|
|
- bazı işyerlerinde, genel olarak cuma günü tanınan giyim serbestisi ve bu tarz giyime verilen isim. smart casual olarak da bilinir.
serbest dendiğine bakmayın. kadınlar için işe ceketsiz gelmek, belki biraz daha spor giyinmek anlamına gelirken; erkekler ceketin yanında kravattan da kurtuldukları için azıcık daha anlamlıdır bu iş onlar için.
serbest giyinmek; işe şortla, baskılı shirtle, bikini üstüne askılı bluzla, sandaletle gelmek demek değildir. genel olarak, kış aylarında kadife pantolon üstü gömlek ve süveter, yaz aylarında ise kanvas pantolon* üzeri yakalı* t-shirt olur yaygın tercihler. kot giyen de olur, ama pek hoş karşılanmaz bu durum.
bazı işyerlerinde giyim hepten serbest olduğundan, gülüp geçerler bu duruma.* bazı işyerlerinde ise uygunlanması, bu durum ceket-kravat, etek-ceket* dolaşmaya alışık insanları şaşkına çevirdiği için, neredeyse imkansızdır.
neden cuma uygulanır genel olarak? kişisel görüşüm bunun haftasonuna bir geçiş günü olarak görülmesinin sağlanmasıdır.
(bkz: casual friday)
(bkz: free friday)
(bkz: serbest cuma)
ben liseye giderken ted ankara koleji öğrencileri serbest giderdi haftanın bir günü okula. fena kıskanırdım. o zamanlardan gıcık olurum ben bu işe zaten.
(bkz: hem şık hem spor)
(bkz: ukteydi doldurdum)
- tarifi zor, kontrolden çıkması ise kolay giyim uygulaması. ortalık renk cümbüşüne dönebilir yahut cadde havası esebilir. hoş, ayağını altına alıp oturmayı sevenler ve spor papuçla koşturmayı tercih edenlerden biri olarak çalışanı daha verimli kıldığı inancındayım ama aslolan görselliktir, nizamdır, şekilciliktir ya, casual smart da nesi? yönetim jilet gibilik sever...
(heidi, 11.09.2008 23:48 ~ 12.09.2008 06:43)
|