engin günaydın'ın avrupa yakası'ndaki rolü.
o da nişantaşı çocuğudur, o da insan psikolojisinin kıymetini biliyordur, o da zengin çocuğudur, o da çok şükür ki komplekslerinden arınmış bir yöneticidir ve en önemlisi onun el şakaları samimiyet göstergesidir.
sadece yeni sezonun ilk bölümünde izlememe rağmen hastası olduğum karakterdir. o bölümü tekrar tekrar izlememe neden olmuştur. hastası olunan bir sürü quote yaratmıştır.
-ben de nişantaşlıyım yaaa
-o gelsin bağa annatsın, o gelsin bağa annatsın, o da gelsin, bağa annatsın
-birlikte bi hamburgerciye gideriz hamburger yeriz
-birlikte miniatürke gideriz
(bkz: daha gider bu)
diziye bu sezon girdi ancak oldukça popüler oldu*mükremin abi'deki zabıta irfan karakterine benzese de, onun daha detaylı ve hasta halidir.
son bölümlerde içinde bulunduğu derin aşağılık kompleksinden ve cahilliğinden olsa gerek, entelektüel zengin hastalığı olarak bildiği panik ataktan muzdarip olduğunu sanıyor garibim.
okumuş ama adam olamamış, tek özelliği üniversiteyi bitirebilmek olduğu için bunu her fırsatta belirten, izlerken çok güldüren ama yanınızda olsa muhtemelen sizi sinirden öldürecek olan karakter.
avrupa yakasının lokomotifi haline gelen karakter. ata demirer in yokluğu kolay dolduruldu ama allah muhafaza, bir gün engin günaydın diziden ayrılırsa yeri kesinlikle doldurulamaz.
çok akıcı fransızca konuşan biri.fevkalade... ayrıca, keşke diziye bu tarz biri daha eklense de sürekli burhan altıntop'u görüp bir süre sonra sıkılmasak...
ağzından çıkan iki cümleden biri : "ben de zengin çocuğuyum, ben de üniversite okudum, ben de nişantaşı çocuğuyum, ne olur beni de alsanız aranıza?" olan sinir bozucu karakter
engin günaydınla can bulmuş,şahsına münhasır ,muazzam avrupa yakası karakteri.insanı durup durup'ya harbi böle adamlar var mı?'sorunsalına iten bir garip kişilik.
değişik bir doğası var bu insanın.zaga'daki skeçlerinden bıyıklı hali hariç hiçbirşey kaybetmemiş olan her hareketine güler bir hale gelmiş olan beni her izlediğimde gülmekten yaran avrupa yakası dizisinin vazgeçilmezlerinden biri.
"ama niye dışlisiniz beni bende nişantaşiyilim, sizden biriyim. bende üniversite mezunuyum açıköğretim okudum açık açık konuşturmayin beni"
"bir buran altıntop kolay yetişmeeyi ya"
"civap virme baa"
"goşun, kibilay beyi döviiler"
replikleriyle yaran avrupa yakası karakteri. ilk başlarda maço, sapık bir karakter gibi görünse de**son dönemlerde feminen bir havası var. konuşma dilindeki ve tavırlarındaki değişim açıkça belli oluyor. engin günaydın avrupa yakası dizisinde işini gerektiği gibi yapıyor oyunculuk yeteneğini her ruh haline göre düzenleyip verilmek istenen duyguyu ustalıkla verebiliyor.
iyidir, hoştur, komiktir ama aşırı mimikler, çok zorlanmış bir konuşma ve abartılı hareketler ile insanlar onlarca bölüm boyunca aynı şekilde güldürülebilir mi ki? daha zeka ürünü espriler ve diyaloglarla çok daha kaliteli bir tiplemeye dönüşebilir kanımca...