burger king vs mc donalds 

adana çık aradan

1. her mc donald's ın karşısına bir burger king açılması ile başlamış,daha sonra burger king'in güzel ürünler ve hızlı servis sunması ile mc donald's ın önüne geçmesi ile devam etmiş kapışmadır..bir süre önce mc donald's ın dünya çapındaki 25000 civarındaki restoranlarından yaklaşık 5000 ini kapatması bu duruma tuz biber olması burger king'in üstünlüğünü perçinleyen bir durum olmuştur..ancak son zamanlarda mc donald's sponsorlarla yaptığı anlaşmalar ve fiyatlarını indirmesi (mc donald's ın gnctrkcll kampanyası) üzerine şu anda özellikle türkiye'de daha önde olduğunu düşünüyorum..

tabi burger king de yeni ürünlerle bu yarışa katıldı..ortam kızıştı..

(bkz: ukte)
    (colony of birchmen, 07.03.2007 00:57 ~ 00:57)

2. burger king'in kolası pepsi olmasaydı böyle bir çekişme olmayacaktı.
    (gitaristkaptan, 07.03.2007 00:58)
  3. acı sos ve sarımsaklı mayonez,
    pepsi kola,
    ve en önemlisi (bkz: big king xxl).
    (alesta, 07.03.2007 00:58 ~ 01:02)
  4. burger king'im canım benim seni ben pek çok pek çok severim.burger king candan bir parçadır. sarımsaklı mayonezi, acı sosu, dondurması, müzikleri, hamburgerleri açısından mc'e fark atar.mc ise patates kızartması ve kolasıyla biraz daha öndedir. ama şu gnctrkcll kampanyasına rağmen burger kinge giden biri olaraktan düşüncem şudur ki burger king havada karada mc'ten iyidir.
    (kamyoncu, 07.03.2007 01:05)
  5. burger king = chicken royale

mc donalds = milkshake
    (hplovecraft, 07.03.2007 01:10)
  6. mc.donald's, her ne kadar burger king'den önce gönüllerde taht kurmuş olsa da, son dönemde burger king'in ürünlerini birer birer kopyalar oldular.
    misal:

burger king'de fish royal varken, mc.donalds'ta balık filetolu sandviç denen şey yoktu.

burger king'de acı sos varken, mc.donalds'ta gene yoktu, şimdi acıso ile anlaşmışlar.

burger king'de, whooper denen vicdansız lezzet varken, mc.donalds garibanı hala bigmac ismindeki hamburgerimsiyle diretiyordu.

burger king, vejetaryan mutfağına el attığında, mc.donalds happy meal ile çocuk kazıklamanın yollarını arıyordu, sonra salataydı, börekti gibi saçma şeyleri pişirmeye başladılar, olmadı.

burger king'de köfte yerken, köfteden bildiğimiz tükrük köftenin ya da evde annemizin bayat ekmek, karabiber ve soğanla yoğurup pişirdiği etin tadını alıyorken, mc.donalds'ta hala bildiğimiz salam tadı var.

burger king'in barbekü sosu, barbekü sosudur, sanki mangalın külüne sürttürülmüş gibi, mc.donalds'ta ise şekeri alınmış bir pekmez yiyor hissine kapılırsınız, gene de şekerlidir.

mc.donalds'ın, tek iyi yanı gençturkcell kıyağı ve benim gibi pepsi içemeyen bünyelere her zaman coca-cola servisi yapmasıydı, burger king'e gitmeden önce en yakındaki bakkaldan kola açıp, cebimize koyup çaktırmadan içeri giriyoruz.

bu durumda:

and the oscar goes to arbys*
    (dedi ki normal, 07.03.2007 01:19 ~ 01:22)
  7. whopper, acı sos, barbekü sosu, varken söylenecek tek şey "birinci belli ikinci kim"dir.
    (şevket i bostan, 07.03.2007 01:23)
  8. kız arkadaşlayken mcdonalds.*

(bkz: hertürlü apaçiliği yapmak)
    (chucky, 07.03.2007 01:25 ~ 04.10.2007 22:22)
  9. türkiye pazarına ilk giren mc donalds ile sonradan giren ata grubuna bağlı burger king.ilk açıldığı etapta ingiltere merkezli mc donals ın anadolu grubu na bağlandıktan sonraki pazar payını arttırmasıdır gelinen hadise.iki fast food un önemli atılımları zaten yeni gelişmekte olan çevrelerde veya insan sirkülasyonu yoğun olan yerlerde restaurant açmaları gayet normaldir.her iki fast food birbirleri ile kıyaslandığında stratejik başarı ve başarısızlıklarla birbirinin önüne geçmekte ve bu şekilde süre gelmektedir.mc donalds ın franchising dağılımında yaptığı hata ve son yıllarda yaşanan ekonomik krizlerle birçok restaurantını kapatması karşısında burger king biraz daha direnç göstermiştir.birde

ürün ve teknoloji kısmı vardır ki başlı başına bir konu olma durumundadır.doğru veya yanlış bir genelleme olsada burger king in ürünlerindeki, özellikle alevde ızgara olayının türk damak zevkine daha yatkın olması sebebiyle ve birçok doğru yönetim stratejisi ile mc donals ın önüne geçmeyi başarmıştır.burger king in pepsi ile anlaşması sonucunda biraz gerileyen pazar payında ve artan fast food oluşumları karşısında pazar payından aldığı kazançlar biraz daha gerilemiştir.yönetim stratejileri büyük farklar gözetmesede aynı sayılır.

avrupa da olan durum, mc donalds ın lehine olsada ülkemizde franchising ve marka kategorisinde burger king mc donalds ın önüne geçmiştir.fazlada söylenecek bir durum yoktur aslında. kim daha iyi hizmeti verebiliyorsa öne geçmesi , karşısındakinin bu adımı görüp daha başka alternatifler yaratmasıyla sürecek bir yarışmadır.
    ilgin gelebilecek bir fotograf ile konuyu tatliya baglamak lazimdir. (bkz: http://www.briefblog.com.mx/...)
    (sarmalak, 07.03.2007 01:31)
  10. sarımsaklı mayonez gibi olağanüstü bir tad varken başka biyer düşünülebilirmi?sorarım size!
    (yineyenidenkobalamin, 07.03.2007 02:03)
  11. bu iki firmanın çalışanlarının , durduk yere gaza gelip, genelde 5 metre çaplı çemberin içinde bulunan rakiplerine göz dağı verircesine hep bir ağızdan ''1,2,3 teşşekkürler xxx hanım vb.''diye bağırarak körüklediği rekabet. amerika'nın dayatması gibi ama ne kadar yoğun bir tempo varsa artık,o anda deliler gibi eğleniyo gözüküyorlar.yiğit özgür iyi çizerdi ''1,2,3 xxx hanım'a kafam girsin''
    (the passenger, 16.03.2008 15:24 ~ 25.03.2008 23:52)
  12. (bkz: obezite)
    (stylebrisbane, 18.08.2008 00:14)
  13. burger'ın delidehşet bir sarımsaklı mayonezi vardır, mc'in de delidehşet bir acılı hardalı. bir de burger soğan halkalarını daha güzel yapıyor kanımca. yalnız burger da olsa mc de olsa şubeden şubeye kalite fark ediyor böle bişi var.
    (cuore sportivo, 18.08.2008 00:23)
  14. damak zevkine düşkünler için burger king; starbucks, levi's, davidoff gibi kelimeleri tanrıyla şirk koşan gençler için mcdonald's daha iyidir.
    (sözlük bana nick bul lan allahsız, 18.08.2008 00:31)
  15. biri işinin kralı diğeri soytarısıdır. king rules.
    (rotasız pilot, 18.08.2008 00:37 ~ 00:41)
  16. burger king'in whopperı herşeye bedelidir. burger king forever!
    (knuckle, 18.08.2008 00:38)
  17. mc donalds'ın sprite'ı ile burger king'in crispy'sinin berabere kaldığı karşılaştırma.
    (bana bak ben gülüyor muyum, 18.08.2008 00:41)