artık herkesin yaptırabildiği,çirkinliklerini biraz da olsa kapatabilmek için uygulanan yöntem sonuçta herkes aynı sivri,kalkık buruna sahip olur ki bunun da estetik olduğu hemen anlaşılır..
burun estetiği olacak kişiye bazı şeyler söylenilmez örneğin;burun neredeyse bir sene hissedilmez,dokunulmaya korkulur ayrıca uzun bir süre burun içindeki kurumuş kanlar,sümükler cımbız vasıtasıyla cıkarılır.
aynı fabrikadan çıkmış gibi kocaman bir suratada ufacık bir suratada aynı burun yapılan ve inanılmaz iğrenç duran sanki yontulmuş gibi duran çok belli olan gerekli müdahaleler dışında yaptırılmaması gereken ameliyet
burun estetiği diye bir şey yoktur. daha doğrusu estetik yaptırdım diyene ben hiç rastlamadım. kişinin burnunda et, kemik vesaire vardır o alınmıştır. doktorun eli değmişken burnun ucunu da hafif kaldırmıştır.
(mynerva, 04.07.2006 09:11 ~ 09:12)
(bkz:
rinoplasti)
ağustosun ortasında olduğum, sonrasında çok çile çektiğim fakat beni hayattaki en büyük kompleksimden kurtaran ameliyat. artık eskisi gibi her isteyene kalkık burun da yapmıyorlar, bilinçli bir doktorun eline düşmüşseniz. tavsiye ediyorum, ederim.
leonard'dan ali sakinsel tarafından alası gerçekleştirilen operasyon. şiddetle tavsiye edilir.
düştükten sonra zorunlu olarak acilen girdiğim ameliyat. elimden damar yolu açılmaması için pazarlık yaparken (nolur beni bayılttıktan sonra damar yolumu açın) diğer taraftan iğneyle bana yaklaşan hemşireye bağırmaya başladım. "ama ilerde anne olcaksın, evlenceksin alışman lazım iğnelere" diyen hemşireye ne küfürler ettim inanamazsınız. narkozun verilmesiyle anında koma halinde gülmeye başladım, zaten sigara falan içmediğim içim 3 saniye içinde etkilendim narkozdan. ameliyattan çıktıktan sonra baktım aa gayet iyiyim o kadar da şişmedim, morarmadım derken günün ilerleyen saatlerinde yüzümün vakumlanmış gibi görünmeye başladığını fark ettim.
ayrıca evden çıkamamak, burnumun üstünde sürekli bi ütü varmış gibi bi baskı hissetmek, yemeklerin tadını alamamak.. ama açılınca doktorcuğumun söylediğine göre eskisinden daha güzel bi buruna sahip olcakmışım, narkozu da sistemden attığıma göre artık şu salak alçıya benzer şeyin(adını bilmiyorum) çıkmasını beklicem.
burun estetiği ameliyatından sonra çabuk toparlanabilirsiniz. alçı çıktıktan 10 gün sonra işinize dönebilirsiniz. fakat dikkat edilmesi gereken birkaç önemli konu vardır.
burun estetiği sonunda burun civarı dokular hassaslaştığı için 3 ay direkt güneşe maruz kalınmamalıdır. lekeler oluşabilir. en az 40 faktör güneş kremi sürülmedem güneşe çıkılmamalıdır. yüzmek için 2 ay beklemek gereklidir. o 2 ay içerisinde gözlük kullanılmamalıdır.
ameliyattan 10 gün sonra şişken şekli belli olur, 6 ay içinde burnun şekli oturur. eğer fazlaca burnundan rahatsız olan biriyseniz, gözaltı şişkinliklerine katlanabilecekseniz, önerilir.