burak sağyaşar   

adana çık aradan

1. 1987 doğumlu olmasına akıl ermeyen, hayli uzun boylu, küçük kadınlar dizisinde utku rolüyle boy gösteren manken olması muhtemel yeni oyuncu..
    (absinthe, 24.06.2008 23:39)

2. galatasaray üniversitesi sosyoloji bölümü öğrencisi, 3 dil bilen ,gaye sökmen ajansa bağlı olarak çalışan yetenekli ve fazlasıyla yakışıklı oyuncu. (sayarken yoruldum)
    (antiasocial, 14.08.2008 14:17)
  3. tanıdığım neredeyse herkesin büyük beğenilerine sahip olan bu oyuncunun kim olduğunu merak etmiş bendenizin bulduğu ben ve benim gibilere cevap niteliği taşıyan bir biyografisi:

"burak sağyaşar, 29 ekim 1987'de ailenin tek çocuğu olarak adana'da hayata gözlerini açmış.bu nedenle kendisine “cumhuriyet çocuğu” da deniliyor :) ankara’da büyümüş ve oradayken “roulette” isimli grupta bateristlik yapmış.lise sona kadar yine ankara’da bulunan fransız okulu “lycée charles de gaulle”de eğitimini görmüş. lise sona geldiğinde istanbul’a taşınmışlar ve burada bulunan fransız okulu “lycée français pierre loti”den mezun olmuş.lise yılları süresince tiyatroyla ilgilenmiş ve “liselerarası en iyi erkek oyuncu” ödülünü kazanmış.fransız bir sahne yönetmeniyle çalışmışlar ve oyunlar düzenleyip turnelere çıkmışlar.kanada'da 800 kişilik bir salonda sahne almışlar.burak, bunun şimdiye kadarki en ciddi tiyatro tecrübesi olduğunu söylüyor.

on yaşından beri oyuncu olmak istiyormuş; fakat trt’de sırasıyla drama programları müdürlüğü ve televizyon dairesi başkanlığı görevleri yapan, yapımcı olan annesi nilgün sağyaşar, bu duruma sıcak bakmıyormuş.oyuncu olmak istemesinin nedenini de şu cümlelerle anlatıyor burak: “[u][i]her çocuk küçüklüğünde avukat, doktor, polis olmak ister ya; ben de oyuncu olmak istiyordum. bunun nedeni oyunculukta hepsini olabilmenizin mümkün olması. ben bir gün bir oyunda, dizide ya da filmde bir holding sahibini de oynayabilirim, bir polisi de. hayatın her anını yaşamak istiyorum, oyunculuk bana bunu sağlıyor bir yerde.[/i][/u]” her ne kadar annesi bu mesleği yapmasını istemese de burak,istanbul’a geldiğinde gaye sökmen ajans’a başvurmuş.böylece oyunculuk hayatına adımını atmış.yaklaşık iki sene boyunca uğur demirpehlivan’dan oyunculuk dersleri almış.

ilk tecrübesini molped reklamı’nda edinmiş.daha sonra da roko reklamında yer almış.reklam filmlerinin ardından, annesinin yapımcılığını üstlendiği “yemin” adlı dizide rol almış ve şimdi de kanal d’deki küçük kadınlar dizisinde zengin bir ailenin çocuğu olan “utku deviren”i canlandırıyor.her ne kadar şu anda kamera oyuncusu olsa da iyi bir teklif gelirse, dizi film işlerini bırakıp kendini tiyatroya vereceğini söylüyor. şu anda galatasaray üniversitesi sosyoloji bölümü’nde okuyor.ingilizce, fransızca ve italyanca olmak üzere üç dil biliyor.okulu ve oyunculuğu aynı anda yürütmenin çok zor olduğunu söyleyen ve bu nedenle arada sırada okulunu aksatmak durumunda kalan burak, yine de önceliğinin eğitimi olduğunu ekliyor.

belirtmeden geçmeyelim..burak tam bir teknoloji hastasıymış.özellikle cep telefonlarına aşırı ilgi duyuyor.arabalara da bayılıyor; en çok da büyük olanlara.bir kez motordan düşmüş; bu nedenle de motorlardan nefret ediyor...

son olarak birkaç fiziksel özellik : burak’ın boyu 1.92, ayak numarası ise 43.."

www.buraksagyasarfan.com 'dan alıntıdır...
    (hermes, 20.09.2008 17:02 ~ 27.09.2008 13:28)
  4. üniversitedeki kendini pek bi' "sıtar" sanan tavırları ile sinir bozan.
    yağmurlu havalarda güneş gözlüğü de ne demek yahu? kimsin ki?
    (tatlı kavanozu, 11.10.2008 01:28)
  5. üniversitenin (bkz: galatasaray üniversitesi) merdivenlerinde görüp yüzüne karşı
    -ohaa
    dediğim insandır neden dedim bilmiyorum ama pek bi kasıntı, pek bi benizsiz, renksiz, cansız, mimiksiz biri gibi göründü gözüme zira -oha dememe de tepki vermedi.
    (tersdönenşemsiye, 11.10.2008 01:40)
  6. gayet başarılı oyuncudur. hakkında yazılanları görünce aklıma kedi uzanamadığı ciğere mundar dermiş atasözü gelmiyor değil...
    (vamişkunan, 11.10.2008 01:47)
  7. annesi sayesinde (buraya dileyen sıfat ekleyebilir, ben format gereği kaçınıyorum bundan) oyuncudur. uzanılabiliniyor ki günlük yaşamı hakkında yorumlar yapılabiliyor.
    (tatlı kavanozu, 11.10.2008 01:49)
  8. haftanın maksimum 4 günü gördüğüm şahsiyet...aynı okuldayız galiba...hmm ilginç.
    (pandalari koruyalim, 13.10.2008 21:38)
  9. belki de küçük kadınlar'ın izlenme sebebi.
    (karakutu, 28.10.2008 21:54 ~ 21:54)