burundaki sümüğü kola silmek   

adana çık aradan

1. en pratik ve ekonomik burun temizleme yöntemidir. daha çok eskiden çocuklarca kullanılan bir yöntemdi bu... (yok, ben yapmadım hiç..pis değilim) eskiden kağıt mendil, ıslak mendil v.b. ıvır zıvır bu kadar yaygın olmayıp, mendil kavramı da ilkokul önlüklerimizin cebindeki günlük mendil, temizlik mendili kavramlarından ibaret olduğundan, sokakta oyun oynarken burnu akan bazı çocuklar eve gitmeye üşenir, kollarına siliverirlerdi burunlarını... ancak yapılması da beceri isterdi..burundaki sümüğün uzayıp, tam yere düşme anında hareketin gerçekleştirilmesi gerekirdi. silindiği kolun zamanla ışıl ışıl parlaması da, çocuktaki pislik derecesini gösterir rütbe gibiydi...
    (karlar kraliçesi, 09.07.2007 13:54)
  2. yerdeki sümüğü kola silmenin bir önceki adımıdır.

severek yaparım. çocukluğumuzun bir değeridir. değerlerimizi kaybetmeyelim. kültürümüzü yaşatalım. sümükler kola...
    (alkolik2000, 09.07.2007 14:04)
  3. - nedir evladım kolundaki bu kir?
    - hiç anne motor yağı...
    (casillasmania, 09.07.2007 14:19)
  4. hemen her insanın ömründe en az bir kere yaptığını düşündüğüm, yakalanma riski ile yapıldığında daha fazla haz veren hadise.
    (aeolus, 09.07.2007 14:20)
  5. kol üzerini antibakteriyel bir film şeridi misali kaplayarak mikrop kapmayı önlemenin bir yoludur.
    (mihman, 09.07.2007 15:01)
  6. kol yine iyi sweat'e sürünce kurur ve meni mi sümük mü belli olmayan bi durumma döner, işte o zaman serçe parmağınızı burun karıştırmak için uzun bıraktığınız aklınıza gelir ve hemen kazımaya başlarsınız, aklınıza şükredersiniz.
    (tomlinson, 09.07.2007 15:09)
  7. her çocuğun hayatında bir dönem yaptığı eylemdir..
    (dulcinea, 09.07.2007 15:10)
  8. kol üzerinde sümüklü bücek gezinmiş gibi izler bırakan hadise.
    (essah mı, 19.06.2008 16:40)