burun kırılması 

adana çık aradan

1. çok geç kalınmazsa doktorun elle düzeltebileceği durum.
    (beşincicemre, 13.06.2007 13:30)
  2. küçükken başıma gelen olay..pek hazindir..

ben koltuğun kol kısmında tepe takla aşağıya doğru sarkarak tavana bakmaya çalışıyordum, o sırada abim gelip beni gıdıkladı ve ben yüzü koyun yere yapıştım, burnum kırıldı. hemen hastaneye gittik. bir önceki gece, burnuma nohut doldurduğum için yine gitmiştik. kırana kadar mücadelemin devam edeceğini anlamışlardı.

aradan 20 sene geçti ama hala hırsımı alamadım burnumdan, ajda pekkan'ın burnundan yaptırmak istiyorum.

(bkz: çocukluğundan utanmak)
    (kabuklu badem, 13.06.2007 13:34)
  3. tarafımdan tecrübe edilen şekli ile fazla acı hissettirmeyen kırılma şekil ve fonksiyon değişikliği olarak tanımlayabileceğim travma.fakat sonrasında tedavi görülmesse ciğerlere her nefeste daha az oksijen ve kalitesiz uyku gibi hayatı dar eden etkileri vardır.
    (bir bilen, 13.06.2007 13:36)
  4. darbeye maruz kalma ya da duvar, beton, ağaç vb. gibi sert cisimlere kişisel çabalar dahilinde toslama neticesinde başa gelen acı olay. "çotaraaak" şeklinde anormal bir ses eşliğinde kırılma olayı tamamlanır. akabinde siz tarifi imkansız acılar içerisinde kıvranırkene doktor kişisi yüzünüze "eki eki, bi şey yok burnun kırılmış, eki eki" şeklinde sırtarır. siz kimseye ne kadar canınızın yandığını anlatamazsınız bu durumda. alt tarafı bir burun kırığıdır hastane ekibi için. üzücü bir olaydır kısaca. burun ameliyatı sonrası burna tıkılan tamponların geri çıkarılması konusuna hiç girmeyeceğim, o başka bir girinin acısı zannımca.
    (abdurrahmanshowtv, 13.06.2007 13:47 ~ 13:49)