|
|
- bir iddiayı ispatlamak için yapılan eylemde kullanılan söz öbeği.olayın daha sonra gerçekleşeceğini ve gerçekleştiğinde ben sana söylemiştim dedirtecek deyim.
- ufak çocukların nereye yazdı, hani diye etraflarına bakmalarına neden olduğu, akabinde kalem yok nasıl yazıdır bu diye kafa patlattıkları söylem
- ilerde yaşanması muhtemel bir hadise hakkında kesin bir görüşe sahip olunduğunda, karşı tarafı etkilemek için eli dile dokundurarak, hayali bir şekilde tahta ve benzeri objeler üzerinde eli gezdirirken söylenen söz öbeği.
olay esnasında dikkat edilmesi gereken husus, cümleyi kuran şahsın tahtaya gelişi güzel bir yazı yazıp sizi kandırıyor olmasıdır. ayrıca eylemi gerçekleştiren şahsın tükürük bezlerinin aşırı çalışması halinde istenmeyen görüntülerinde ortaya çıkma ihtimali yüksektir.
- genellikle "nah!" ünlemiyle birlikte parmak yalama ve yalanan parmağı sert bir yüzeye sürme hareketini takip eden kalıp söz.
- buraya yazıyorum cennette cehennem de bu dünyadadır ve herkes enin de sonunda iyiliklerinin ödülünü alıp kötülüklerinin bedelini öedeyecektir.
|