ramazan bayramı sezonunda bilimum kanalda ezan okuyan, konuk olduğu programlarda dini bütün yorumcu görüntüsü çizen fakat liseli (bkz. @39014) gibi bir şarkıyı da seslendiren, çift kişilikli insan.
yarak kürek filmleri vardır bunun acıların çocuğunun yandan yemişini yada saf ve temiz anadolu çocuğu rollerini oynar. sonunda türkücü olur parayı vurur.
bir zamanlar, şimdi adını hatırlamadığım bir gazetenin hediye olarak verdiği bir kasette ilahi okuyan kişi. sesi dini ezgilere iyi gittiğinden kendisine zamanında ramazanlarda ezan ve ilahiler söyletilmiştir...
çok teknik detaylara girmeden özetlemek gerekirse, ses tellerinin uzunluğu ibrahim tatlıses'inkini yer (yiirr), daha avam bi tabirle, ibo ile okudukları uzun havada zamanın devrinde ibo'yu ellemişliği de vardır.
üstadın kliplerinde en çok dikkat çeken ayrıntılardan biri klipte seslenilen, şarkının ithaf edildiği hatunlara üstadın yaptığı parmak sallama hareketidir. zenci gangsta rapçilerin de böyle bir hareketi bulunmakla birlikte burhan çaçan'ın yaptığı parmak sallama hareketi daha babacan bir tavır taşımaktadır.
ramazan aylarında atv'de ezan okuduğu yıllar hafızalarda taze iken, liseli etekleri arkasından melül melül bakan profile geçişi sanırım ılımlı islam dalgasıyla paralel oldu.
kendi sitesinden alıp bilgisayarımdaki "follofoş" klasörünün içine koyuverdiğim fotoğrafı ile gönlüme taht kuruvermişti zamanında. o fotoğraftaki pozu aynen ben veriyorum, kendisine yönelip şu soruyu soruyorum;