"o burç onunla iyi anlaşır, bu burç çok bencildir, öbürü mü? aaaaaa, kaç kaç kaç" muhabbetlerine girmektir. bilimsel açıdan hiçbir referansı olmayan bir gerizekalı oyununa katılmaktır. hadi diyelim ki bilimi sallamıyorsun, dini inancın var. dinsel açıdan da referansı olmayan bir şeye inanmaktasın.
umut fakirin ekmeğidir kavramını benimsemiş insanların uygulayacağı yöntemdir. kendilerince başka çareleri kalmamış olup burçlarla hayatlarını devam ettirmeye çalışırlar.
kahve falına inanları da mevcuttur.
burçlarla ilgili bilimsel veriler gösteremeyen ancak bu işten kamyonla para kazanan çakalların insanları içine soktuğu durumdur. bu insanlar burçlara inanıp bu işe para harcayan insanları resmen kandırmakta ve kullanmaktadır.
hiç inanmadığım burç-yükselen burç bileşimine karşı, başak-yay kombinasyonunun özelliklerini okuduktan sonra "lan beni anlatıyo" dememle birlikte, değiştirdiğim duygularım.
yerçekimine inanmak gibi saçma bir durumdur. çünkü insanlar doğumlarına kadar, gezegenlerin, güneş ve ayın manyetik etkileri beyin gelişimine etkide bulunur. bu da insanın hangi yönünün ağır bastığını belirler.
yüz bin milyon baloncuk ötedeki gezegenlerin çekim etkisinin gö.ümüzün dibindeki bi bilgisayarın çekim etkisinden daha az olduğunu kavrayamayan insanların içine düştüğü saçmalık.
burçlarımıza adını veren takım yıldızların artık eskiden oldukları yerlerde olmadığını bilmemektir. yani aslında doğum günümüzde güneş o takımyıldıza denk gelmiyordur artık ama ne hikmetse hala o burçlar üzerinden yorum yapılıyodur.
(bkz: allah akıl fikir versin)
terazi : bugün sevgilinizle hoş bir vakit geçireceksiniz..parasal durumlarınız çok iyi ve işinizde yükseleceksiniz.
halbuki kişi işinden atılmış tek kuruş parası kalmayan sevgilisi terk etmiş biridir.ve sabah bari ağız tadıyla bir gazete okuyim diyip gazeteyi eline alır ve karşısında burç yorumunu görünce çıldırır intihara meyilli bir insan olduğunu anlar ve acı son.bir burç yorumu neler yapabilir anlayın.(gerçek bir olay)
tanıdığım yüzlerce başak burcu insanıyla yaklaşık aynı zaaflara ve karakter benzerliklerine sahip olduğumu farkettikten sonra yaptığım iş. burçların sadece karakterlere etki ettiğine inanmaktayımdır, gazetelerde yazılan "bugün çok içmeyin kusarsınız bak", "sevgilin terkedebilir hatta ahanda terketti", "babanla iyi geçin para konusunda sıkıntı yaşamayasın" tarzı yorumlar saçmalıktan öteye gitmemektedir, bugüne kadar bir tanesi de tutmamıştır. astroloji ile geleceği görmek, okumak diye bir şey ya yoktur, yada astrolojiyle pek alakası olmayan insanlar tarafından yapılmaktadır, benim düşüncem geleceğin herhangi bir metotla görülemediğidir.
insanlar çaresizlik anlarında kendinilerini motive etmek için bazı yollara başvururlar ki buda genelde fal veya burçlar olur. ancak şöyle bir şey vardır, burçta yazanlar iyiyse inanılır, kötüyse aman canım burçlarada inanılmaz ki denilir ve geçilir başka motive kaynakları aramaya.
hayır anlamadığım bir nokta var. acaba bu "burçlar saçmalıktır, gezegen dönüyormuş ta beni etkiliyormuş ta ahahaha ne salak lan bunlar, ben öyle saçma hurafelere inanmam, bana akıl ve mantıkla kanıtlayabileceğim birşey söylesinler. " diyen insanlar ömürlerinde hiç akıllarının yatmadığı birşeye inanmadılar mı?
yani bu bütün insanlar einstein'ın izafiyet teorisini, kuantum fiziğini, kant'ın ne demek istediğini, darwin'in evrimle ne anlattığını çok iyi anladılar da mı bu astrolojiye kafaları yatmadı? yani o derece her şeyi araştıran, soruşturan ve kendi mantık süzgecinden geçirip inanıp/inanmama seçiminde bulunan örnek insanlar mı?
hiç sanmıyorum..
temcit pilavı gibi ikide bir "günlük yorumuma bak ahahah bugün stresliymişim, lan ben her gün stresliyim tutturmak çok zor olmasa gerek" şeklinde söylenmlerde bulunan insanlar acaba sitelerde yazan
"günlük burç yorumları tamamen eğlence amaçlıdır." yazısını hiç okumadılar mı?
ya da tersten soralım.. astrolojiyle alakalı olarak bu günlük yorumlardan başka ne biliyorlar?
bana göre bir insanın bir konuda fikir belirtmesi için önce o konu hakkında bilgi sahibi olması gerekir.
daha astroloji yerine burçlar yazan biri yorum yapabilmek için bir fırın ekmek yemelidir. kolay gelsindir..
ha bir de kıssadan hisse :
adamın teki einstein'a gelip din konusu ile alakalı olarak :
"aklımın ve mantığımın almadığı birşeyi kabul edemem, bu bana uymuyor." demiş. einstein : "sen önce aklını ve mantığını şu masanın üzerine koy, ondan sonra konuşalım." diye cevap vermiş.
dünyada her yerde astronomi bölümleri vardır ancak asla astroloji diye bir bölüm herhangi bir üniversitede okutulmamaktadır. kasan belki tırtistan'da bulabilir.
ancak astroloji hayranı türk gençliği kitle dünyada bir ilki gerçekleştirerek bir palavrayı bilim haline getirmeye çalışabilir. bütün dünyaya bizi madara edebilir. helal olsun derim.
etkili bir beyin yıkama operasyonu neticesinde meydana gelir.bu mesele çocukluktan ergenliğe kadar, bak sen şu burcusun, bu burcun özellikleri budur, bu burç böyledir şöyledir şeklinde insana zerk edilir. bir notkadan sonra insan burçları incelediğinde aynen kendisini bulur, aa bak gerçekten de uygun der. mamafih zaten o insanı burçlar şekillendirmiştir haberi yoktur. bu hemen hemen tüm inanç sistemlerinde böyledir.
insanın burcunu tekme tokat değiştirip hayat burcundan toprak burcuna göndermek istediği abuk inanç meraklılarının safsataları.* burçlar artık safsata oldukları kanıtlanmış masallardır, inanmayınız efem..