|
|
- algidanın açıldıktan hemen sonra dile yapışan eski bir modeli. bunu yemek pek zevkliydi, tabi o zaman çocuk olunduğu için yalanan şeyin şekli de rahatsızlık vermezdi. okuldan dönerken kantinden alır serviste yenirdi.
(bkz: twister)
- neden böyle bir şekille dondurma yapılır diye düşündüren algida ürünü.sanırım çoğumuz buz yemeyi çok severiz,hele böyle havalarda çok daha güzel gelir.eskiden buz kaplarına meyve suyu koyar buzluğa atardık,çeşit çeşit buz dondurmamız olurdu.işte bu da aynen onlar gibi ve limonlu, ancaaaaaak neden el?neden parmak?kim parmak kaldıran bir eli yalamak ister ki?hangi düşünce bunu isteyebileceğimizi düşünür.al işte ben çok seviyorum ama şeklinden şemalinden yiyemiyorum.
- ilkokul dönemlerimizde her tenefüs aralarında yediğimiz ve bademciklerimizi itina ile şişiren buzdan dondurma.
(bkz: utanmadan hala yapıyorlar)
- (bkz: orta parmağı semaya doğru bakan buz parmak)
(bkz: terbiyesiz üretim hatası)
(bkz: ben bunu gördüm)
(bkz: şaka lan şaka)
- buz barnak şeklinde de telaffuz edilebilen bir dondurma türü.
agç: apartman görevlisinin çocuğu
s: sugibiazizol
s- tatlım bize bir ekmek, bir de filanca gazeteyi alır mısın?
agç-taam.
s-hangi dondurmayı seviyordun sen?
agç- buzbarnak.
s- bi'de kendine buzbarnak al.
agç- ehehee taam.
buzbarnak bir dondurma çeşidi sanılmıştır. çocuk ekmek ve gazeteyi getirirken görülmüştür ki orijinali buz parmaktır.
- ambalajını açtıktan sonra ağıza götürülürken havaya kalkmış olan işaret parmağı şeklinden ötürü her an burun deliğine hücum edebilecek potansiyeli olan dondurma çeşidi.
- limonlu buzdan ibaret olduğu halde oldukça lezzetli, aynı zamanda serinletme konusunda diğer dondurmalardan çok daha başarılıdır. öğretmenin sorusuna cevap vermek için çıldıran çalışkan öğrenci elinden esinlenerek şekillendirilmiştir, fakat genelde sıcakta dersten kaçan öğrenciler tarafından tüketilir.
- magnum ya da cornetto'nun içinden tavşan çıksa,gene de buz parmak daha serinleticidir.e zaten dondurmadan beklneti de serinletmesi değil mi?
- yaladıkça ferahlatan tat.
- (bkz: yala yavrum yala buz gibi algida) -ulan bi dergiydi ama?-
|