|
|
- organize işler ekibinin katıldığı ve aynı film temalı bir programdı. ama itülü camiayı ilgilendiren tarafı bilgi üniversitesinde yapılan bu programda onlarca bilgili öğrencinin arasından bir itülünün çıkıp soru sorma çabasıydı. olay şuna benzer bir şekilde gerçekleşti:
mehmet ali birandın komik olma çabası dışında beni geren hiç bir şey yoktu. cem yılmaz ve yılmaz erdoğan beklenen şekilde güzel güzel konuşuyordu ve diğer konuklarla beraber sorulan sorulara cevap veriyorlardı. sonra sözü bizim okuldan bir cengaver aldı, sorusuna başlamadan önceki sözü:
- merhaba ben itü de okuyorum, yani buradaki herkesi öss de geçtim.
millet dumur oldu, bu şaka ne kadar komik olsa da bence konuk olunan bir okulda söylenmesi yakışık almaz bir davranıştı. neyse millet biraz güldü, çoğu eeeöööaaah bu ne be dedi, nihayetinde sorusuna geçti. soruyu tam olarak hatırlamıyorum ama biraz cins bir soru olsa gerek cem yılmaz ve yılmaz erdoğan ikilisinden sağlam birer ayar aldı. tabi bilgili öğrenciler de her ayar sonrası itülüyü göt etme çabası içinde şakır şakır abartılı bir şekilde alkışladı. sonra bizimki bi afalladı, heyecanlandı sonra toparlayamadı ve altına sığınacak birşey bulduğunu sanarak cengaver bir şekilde atıldı:
- pardon eğer iş laf sokma boyutuna geldiyse buyrun integralde yarışalım!(bunu söylerken gayet ciddi)
ya bu ne? allahaşkına bu ne ya? ne demek yani? şimdi bu çocuk ronaldinhoyu göt etse ardından ronaldinho da gel lan yiyosa frikikte kapışalım dese heralde garipsemiyecek ve yerin dibine girecek.
artık ordaki insanlar doğru mu duyduk acaba diye birbirine bakarken cem yılmaz:
- bu arkadaş hakkaten öss birincisi ya,baksana sıyırmış.
şimdi bu olaydaki saptamalar ne olabilir?:
1- sadece integral bilerek bu hayatta ayakta duramazsın.
2- okul üstünlüğü ilk - orta - lise ve dengi okullarda kalmış bir şeydir. üniversiteye gelmiş insanın,yaşıtlarını okuduğu okullara göre sınıflandırması saçmadır, össde daha yüksek puanlı bir okulda okumak 3 saat içinde daha çok soruyu doğru cevaplamaktan öte bir şey değildir, sadece "aferin" denmesi yeterlidir. "bana aferin deyin lan" demek yanlıştır.
3- hadi madem itüde okuduğuna güvenip bilgilileri şaka yollu ezmeye kalkıştın, soru sorduğun adamların (cem yılmaz: boğaziçi, yılmaz erdoğan: itü) seni ezebilme ihtimalini gözardı etmemen gerekir.
son olarak bu olay beni niçin bu kadar ilgilenirdi:
yıllardan 2003, taksimde (itüdeki) sınıfça gidilen bir barda muhabbet bi yandan biralar bi yandan topluca kafa dağıtıyoruz. gülüşmeler artınca yandaki "cool" gruptan bir denyo:
- pardon arkadaşlar hangi okuldansınız siz ya?
- itüüü (üyü uzatmamızın nedeni hayırdır manasını uyandırmak)
denyo kendi grubundaki kızlara doğru:
- ben demedim mi size? a haha ha ha a ha a
sonradan öğrendik ki o "cool man" boğaziçili bi angutmuş. olayın devamı şöyle gelişti, bizim sınıftan bıçkın bir delikanlı bunu dövmek için ayağa kalktı. neyse biz tuttuk gerek yok falan dedik. sonra bu grupla atışmalar falan sayesinde kaynaştık ve gece 2den sabah 6ya kadar beraber kol kola can cana eğlendik.
kıssadan hisse:
şimdi hepimizin bildiği üzere itü hakkında kalıplaşmış ama haksız ve abartılmış birçok yargı var. erkekleri abazanmış, kızları bıyıklıymış, makinanın yarısı oduncu gömlek üstü süveter giyiyomuş cart curt fasa fiso... işte bunlardan birisi de itülülerin inek ve asosyal olması. şimdi bu elemanın kalkıp, itüde okuduğunu bastıra bastıra, bu önyargıların önünü açması beni üzdü. o dakika o bardaki denyonun ve onun gibi düşünen birsürü denyonun da programı izlediği ve "he he he tam itülü lan işte" demesi ihtimali kendi adıma rahatsız ediciydi.
son not:
ya giri uzattıkça götüme benzemiş ama bu saatte bu kadar şey yazdım, silmeye kıyamadım ve aynen koyuyorum. üzgünüm...(errant, 06.01.2006 03:06 ~ 17:01)
- (bkz: liseli)
(camel, 06.01.2006 03:23)
- öyle bir ortamda yapılabilecek en aptalca şeyi yapıp bir de integral gibi şeyler saçmalayıp zekiyim imajı yaratmaya kalkarak aptallığını tastikleyen bir öğrencimiz. kendisinin bu zekayla okulu 2bucuk senede bitireceğine gönülden inanıyor ve mezun olup gideceği günü iple çekiyoruz.
- (bkz: insanları öss puanlarıyla değerlendirmek)
(bliss, 06.01.2006 19:33)
- görüldüğü yerde disintegrate edilmesi gereken zat.
- kalkıp ikinci üniversitemi okuyorum diyen bir bilgi üniversiteli eleman anlattıklarından sonra cem yılmaz'ın "walla bana değil ne soktuysan ordaki öss birincisine soktun" demesiyle bir ayar daha almış insan...
(okang, 10.01.2006 03:25 ~ 11.01.2006 20:49)
- (bkz: üniversite cehaleti alır, eşşeklik baki kalır)
- (bkz: arı sıçtı)
sağolsun şanımıza şan kattı.
namımız yürür artık.
- valla bi ktu lu olarak itüsözlükte yazmaktan gurur duyuyorum, doğruyu heryerde alkışlarım, o programda arkadaş dikkat çekiciydi ama zaten biraz aklı olsa o soğukta evinde oturur paşa gibi izlerdi programı, kesin bi arkadaşı ayarlamıştır o ortamı bilgiden, arkadaşına sürekli yaptıı espriyi pişirip tekrar koymuştur ama zaman ve yer onun köt olması için oldukça müsaittir falan...
- (bkz: @22925)
- vaktin birinde "kim 500 milyar ister?" (o zamanki adı) yarışmasına katılan heyecanlı bir genç, itü zattara zottoro bölümünü nasıl dereceyle bitirdiğini ballandıra ballandıra anlatmasının akabinde, yanılmıyorsam 100 milyonluk soruda küt diye elenmiş, kenan ışık'ın "yürü ense traşını görelim" bakışlarına maruz kalmıştı. sakın aynı kişi olmasın bunlar? yoksa böyle bir örgüt mü var? masonik dümenlerle mi karşı karşıyayız? (bkz: içimizdeki irlandalılar)
- geçen sene bizim yan odada kalan elemandır. olayın akabinde kulise yılmaz erdoğan ve cem yılmaz'dan özür dilemeye gitmiş, ekibin kendisine sempati göstermesiyle konu tatlıya bağlanmış, hatta bi de beleş bkm tiyatro bileti kapmıştır.
- türkiyedeki üniversiteye giriş sisteminin ne derece yanlış ve başarısız olduğunun kanlı canlı kanıtı olan şahıs.
|