görseller
burhan öçalburhan öçal
burhan öçalburhan öçal
belki ilginizi çeker
  1. · bir çalgıyım göğsüne yaslanmış
  2. · şem i ruhuna cismimi pervane düşürdüm
  3. · smadj la sohbet
  4. · o şimdi mahkum
  5. · enstrümanı ağlatan solistler
  6. · türkilizce
  7. · doublemoon
  8. · o kadın
  9. · süper sesli adamlar
  10. · ben seni unutmak için sevmedim
gündem
  1. · itü sözlük yazarlarından özlü sözler
  2. · dtp genel başkanının izmirlileri tehdit etmesi
  3. · aşk ı memnu
  4. · demokratik sol halk partisi
  5. · giyotine yolladılar gitmedim
  6. · her yerinden öpüyorum rüştü
  7. · 24 kasım 2009 barcelona inter maçı
  8. · yaklaşan online kayıt faciası
  9. · ben hiçbir kızla rakı içmedim lan

burhan öçal  

sayfa  / 2
  1. kendisi için "vurdulu kırdılı her tür çalgının üstadı" yorumunu yapan rolle * bir röportajında

"ben beatles tradisyonundanım: shadows, monkees, eric burdon, deep purple, pink floyd, yes, the who sonradan geldi. ohoo! hepsini ezbere çalardık. biz öyle trakyanın mağarasından çıkmadık"

diyebilen kırklarelili perküsyon ustası. the trakya all stars adını verdiği roman arkadaşlarıyla birlikte kırklareli il sınırı albümünü yapmıştır kendileri.
    (giberling, 24.04.2004 21:04)
  2. iki ayrı eliyle iki ayrı ritim tutabilen az sayıda insandan biri
    (bkz. ritim atılmaz tutulur)
    (mavio, 02.09.2004 18:58)
  3. surat itibariyle carlos santana'ya benzettiğim adam
    (mavio, 02.09.2004 19:03)
  4. kanımca mısırlı ahmet gibi üstadlar çok daha başarılıdır, fakat burhan öçal da darbukaya saniyede 12 vuruş ile en hızlıdır vefakat bu iş formula 1 değil, sanattır. yine de bu adamın da yaptığı işler fena değildir. arada güzeller çıkar. kırklareli il sınırı tamamen yabana atılacak bir çalışma değildir. burhan öçal stingin kadrosunda da bulunmuştur. konuşma tarzı için (bkz: türkilizce konuşmayı marifet sananlar)
    (choban, 17.10.2004 19:29)
  5. orkestrasındaki romanların da en az onun kadar yetenekli olduğunu düşündüğüm hafif burnu havada perküsyon ustası.
    (bkz: melike)
    (bkz: ferace)
    (famenoth, 09.02.2005 20:05)
  6. türkiye'nin dünya çapında ismi duyulan nadir sanatçılarından. eşsiz bir müzik adamı. tencere tava hiç farketmez ne olursa çalar. sting de dahil olmak üzere pek çok dünya starı ile birlikte performans sergilemiş, yurtdışında ki başarıları türkiye'de yankı üstüne yankı yapmış kişi.
    (pablo, 28.05.2005 22:35)
  7. çıktığı programların %90 ında önüne tencere konulup hadi çalsana denilen adamdır kendileri. hiç bir zaman da "ya saçmalamayın ben stingle sahneye çıkmış adamım şebek etmeyin beni" dememiş paşa paşa olanca mütevaziliğiyle şovunu yapmıştır. genç burhan, vakt i zamanında yanına sadece sanatını alıp almanya hevesiyle avrupaya gitmiş lakin soluğu isviçrede almıştır. orada geçinmek için de elindeki tek koz perküsyon yeteneği olmuş ve müzikal kariyerine bu tesadüfi nedenle başlamıştır.
    (errant, 15.08.2005 01:35)
  8. (errant, 15.08.2005 01:36)
  9. babylonda yer yerinden oynayacağa benzer.. eee tüm burhan öçal hayranlarına duyurulur..

http://www.biletix.com/...)" onmousedown="return bkc('584382','http%3A%2F%2Fwww.biletix.com%2Flive%2Fn_searchform.php%3Fsearch%3Dburhan%2B%25f6%25e7al%26amp%3Bara.x%3D11%26amp%3Bara.y%3D1')">http://www.biletix.com/live/n_searchform.php?search=burhan+%f6%e7al&ara.x=11&ara.y=1
    (yalnızlık senfonisi, 30.11.2005 13:01)
  10. (abbas yolcumu, 12.01.2006 20:38)
  11. tartışmasız türkiye'nin en seksi adamlarından...
    digiturk'un yeni kanalı olan "turkmax"in reklamlarında görülüp tv'te yapışılabilir...

(bkz: of ulan of)
    (hypnotica girl, 03.12.2006 15:10 ~ 04.12.2006 00:32)
  12. antika araba kolleksiyonuna sahip hatta bu konuda aşırı duyarlı olan sanatçıdır. arabalarını iç anadoluda bir samanlıkta samanlar arasında saklıyormuş nemden etkilenmesinler diye, bir röportajında kendisi söylemişti. yeteneğini bukadar iyi kullanabilen nadir türklerdendir ayrıca.
    (psychick, 03.12.2006 16:28)
  13. demeçleriyle (artık bunların neler olduklarını medyadan takip ediverin) iyiden iyiye amerika'nın hummer'lı zenci hiphop'cılarına bağlamış biri.

ondan sonra bizim dümbelek virtüözü oluyor sana ukala dümbeleği.
    (wondrous, 16.12.2006 12:56)
  14. demeçleriyle değil yaptığı müzikle incelenmesi gerektiği dünya çapında büyük perküsyon ustası. sade perküsyon da değil, tambur , ud vs. telli enstrumanları da başarı ile icra etmektedir. bir dönem andreas vollenweider ile yaptığı çalışmalarla adını geçek anlamda duyurmuştur.
    (dna, 16.12.2006 14:08 ~ 14:08)
  15. an itibariyle büyülü dans adlı parçasını dinlediğim perküsyon ustası.
    (josephine, 07.01.2007 23:49)
  16. şu sıralar maçolar adlı bir televizyon dizisinde özlem tekinle birlikte başrol oynayan müzisyen-oyuncu.
    kibirli bakışlarının altında yatan neden kesinlikle çekiciliğinin farkındalığıdır

(bkz: erkekler)
    (lunatico, 08.01.2007 00:36 ~ 00:36)
  17. "türkiye'de sanatçı dediğin 'celebrity'dir." tezini doğrulayanlardan biri olmasaydı keşke, bu müzisyen abimiz.

bir diğeri için (bkz: hüsnü şenlendirici).
    (sagarta, 09.01.2007 16:42)
  18. çirkin ama çok karizmatik, denebilecek nadir insanlardan. ve insanların onu böyle gördüğünün ziyadesiyle farkında. darbukaya vururken parmaklarını takip etmekte epey zorlanıyorsunuz ama o size yardımcı oluyor hemen; bırakıyor çalmayı,yaslanıyor sandalyesine ve sahnede dans eden kızı güzelce süzüyor. arada şöyle sesler duyuyorsunuz;
    -yaktın bu gece bizi necla*
    sonra devam ediyor çalmaya, yıkılıyor ortalık, tabiri caizse döktürüyor. sonra başka bir kız çıkıyor sahneye. burhan öçal yine bırakıyor çalmayı, kızı seyrediyor, arada birde kalabalığa gaz veriyor;
    -hadi arkadaşlar, çığlıklar atalım ki, kız daha hararetli dans etsin.
    aynen de öyle oluyor. ama uzun bir gecenin sonunda şu sonuclar çıkıyor ortaya;
    çok iyi bir müzisyen, alanına ziyadesiyle hakim, bir o kadar da çapkın, kendisinin ve bulunduğu yerin farkında ve bunun nimetlerinden gayet güzel bir şekilde faydalanıyor. ama mesafeli ya da kibirli değil, sıcak kanlı, sohbetsever.
    ve son derece profesyonel, sahnede cıkan yangının paniğini seyirciye yaşatmamak için elinden geleni yaptı, hatta bir ara insanlar "yangın var, yangın var, ben yanıyorum" diyerek halay çekiyorlardı, o da kahkahalarla gülüyordu.
    (kabuklu badem, 11.05.2007 01:49 ~ 01:55)
  19. bu kadar ünlü olmasa idi muhtemelen çingene denilecek insan.
    (sdr, 06.06.2007 22:13)
  20. peter gabriel gibi bir pop müzik tanrısı ile çalmışlığı bulunan usta perküsyoncu.montreal jazz festivalinde de sahne almışlığı vardır.
    (the ghost of tom joad, 25.06.2007 18:23)
  21. sezen aksu şarkılarıyla birlikte izleyeceğimiz o kadın adlı filmin oyuncularından biri olan karizmatik adam.
    (karamelize ekmek, 31.08.2007 20:12)
  22. attığım bi mail sayesinde tanıştıım,sonrasında msn ve telefon muhabbetlerimizin devam ettiği gayet hoş sohbet(hatta biraz fazla),aklına estiği zaman gecenin bi körü arayıp derdini anlatan,bayanlara karşı gerçekten fazlaca zaafı olan üstad...gittiğim konserinde verdiği sözünü tutmuş davetli listesine adımı yazdırmış sonrasında kulise gidip onunla yüz yüze tanışma fırsatı bulmuş,en önden izlemiştim onu...

bi gün almanya'da,bi gün isviçrede,bi gün fransa'da,bi gün istanbul'da,bi gün kırklarelinde....sürekli hareket halinde,aşırı giyimine özen gösterir,pahalı saatler özellikle patek philippe(bn en çok onu beeniorum) takar fln filan...iyi insandır kendisi yaa severiz ailecek...

ha bi de çok sıcakkanlıdır...yani sahip olduğu ün,yetenek ve karizmaya bakarsak gayet mütevazı bi insandır bunu da sölemeden geçemeyecektim...
    (en asil tek kişilik harem, 20.10.2007 18:59 ~ 19:01)
  23. malesefleriyle çingene olmadığını belirten perküsyon ustası..
    (hepberaber, 14.01.2008 18:41)
  24. tuluyhan uğurlu'yu piyanoya, asım can gündüz'ü elektro gitara, hasan cihat örter'i de kendi saçmaladığı bir enstrumana vereceksin, daha sonra bu abimize ''hadi ritim tut'' diyeceksin; yapacakları müziği müzikseverlerin beğenisine bırakırım da; asıl tavan yapacak olan şey ego patlaması sonucu atmosfere yayılan ''dünya müzisyeni, sanat, değerimiz bilinmiyor be ostad'' türünde cümlecikler, anlamsız ve komik mimikler olur.
    (manha de carnival, 14.01.2008 18:51 ~ 18:52)
  25. tapılası karizmasına, bir televizyon programında "d&g'dan baska marka giymem" sözüyle karizma katan, karizmatik, çok karizmatik sanatçı.
    (leeloo, 14.01.2008 19:11)
 sayfa  / 2

künye  ·  iletişim / şikayet / reklam  ·  sıkça sorulan sorular  ·  itü sözlük görseller  ·  itü sözlük extra  ·  itü sözlük mobil