|
|
- yıllar önce önümde check-in yapan bir abinin "esnafız diye sıkış tepiş mi oturacağız" diye tanımladığı, sıkış tepiş olmayan ve esnaflara da açık olan sınıf.
- uçak biletlerinde sınıfı c olarak gözükmektedir.
c= business class
j= busines class premium
- thy'nin yaptığı hata neticesinde tanışmış olduğum seyahat statüsü.
efendim normal uçuşlara oranla gelenin gidenin haddi hesabı olmuyor bu sıbıfta yolculuk ederken. birkaç sıra arkanıza çekilmiş perdenin size şöyle getirileri oluyor:
- battaniye hizmeti
- yemekten önce ve inişten önce sabunlu sıcak mendille el dezenfekte etme olanağı
- sınırsız içecek
- menüden yemek seçme olanağı
- çok çok kibar hizmet, ilgi, alaka, icabında şefkat(yanlış anlamayın lan)
- uçaktan önce inme şansı, önden gitme en önde olma şansı.
- sınırsız gazete
valla ne yalan söyleyeyim bu kadar ilgiye alakaya insan havaya giriyor, götü çok pis kalkıyor. sonra havaş'ın koltuğuna oturup cepteki paranın kayda değer kısmını yola verince akıl başa geliyor tabi. sürekli business class adamı olanlar bi dudağı yerde bi dudağı gökte gezmesine şaşmamalı. premiumuna first classına hiç girmeyeyim.
- ilk duyduğum zaman o zamanki kıt ingilizcemle (şimdi süper, toeflden 739 aldım o derece) işadamlarının kullandığı, yani klas koltukların her türlü muameleyi yapan hosteslerin falan bulunduğu uçuş sınıfı olduğunu düşündüğüm ve bikaç kişinin ölmesinden dolayı "lan adamlar o kadar para veriyo olanlara bak" diyerekten beni şaşırtan uçuş sınıfı.
- eğer bilet millerle alındıysa r class olarak geçen sınıf. vergisi ekonomiye göre daha yüksektir.
- iç hatlarda ekonomi sınıfı ile çok bir fark yaratmasa da rahatlığından bile tercih edilebilecek sınıf. fakat dış hatlarda özellikle uzun menzilli yolculuklarda tek geçiniz. koltuk yatak gibi oluyor. thy'nin servisi ve kalitesi fena olmasa da singapur veya emirates varken mümkün olduğunca onları seçmeyi tavsiye ederim. diğer artıları :
- kontuarda sıra beklememe
- sınırsız içki servisi
- hem iç hem dış hatlarda daha ağır ve çok bagaj taşıyabilme
- uçağın en önünde oturma
vs vs.
- kalkış sırasında güvenlik nedeniyle perdelerin açık olması gerektiğinden sınıfsız bir toplum ilüzyonu yaratılıyor. uyarı ışıkları sönende güzel gözlü hostes abla haşin adımlarla yaklaşıp zart diye çekiyor perdeyi. ardından sana nisuaz salata, bana tırto sandviçler...
- cem yılmaz business class'ı şöyle anlatıyor:
business class'ın tek farkı bazı uçaklarda(hepsinde de değil) koltuğun kıç bölümünün birazcık daha büyük olması.bunun nedeni de business class uçanın götü büyük olduğu içindir.bir de uçuştan önce portakal suyu dağıtırlar sen de kendini lord zannedersin.
son business class koltuğu ile ilk ekonomi sınıfı koltuğu arasındaki diyalog çok kötüdür.bazen bir arkadaşın çıkar o koltukta oturan ve o an gelir ki perde kapanır,arkadaki çok burulur orda."parayı görünce götün kalktı demi?" diye bir ifadeye bürünür.
bir de perde kapanınca herkes merak eder,ne oluyor acaba diye?
ne olacak oğlum,soyunuyoruz...kabin amiri krema getiriyor...fıısstt..fısstt...tüm vücuda krema sürülüyor...hadi bakalım uçak kalkana kadar bu krema bitecek...(ceyus, 18.09.2008 17:39)
|