bunu satın alan insan olamaz   

adana çık aradan

1. ülker, ihlas, kristal gibi yeşil sermaye ürünü oldukları çok açık markaların ürünlerinin satıldığını görünce verdiğim tepki.
    "damak tadı için ülke geleceğini hiçe sayanlar insan olamaz" şeklinde açıklanabilir.
    (the weakest link, 21.06.2004 10:36 ~ 22.06.2004 12:47)
  2. popstar geyikleri için turkcelle milyonlarca mesaj gönderen yurdum insanının iş yeşil sermaye zırvasına gelip dayanınca ülke geleceği diye çığlık attığı gereksiz cümle. bitmeyen tükenmeyen sağ sol kavgalarının kapitalist dünyadaki yankılarından biri.

ek giri: konu sadece tüketim ise, bilinçli tüketici tadını sevdiği, beğendiği ürünü almakta serbesttir. bilinçli tüketici sevdiği firmanın ürününü önce destekler, beğenmese de onu alarak destek olur, firmanın bu duruma bakışı bilinçli tüketiciyi kazanıp kazanmadığını gösterecektir. eğer zaten alıyorlar kaliteye gerek yok derse, bilinçli tüketici gider, taraftar kalır. kazanıyorum o halde daha çok yatırım yapmalıyım derse bilinçli ve bilinçsiz olan tüm tüketiciyi ve taraftarını yanına alır.
    (bkz. tofaş)
    (bkz. bmw)
    (aqua, 21.06.2004 12:12 ~ 22.06.2004 14:10)
  3. ne popstar geyiği için ne de damak tadı için ülkesinin geleceğini bir kenara bırakmayanların sarfettiği son derece mantıklı ve gerekli cümle.
    (the weakest link, 22.06.2004 01:46)
  4. banu alkanın kasetini alan insanlar(tabi varsa) düşndüğüm şey.
    (juda, 22.06.2004 14:55)