burası türkiye cumhuriyeti tabii bikini giyeceğim   

adana çık aradan

1. laik ve atatürkçü bir kızımızın sarfettiği, türkiye cumhuriyeti felsefesini iyi şekilde açıklayan cümlelerden biri.
    (wondrous, 18.08.2006 16:33)

2. -türküm, doğruyum, çalışkanım, bikiniliyim...
    (azwepsa, 18.08.2006 16:39)
  3. bikini kadar beyni olmayan kişinin sarfettiği cümle.
    (bkz: bikini giymeyen iran'a gitsin)
    (bkz: haşemalılar iran'a gitsin)
    (bkz: türbanlılar iran'a gitsin)
    (bkz: ülkücüler orta asya'ya gitsin)
    (bkz: solcular moskova'ya gitsin)
    (bkz: beyinlerimiz amerika'ya gitsin)
    (bkz: türkiye'de kim kalacak)
    (bkz: bikini giyenler türkiye'de kalsın)
    (bkz: kıyafet devriminde bikininin yeri)
    (shemsipashapasaji, 18.08.2006 17:08 ~ 17:58)
  4. (bkz: inşaatımda atletsiz amele istemem)
    (seth mescaline, 18.08.2006 17:22)
  5. -neriman kızım dötün görünüyor
    +anne burası türkiye cumhuriyeti tabii bikini giyeceğim
    -ahh yavrum ahhh sen bu bikini konseptini tam anlamamışsın tek parca olan mayo .. bikinide altınada bişey giymen gerekiyor
    (asabi mandalina, 18.08.2006 17:29)
  6. - bakın efendiler, buna bikini derler...
    (tembel, 18.08.2006 18:10)
  7. (bkz: eller monokini biz hala bikini)
    (abece, 18.08.2006 18:30)
  8. http://www.hurriyet.com.tr/...

+(bkz: abi sen girersen ben de girerim)
    -dur iki yazı daha yazayım böyle, ondan sonra daha kalabalık birbirimize gireriz, toplum olarak.

ybsg dedirten yazı olmasını bir kenara bırakırsak, yazıdaki sanatsal unsurlara dikkat çekmek istiyorum.

..."adamın biri kızımın göğsünü avuçlayıp bağırmaya başladı."

..."ve pirhanalar gibi hep birlikte kızımın üzerine abanıp didiklemeye başladılar."

-haşmet abi birebir sıcak dakikalar yaşanmış abi, ne diyorsun?
    +eööö çatışmalar gün boyu devam etti korkut, şu gördüğün dağın arkasında, aeööö gün boyu avuçlama sesleri susmadı, biz de korku içindeki bekleyişimizi sürdürüyoruz. eöö. korkut?
    -teşekkürler haşmet abi, bir "maksat gerilelim, mümkün mertebe toplumsal infial için buradayız, tandas tv" haber bültenin daha sonuna geldik, gergin kalın, biz girersek siz de girin.

hayır, yazıya bakıyorum, amcam adeta bir harlequin, bir kırmızı dizi tadına koşmuş, erotizmin doruklarında olay anlatmaya çalışıyor, sanırsam abisi ertuğrul özkök'ün pazar yazılarındaki "çello çalan seksi kadının lirik erotizmi" konularını çok okumuş ki, "ulan bize de çıkmıyor ki böylesi" diye dertlenirken, karşısına çıkan bu hayati fırsatı böyle değerlendirme yoluna gitmiş. kendi tercihidir. objektifliği yarmış atmış ama olsun, kızımızın vücut ölçülerini de vereymiş, avuçlanan göğüsü avuçlayan elin büyüklüğünü de anlayabilirmişiz, ve dahi elden eşgal tespitine bile muvaffak olabilirmişiz, olmamış, canları sağolsun.

(bkz: abi ne diyorsun sen)

şunu diyorum, behey hürriyet yazarları, behey yurdumun bekçileri, behey çıplak halde çello kadından ne derece etkilendiğinizi biteviye, ağzınızdan salyalar aka aka, gençlik yıllarınıza göndermelerde buluna buluna anlatan kodamanlar;

itü'nün 9 mayısında aklınız neredeydi??! biz de mi o gün "burası türkiye cumhuriyeti, elbette bir itülü olarak, kıllı fücudumla bikini giyeceğim, geri basın pis irticacılar!" mı deseydik???

biz; "burası türkiye cumhuriyeti, elbette bayrağımızı gururla taşıyacağız!" dedik, hiç biriniz duymadınız!

siz herhalde o zaman bilmem hangi suitinizde, şarap doldurduğunuz kadehinizde, lirik bir erotizmle, çello çalan kadını inceliyordunuz, şimdi ise namus bekçisi gibi bu kızın üstünden prim yapmaya çalışıyorsunuz. sansasyonel haber!!! drank!! avuçlamışlar!

behey kendini bilmezler, her gün sokakta onlarca genç kızımızın tacizlerini görmezsiniz, gözü dönmüş aç çakal sürüsü gibi şehirleri dolduran yan kesicileri, sırtlanları , tek hayalleri bir kızı dağa kaldırmak olan it sürüsünü görmezsiniz, bir de gelir, "burası türkiye cumhuriyeti tabii ki bikini giyeceğim" gibi, kızın şok anında ancak aklına gelen bir cümle üzerinden prim yapmaya çalışıp, toplumu kamplaştırıyorsunuz!

masum kızın bu söylediği cümle için ona tepki verenleri de anlayamıyorum, sonuçta, o anda aklına ancak böylesi bir cümle gelmiş olabilir, alay etmenin lüzumu yok...

alay edilcek birileri varsa, itü 9 mayıs gününde sessiz kalan, sokaklardaki her türlü taciz karşısında sessiz kalan, bu tacizi yapan it sürülerinin ne kadar çoğaldığını görmezden gelen, tuzu kuru, sırtı pek bu kodamanlardır!

hepinizi avuçladım anacım.
    (müyendis, 18.08.2006 20:16 ~ 20:17)
  9. sigmund freud çocuğunu ortalık yere sıçtırtsa yine çıkar aynı lafı ederdim: "burası halka açık bir yer. lütfen o pisliği temizleyin."
    sigmund freud haksız olduğunu gizlemek üzere konuyla hiç alakası olmayan saçma sapan bir yerde saldırcacaktır: "la bana mı diyon elektra kompleksli.. gideceksin bu ülkeden. elektra kompleksli kız istemiyoruz". kant olsun, kierkegaard olsun onlar da ağız dalaşına karışır.
    yaşadığım ülkenin insanlarının özgür birer birey olduğunu, kafası basmayan bu insanlara bir kez daha hatırlatmak için şunu derdim: "burası türkiye istediğim komplekse sahip olurum." sonra da siz beni sevmiyosunuz ama ben de sizin hastasınız değilim diye düşünerek "asıl siz gidin" derdim. daha sonra beni döverlerdi.

bilmiyorum belki de çok saçma bir şekilde yaklaştım. belki de konuyu anlamadım. fakat kimsenin de anlamadığı belli. türk gençliği muhtaç olduğu kuvveti damarlarındaki asil kandan değil de böyle olaylarla geçtiği taşaktan alıyor galiba. etrafta her an bizi yaptığımız her hangi bişeyden dolayı suçlayacak, hatta işi tartağa kadar vardıracak insanlar varken nasıl böyle rahat durabiliyorsunuz anlamıyorum.

taşak geçin bakalım. dinlediğiniz müzik, takıldığınız mekanlar yüzünden dayak yedikten sonra ben sizle öyle bir taşak geçeceğim ki böyle 6 okka gelecek.
    (hepten aykırı, 18.08.2006 20:22)
  10. + ya, işte böyle erkut abi, adamlar gelmiş bu memlekette gericiler insan dövüyo diye saçmalamış, biz de eğlencemizi buluyoz. o değil de asıl 13 sene önce buralar daha eğlenceliymiş. sözde gericiler aydınları falan yakmış, o zaman olsaydı sözlük amma eğlence çıkardı bize di mi abi.
    - hayatım, bu konuyu çay içerken konuşalım diyorum.
    + konuşalım abi.

- alın bunu, çarşamba mahallesi'nde teras katta karısına bikini giydirip beraber güneşlendirin. yaz bitip ramazan başlayınca, içirip içirip aös kantinine sokun. gene de akıllanmazsa, eline dantelli iç çamaşırları verip fatih'te sattırın.
    + erkut, yakacam ulan seniiii!!
    (chaghdash, 18.08.2006 20:47 ~ 20:48)
  11. (bkz: bir provokasyonun daha sonuna geldik)
    (bkz: sonraki provokasyonda görüşmek üzere esen kalın)
    (bkz: yersen)
    (solti, 18.08.2006 23:49)
  12. bu lafı söyleyenin "burası türkiye cumhuriyeti. burada tabii ki bikini giyilir, başka birşey giyilmez. bikini zorunludur. bizim ülkemizin resmi plaj kıyafetedir." demek istediğini zannetmek saçmalık, abesle iştigaldir. hatta art niyettir. bence demek istenilen "burası türkiye 'cumhuriyeti'. tabii ki bikini giyebilirim. sizin karışmaya hakkınız yoktur." şeklindedir. "beğenmiyorsanız iran'a gidin" lafını da, "bu özgürlüğü beğenmiyorsanız, kaldıramıyorsanız, insanların kılık kıyafetine istediğiniz yönde kurallar koyulmuş olan ülkelerde yaşamayı tercih edin, laik cumhuriyette yaşamaya çalışmayın" olarak yoruyorum. ve bu söylenmek istenilenlerin haberdeki gibi abartılı olmasa da benzer şekilde yaşanan olay sırasında kızgınlıkla basit haliyle söylenmiş olmasını da doğal karşılıyorum. laik cumhuriyette insanın bikini giymesine müdahale edilmesini "abartıdır o" diyerek geçip, bu cümleyi götünden anlayarak/anlatarak komik göstermeye çalışanları da hayretlerimi saklayamayarak kınıyorum...
    (8844455, 19.08.2006 02:26 ~ 02:36)
  13. eğer haber doğruysa, böyle bir saldırı ve böyle bir yorum varsa;

bir köşede sığ düşünceli ve menopoza etkisiyle konuşan (aman ha kadınlık özelliğiyle dalga geçmiyorum), kendini bir bok zanneden, ön yargılı, mantıksız ve biri bin yapan, müslümanlığı böyle şeylerden ibaret sanıp araştırmayan ve cahil olan, iranı müslüman sanan, türk basınının en salak üyelerinden ve günümüz haberlerinin bu kadar saçma sapan bir sığlıkta gerçekçilikten uzak olmasına sebep olan bir gazeteci müsvettesi...

ve diğer köşede yine sığ düşünceli, cahil, at gözlüklü, kendini dindar zannedip ama aslında en ahlaksız kafirden bir farkı olmayan hele hele müslüman hiç olmayan, hayvandan bir farkı bulunmayan, gaz, sürü mantıklı (mantıksız), kültürsüz, gelişmek ve maneviyat nedir bilmeyen (yani aslında o gazeteciden farkı olmayan) ve bu sayede diğer düzgün insanları zan altında bırakıp tıpkı çok çok çok çok çok şerefli çok çok çok iyi bir insanın* "...arka bahçemizdir.." kelimelerinin yaptığı gibi iş yapan insanlar(!)
    hatta bu insanlar büyük bir ihtimalle allah'ı gökte oturmuş ve bizi izleyen gayet büyük bir tanrı sanıyordur... o kadar yani..

haklarındaki yorumlarıma daha çok uzun bir şekilde devam edebileceğim bu kadar saçma bir ikiliden daha doğrusu boks ringinden niye türkiye'nin değerleri üzerine büyük bir tartışma çıkıyor ve sığ, yapay, gerçek dışı ve aptal bir gündem oluşuyor anlamıyorum.

her iki taraf da çok çok çok çok değerli, şerefli, kültürlü ve derin insandır. çok çok çok...

not: yazarları değerlendirme; eğer artı atıyorsanız bunları paylaşıyor, eksi atıyorsanız bir tarafı savunuyo ve ona toz konduramıyorsunuz demektir..kanımca..
    (hell guardian, 19.08.2006 13:30 ~ 13:45)
  14. (bkz: bak bunu dediğin iyi oldu)
    (hansvoralberg, 19.08.2006 14:34)
  15. (bkz: @1598910) diyeyim ben size.
    (ömermısırseverömermısıryeramamısırladadoyulmazki, 15.08.2007 16:39)
  16. (bkz: laf söyledi balkabağı)
    (beatrix, 15.08.2007 17:10 ~ 17:10)
  17. (bkz: ne sandın yarraaam)
    (kekecadam, 15.08.2007 17:15)
  18. "bikini de giyerim, türban da takarım, kime ne !" şeklinde söylense daha anlamlı olabilecek bir söz.
    (mgen, 15.08.2007 17:17)
  19. üstü kırmızı altı beyaz bikini giyilerek dillendirildiğinde, türkiye cumhuriyetinin şanını yürütecek, çağlayan meydanlarına yaraşır iyi bir miting sloganı...
    (bkz: bikininin cumhuriyeti temsil etmesi)

karşı söylem olarak denilebilir ki:
    (bkz: burası demokratik türkiye, tabii haşema giyeceğim)
    (bkz: buyur burdan yak)
    (jeanne darc, 15.08.2007 17:22 ~ 17:22)