ülkemizdeki envai çeşit sorunun temelinde eğitim eksikliği yatarken, bir derneğin çalışanları ve gönül verenlerinin bir beklenti olmaksızın hiç tanımadığı bir öğrenciye maddi yardımda bulunması o derneğin, ülke sorunları adına, sadece “masa başında vatan kurtaranlardan” olmayıp; toplumsal gelişim için bireysel yatırımlarla, cepten para harcayarak, maddi fedakarlıklarda bulunarak elini taşın altına bizzat koyduğunu göstermektedir.
bu yüzden; o dernekten bizim bir öğrenci olarak aldığımız şey sadece aylık belirli bir
para değildir; aynı anda bir
sorumluluk bilincidir, aynı anda, “parası olanın, olmayana yardım etmesiyle bu ülkenin gelişiminde katkıda bulunulabileceği” mesajıdır.
daha 17 yaşında bir öğrenci hayal edin; kendisi için bu güne dek gerekli alt yapıyı tamamlamış ve tamamen karakterini oluşturma evresinde… üniversitede okuduğu için bir
kariyer yaratmaktayken, aynı anda örnek aldığı bir takım modellerle bir de
karakter yaratma aşamasında olacaktır. öğrencilik dönemi en hassas dönemdir, öğrencinin model aldığı kişi/kişilere bağlı olarak o okuldan, paraya tapan, vicdanı taşlaşmış bir doktor/mühendis olarak da mezun olabilir; tersi de…
işte tam bu aşamada evininizden çok uzakta bir şehirde okumaktayken, ailenizin maddi gücü olmadığı için çok sıkıntılı günler geçirirken hiç tanımadığınız birilerinin sizin eğitiminiz için karşılıksız bedel ödüyor olması sizi o tanımadığınız insanlara karşı sorumluluk sahibi yapıyor. attığınız her adımda, öğrencilikte harcadığınız her kuruş parada size güvenenleri utandırmayacak adımlar atmak konusunda dikkatli olmak zorunda kalıyorsunuz. bu zorundalık, derneğin resmi değil;
vicdani olarak yüklediği bir sorumluluktan kaynaklanmakta. işte bu yüzden “eğer hiç tanımadığım birileri benim çağdaş ve eğitimli biri olmam için bedel ödüyorsa ben de bunu karşılıksız bırakmamalıyım” zihniyetiyle her fırsatta kendinizi bir adım daha ileri götürmeyi bir borç biliyorsunuz.
çok teşekkür ediyorum burs veren kurumlara. maddi sıkıntıları olan bir genci alıp; çağdaş ve eğitimli bir birey olmayı, düşünmeyi, toplumun refah seviyesi için teorik değil pratik adımlar atmayı kendine borç bilen bir mühendis/doktor /vs oluşumunda katkıda bulunduğu için…
çok teşekkür ediyorum burs veren kurumlara. kendi ihtiyaçlarından artan paraları keyifleri için değil; yurdun çok uzak bir köşesinde hiç tanımadığı bir öğrencinin sıcak bir yemek yiyebilmesi için harcamanın nasıl büyük bir
erdem olduğunu görebildiği için…