belki ilginizi çeker
  1. · burçların gerçek olduğuna inanmak
  2. · madde 98: hiç olmayacak birine dünyanın en inanılmaz konuşmasını yap (reklam)
gündem
  1. · gece yarısını geçtiği halde sözlükte dolaşan kız
  2. · dersim katliamı
  3. · tunceli alevileri dinsizdir
  4. · günün tek şarkılık özeti
  5. · yeşim salkım
  6. · 27 yaşında olduğu halde bir hayat kuramayan insan
  7. · boylumlama
  8. · sevgilinin eski sevgilisini dövmek
  9. · sokakta torpil patlatan çocuk

burçlara inanmayan insan  

1. (bkz. fala inanma falsızda kalma)
    (axel fox, 20.07.2004 21:09)
  2. kendi kaderini kendisi belirlemeyi seven insan
    (chladoceran, 08.08.2004 05:39)
  3. burç ile falı karıştıran insandır. biraz düşünse kişinin doğduğu zamanın karakterine etkisini farkedebilir.
    (dydm, 08.08.2004 06:11)
  4. boş işlere kafa yormayan kişi buna ne inanır ne de inanmaz, oturup ne idüğü belirsiz tesadüf temelli önermelere kafa sallar geçer
    bunun başka çeşidi de burçlara inanmayan hayvanlardır, gider anlatırsın 'sen bir ikizler ineğisin bol süt vermen gerek' dersin, o vermez, ya da terazi köpeği olmasına rağmen ısırır, boğa civcividir ama gel gör ki çok fazla yürümektedir, böyle işte
    (greeen, 08.08.2004 06:24)
  5. muhtemelen hayatının herhangi bir anında bu burçlar dağdaki çobanı, ekmek derdindeki adamı, hatun götürmek için kullanıldığının farkında olan insanı neden etkilemiyor acaba diye düşünerek aklını daha dişe dokunur şeylere yoran adamdır.

bir de burcunuzdaki karakteri beğenmiyorsanız size modifiyesini verelim anlayışı vardır ki... aman aman..
    (bkz: yükselen burç)
    (terakime, 16.03.2006 01:55)
  6. istatistiki sonuçlara inanmayan insandır.
    burçlar müspet ilimler ile açıklanamayan fakat insan karakterlerini gruplayışı açısından tutarlı olan bir kavramdır.
    eski insanların yaptıkları araştırmalar ve bildikleri ilimlerin bir kısmı hala anlaşılabilmiş değildir. piramitlerin ve ziguratların yapısının, inşasının, matematiğinin hayret uyandırması gibi burçlar da bende hayret uyandırmaktadır.
    doğum anımdaki yıldızların milyonlarca ışık yılı uzakta olması yıldızların beni etkilediği anlamına gelmez. bunlar yıl içinde belli dönemlere denk gelir. bu aslında yazın doğan çocuğun konuşkan olması ile kışın doğan çocuğun içine kapanık ve suskun oluşu şeklinde de söylenebilir. keza kışın kuşların cıvıltısı bile yok olmaktadır. hülasa ortada bir etkileyen var ama bu yıldız mıdır, mevsim midir, güneşe olan uzaklık mıdır bilinmez.
    (anky, 16.03.2006 11:27)
  7. (bkz: burçlara inanmıyorum ama bir güç var)
    (iki blok otede, 16.03.2006 11:33)
  8. benim efendim o insan. -insan denilirse tabi, bu burçlara inanmayanları insan yerine koyanda kabahat. bak mis gibi burcun var, hem de beleş, üstelik bu devirde, inanılacak gibi değil. araştır biraz, öğren, yetmez illa ki inan. inanmalısın ama, inanmazsan olmaz. başarmanın yarısı inanmaktır. biraz inansaydın şu burçlara nasa'ya girerdin şerefsizim-

ne zaman bir ortamda burçtan karakter tahlili ana temalı bir kitap görsem, ani bir hareketle alıveririm kitabı. dur derim. ben okuyayım size. neydi burcun? kova. açarım ben akrep burcunu başlarım bir şeyler okumaya. inanır tabi. yadırgamam, dalga geçmem, ama kendi kendime eğlenirim işte. normaldir, insan her zaman bir şeylere inanmak ister. inanmamak da normaldir.

burç ile ilgili yorumlarda, ingilizce essay kuralları geçerli sanırım. 3 pro 1 con gibi ana karakter(oran tutmaz tabi ki). pro'lar say say bitmez aslında, dünyada sıfat mı yok. neşeli, uyumlu, öncü, mükemmeliyetçi, dahi, titiz, güvenilir, kararlı, entelektüel, yetenekli, anlayışlı, organize... güzel şeyler bunlar, kim bunları duymak istemez ki, biraz daha tutunabilmek için. con'lar ise çürütülmeye muhtaçtır. bir pollyannacılık vardır ki bitmez. burçlara fazla inanıp, yazılanlara göre davranışlarını da şekillendirenler olabilir tabi ki.

tabi olayın şöyle bir boyutu da var. "hocam 6 milyar insan 12 tane burç, olmaz ki" gibi yorumlar artınca, diye ayyuka çıkınca, burçlar biraz gözden düşünce, ay burcu, yükselen, çin, hint..v.s. gibi ara kavramlar eklendi. şimdi daha da bölündü, galiba son noktası da, hepimiz farklı birer insanıza gelecektir.

kimse üç sıfatla tanımlanıp geçilemez, insan bu kadar yüzeysel bir yaratık mı? her şeyden öte : beni kategorize etme.
    (ornitrin, 02.02.2007 01:03)
  9. burcunun özelliği olarak her şeye inanmayan, çok sorgulayan bir insandır...
    genelde akrep burcu insanıdır.

(bkz: http://www.astroloji.biz/...)
    (luto, 25.07.2007 00:02 ~ 01:33)
  10. benim gibi 23 eylül(başak ve terazi burcu arası) veya başka bir burç sınırında olanlar için "sen başaksın, yok yok sen terazisin hede hödö" gibi muhabbetlerden kurtulmak için gerekli olan şey. bu sayede "inanmıyorum hüleyn" denilerek konuşma kesilebilmektedir.
    (king of the west, 25.07.2007 00:05)
  11. doğru yolda olan insandır. ne o öyle? şimdi aynı yıl aynı gün biri isviçre'de diğeri ırak'ta doğan iki insanın hayatları bir olur mu? özellikleri bir olur mu?
    (donnie darko, 25.07.2007 00:12 ~ 00:13)

künye  ·  iletişim / şikayet / reklam  ·  sıkça sorulan sorular  ·  itü sözlük görseller  ·  itü sözlük extra  ·  itü sözlük mobil