dananın en kaliteli etinden hamburger yapan, whopper'ı tek başına sattığında zarar eden, ancak menü olarak sattığında kar eden amerikan fast food restorantı
crispy chicken menüsü süper olan, bol kalorili ve sağlıksız besinler hazırlayan, coca cola nın yerine pepsi sattıkları için çok sık tercih etmediğim fast food alanı.
'bi whopper menü, büyük seçim, kolası diyet ve buzsun olsun lütfen.ayrıca sarımsaklı mayonez alabilr miyim?' sözlerini hiç düşünmeden ezbere söylediğim ve iki haftadan fazla gitmediğimde hayatımda bir eksiklik duyduğum mekan
göbeğimin üstüne logosunu dövme olarak yaptıracağım, acı soslu tavukburgeri mükemmel olan fast food zinciri. bir de pepsi'yle anlaşma yapmasalardı.. elimde coca-cola kutusuyla içeri girdiğimde kasiyerin ve restaurant müdürünün içinden geçenleri düşünürken önümdekileri daha hızlı tükettiğimi farkettim.
amerika'da mc donald's ın en büyük rakibidir türkiye'ye rakibinden geç girmiş ama iyi bir yer edinmiştir. globalleşme karşıtlarının neden burger king'i değil de mc donald's düşman olarak seçtiği benim için hep merak konusu olmuştur.
marka ismine bakıldığında kıroluktan kırılanlardan biri daha. burgerlerin kralı burger king adı bana, metal müziğin krallarından bir grubun ismini metallica seçmesini hatırlatıyor.
(bkz: itü sözlük)
(bkz: kralsözlük)
(bkz: babasözlük)