|
|
- burcu ismine sahip kızlar o kadar güzel olurlar ki insana bütün dertlerini unuttururlar
- güzel koku manasına gelir.burcu burcu kokmak deyimi burdan gelir
- ablaların en güzelinin adı.
- hayatın anlamı.
- (bkz: burcu burcu)
- (bkz: çatlak)
(bkz: aşık)
(bkz: sarhoş)
(bkz: kardeş)
- (bkz: burcu esmersoy)
- yine ankara'dayım burcu.
bu defa sensiz.
daha doğrusu ben 'biz'siz.
bütün o kampüs, yollar...
bana sadece ve alabildiğine seni hatırlattı.
sen 'çok geç'lerin en güzelisin,
sen tek 'keşke'msin.
seni unutmak sadece bir varsayımmış,
sadece bir hayal.
bir dilek tutacak olduğumda duruyorum,
neden bilmem allah'a karşı yüzüm yok?
ama gerçekten olabilecek birşey isteseydim.
sen ve ben... tekrar...
neyse, boşver.
yine ankara'dayım burcu.
'keşke'lerimle,
ve olabilecek en yürekten sevgilerimle.
burcu'ma...
- kaygısızlar isimli tv dizisindeki asıl kız. eleman isimli bir genç devamlı peşinde olurdu bu kızın.
- 4 yıl boyunca çıktığım onsuz yapamayacağımı düşündüğüm ve hayatımın en güzel günlerini birlikte geçirdiğim biricik x aşkımın ismi.
- 4 senedir yanımda ve artık kardeşim gibi olan kişi
- candır kendisi.bilmesede.
- bir konserve markası.
- ayakkabımın bağcığına verdiğim isim. seviyorum onu. ''burcum benim. canım benim.aşkım benim'' diyip bağlıyorum.çok şirin.hatta şirinliğin yeni adresi*
- tanışma muhabbetlerinde ad , oturduğu yer, iş, vb. den sonra kişilerin merak edilen , muhabbeti ilerletmek için sorulan hedesi.
(bkz: burçlar)
- bur felsefesini benimsemiş kimse.öyle biri olmasa da bur felsefesi diye bişey olsaydı tanımı buydu evet.
(cmkyk, 10.07.2007 21:37)
- ıtır anlamına da gelen güzel kokudur.
bir dönemin en popüler isimlerindendir maalesef.zira her 10 kızdan 6 sının neredeyse adının burcu olması,gittiğiniz her sınıfta bir adaşınızın muhakkak bulunması gibi kötü özellikleri de vardır bu ismin.
olsun,severim yine de.
- ilk önceleri hiç istememiştim onu. annemin hamile olduğunu söylediği ilk gün hem annemden, hem babamdan hem de hiç bir suçu olmayan ondan nefret etmiştim. bir nevi depresyona girmiştim. 9 ay geçti güç bela benim için. sonra o geldi. simsiyah bir şeydi. gözleri kocaman. gözlerinin beyazı o kadar beyazdı ki esmer yüzünün içinde hemen göze çarpıyordu. minicik, düğme gibi bir burun, sonrasında eller ve ayaklar. isme sıra geldi. " burcu " olsun dediler. yine karşı çıktım. ilkokuldaki arkadaşımın adı burcu idi ve çok salak bir kızdı. ama yine bana sormadıkları için adı burcu oldu. hiç istemediğim kardeşim şimdi benim en tatlı yaratıkım. iyi ki olmuşsun ve iyi ki de adın burcu olmuş. burcu burcu kokan güller gibi.
- "abur cuburcu burcu" esprisine! maruz kalan zat
- kendi adım olmakla birlikte hoş kokulu esen rüzgar anlamına da gelmektedir.(ilkokul sözlük tarifi).ayrıca bu isme sahip olanlar karşıdaki kişinin espiri zevksizliğinden nasibini alır ve burcu sen ne burcusun? diyip üstüne gülmelerini de çekmek zorunda kalırlar.
- (bkz: burcu güneş)
- adımdır.güzel koku,ıtır anlamı taşır."benim burcum ne,sensin benim burcum aşkım".evet doğrudur,çok yaşanır.
- dünyalar tatlısı, güzel mi güzel kardeşimin adı.
- (bkz: burcu isminde bir kızın hoşlanmadığı erkek ibnedir)
- yirim.
|