bir kere yolculuk yapmam, bir daha mecbur kalmadıkça yolculuk yapmamam gerektiğini anlamam için yeterli oldu.
    (velociraptor, 18.08.2009 15:24)
  9. uzun bir süre eskişehir-izmir hattında 20 türk lirasına çalışmaktaydı. bu sebeple öğrencilerin tercihi olsa da berbat bir firmadır. orta çağdan kalma otobüsleriyle oturduğunuz koltukta zıplayarak ter kokusu eşliğinde, suratsız muavinlerle 7 saatlik rezil yolculuk sunar müşterilerine. parasız kaldığım bir zamanda şöyle bir şey gelmişti başıma. erasmuslu bir arkadaşımla izmire gidecektik. tabi ki ucuz diye buzlu'yu tercih ettik. yoğun ter kokusunu yarıp yerimize oturduk, bu arada kendi aramızda ingilizce konuştuğumuz için bizi turist sanıp saydıran yolcuların söylediklerini arkadaşıma belli etmemek için şekilden şekile giriyordum. bir ara arkamızda avrupa birliğiyle ilgili bir diyalog başladı:

-bizi avrupa birliğine almıcaklarmış, almasınlar. biz yıllarca onların karılarını cariye diye saraylarda kullandık. onlar pis, temizliği bizden öğrendiler.
    -amerika bize makine satmıcakmış! satmasın! ben de domatesimi vermem avrupalı acından geberir. yere atarım domatesimi yine vermem.

bu diyaloglar dönerken muavin yanımıza gelip nerede ineceğimizle ilgili soru sorduğunda ben türkçe konuşunca suratları ne hale geldi göremedim malesef. yalnız bu kadarla sınırlı değildi. muavinden ne istediysek suratımıza bakmadan "hıhı" diyerek geçiştirdi. su istediğimizde getirmedi, ayağa kalkıp ben almak zorunda kaldım. ayrıca otobüs normal süreden 1 saat daha geç vardı izmir'e. demek istediğim şu ki, ucuz mucuz, yedirmemek lazım bunlara para. zaten bu şekilde devam ederse müşteri memnuniyeti için her şeyi eksiksiz yerine getiren, aynı hat üzerinde çalışan anadolu turizm varken buzlu daha ne kadar ayakta kalır o da belirsiz...
    (skalupcur, 18.08.2009 16:47)
  10. müşterilerini açlıktan öldürmeye and içmiş firma...
    lan bi çay-kahve-kola ikram edin be... su içe içe böbrekler level atladı...
    (mgun, 24.08.2009 03:29)

künye  ·  iletişim / şikayet / reklam  ·  sıkça sorulan sorular  ·  itü sözlük görseller  ·  itü sözlük extra  ·  itü sözlük mobil