suyun katı hali, donmuş hali.
ister içkiye kat, ister üstünde kay, ister burktuğun, çarptığın bölgeye tatbik et. üstünden kayıp düşüp, kafayı-götü kırmadıktan sonra yararlı bir şey.
özellikle iyice parçalandığında, kahve veya ezilmiş meyveyle mükemmel kompozisyonlar yaratan nesnedir. yaz mevsiminde yüksek miktarda tüketilir. rakıda, cinda, votkada, hatta bilimum kokteylde kullanılabilir. birçok alkollü içeceği (özellikle yüksek oranda alkol içerenleri) daha da içilebilir kılar. baileys gibi cream tipi içeceklerin içinde slash olarak kullanımı tercih edilir. kola için ise buz-limon-kola üçlüsü mükemmel kombinasoyonu yaratır.
apandist rahatsızlığı teşhisinde de kullanılabilen madde.bir miktar buz bir torbaya konup karın bölgesinde ağrı yapan yere konulur(göğüs boşluğunun sağ tarafı).bir süre sonra ağrı kesilirse apandistinizin patlama ihtimâli yüksektir.derhal hastane yolları tutulmalıdır.
her karın ağrısına "arkamı üşütmüşüm" diye yaklaşmayın derim son olarak.
son yıllarda çıkış yapan en iyi türk rock grubudur kanımca. ilk klibi yalnızlıkla kendini tanıtan grup ikinci klibini nefretim kederimdene çekmiştir. takip edilesidir. başarılı işlerini devam ettireceğinin sinyallerini vermektedir.
yoğunluğunun sıvı haldeki sudan daha düşük olması ve bu sayede suyun üzerinde yüzmesi bugun denizler ve göllerde yaşamın sağlanması için en önemli etkendir. zira su eğer tabanından donsa ve buz kütlesi suyun dibine çökseydi, aşırı soğuk yerlerde göller tabanda itibaren tamamen donup içindeki bir çok canlı için felaket olurdu. buz aynı zamanda belirli bir tabaka oluşturduktan sonra duyun iç ve dış kısmı arasında bir yalıtkan görevi yapar.
gerçi buz suda yüzmese idi titanik batmazsı ama o şimdi bizim konumuz değil.
tool hastası başarılı grup. ilk albümleri senin eserinle benim gözümde 2000 li yılların en kaliteli türk rock albümleri listesine 3. sıradan giriş yapmışlardır. canlı performansları kesinlikle izlenmeye değerdir fakat grup elemanlarından biri tıp okuduğu için çok fazla konser veremiyorlar.
10. istanbul rock festivalinde ilk gün sahne almış gruptur. coşmuştur, coşturmuştur. pogo yapmaya kasan gençler biraz can sıksa da ortamı bozmaya yetmemişlerdir.
süper sahne performansları olduğunu, insanları eğlendirmeyi bildiklerini rockfest çerçevesinde maslak dolaylarında bir kez daha göstermişlerdir.
"nefretim kederimden", "her şey bitti", "yeni bir son", "omzundaki yük" ve "yalnızlık" en güzel şarkılarıdır.
özellikle "nefretim kederimden" şarkısının harika sözlere sahip olduğunu bir kez daha farketmemi sağlamışlardır.
"bu son olsun yüreği huzur bulsun
daha fazla nefret edemem kendimden
yarınları öldürdüm, nefretim kederimden..."
bir de yalnızlık diye bir şarkıları vardır ki eğer bir de yeni bi ayrılık yaşadıysanız, sonundaki o içten söylenen
"yalnızlık çok acı, tam da sen ben olmuşken..." cümlesiyle dağılasınız, bir daha toparlanamayasınız gelir.
ama tam "hadi hüngür şakırt ağlayayım" derken, birden müzik hareketlenir ve eski neşenizi buluverirsiniz.