belki ilginizi çeker
  1. · sen benim kim olduğumu biliyor musun
  2. · kaybolmayan sakız yapın
  3. · 70 milyon bizi izliyor
  4. · jack
  5. · kaybolmayan sakız istiyoruz
  6. · abazanlığın anatomisi
  7. · pro evolution soccer 2009
  8. · nöbetçi tekel bayii
  9. · sözlükle ilgili istekler
  10. · 27 temmuz 2008 metallica istanbul konseri
gündem
  1. · geniş aile
  2. · 18 kasım 2009 fransa irlanda cumhuriyeti maçı
  3. · aklidengegorecelibikavramdir
  4. · 2012
  5. · yaran diyaloglar
  6. · aşkın yedi seviyesi
  7. · dinde zorlama yoktur
  8. · biber gazı
  9. · put your lights on

buradan yetkililere sesleniyorum  

1. bir tek dilekçe vermeye üşenen vatandaşın, gördüğü ilk kamera karşısında avazı çıktığı kadar bağırarak söylediği cümle. bir defasında olay yerini incelemeye gelen valiye demişti bir amcamız, buradan yetkililere sesleniyorum diye. vali de yetkili benim, seslen demişti. netekim oradan yetkililere seslenmek yetmez, gidin iki satır bir dilekçe yazın, hiç değilse meramınızı anlatın. ha işleme konur mu, çözüm bulunur mu bilemem. ama en azından deneyin.
    (lightblue, 07.02.2006 19:18)
  2. en takdire şayan türk klasiklerinden biridir. "orta asyadan gelen atalarımız" ya da "viyana kapılara dayanan türkler" önermesiyle yaşıt olduğunu düşünmekteyim. bir de seslenilen yetkililer inatla (!) o feryadı duymazlarsa suçlu durumuna düşerler, işte bu da türk komedisidir.
    (lazarushadow, 07.02.2006 20:35)
  3. (bkz: yetkililere sesleniyorum)
    (trouble everyday, 07.02.2006 20:58)
  4. kendini bi b.k sanan insan modelinin kullanacağı cümlelerden biri. sanki yetkililer de iki kulağını açıp "aa bak önemli bişey dicek galiba" diyerekten dinliycek seni. peh.

(bkz: sen benim kim olduğumu biliyor musun)
    (amy, 07.02.2006 22:17)
  5. yetkililer de bir zamanlar kendilerine seslenenlerin bulundugu mahalleden gelip, yetki koltuguna oturdugu icin; genel itibariyle kendisine yönelik seslerin sadece kuru gürültüden ibaret oldugunu, gerçekten de görev alanına giren çağrı nitelendigindeki seslere de yapacak pek bir seyinin olmadıgını iyi bilmenin vermis oldugu adam sen de anlayışı ile kolutguna daha bir yaslanmaktadır. bir de yetkililere vatandasın veryadı niteliginde lanse edilen ses; aslında kimi zaman medya patronları için rantın tercümesidir. her seslenme de masum degildir anlaşılan, bir ihale mihale veya başka birşey de olabilir perde arkasında.
    (respectful, 07.02.2006 23:11)
  6. (bkz: kaybolmayan sakız yapın)
    (bkz: sakız kayboluyor)
    (jellyjam, 26.12.2007 01:23)
  7. (bkz: 70 milyon bizi izliyor)
    (syst, 26.12.2007 01:28)

künye  ·  iletişim / şikayet / reklam  ·  sıkça sorulan sorular  ·  itü sözlük görseller  ·  itü sözlük extra  ·  itü sözlük mobil