erkeğin kadına asılmaya başladığını ve ilişkiyi daha ileriye götürmek istediğini anlatan cümle.
sürecin kilometre taşı (milestone) olarak görülebilir. bu noktada alınan cevap, olayın gidişatını belirleyeceğinden büyük önem arz eder.
(bkz:
proje yönetimi)
(bınar, 10.07.2005 12:50)
"yemeğin üzerine de seni yiycem" anlamına gelebilen teklif.
bu teklifi sunan aslında içinden şunu geçiriyor olabilir:"baktın yemekte konuşamadık.o zaman yemekten sonra üzerimize hafif bir şeyler alıp yatakta konuşuruz.hatta üzerimize bir şey almasak da olur."
*
sorana göre verilecek tepkinin ayarlanması gereken sorudur. zira soranın cinsiyeti birincil hatta ölümcül (abarttım tamam kabul, ölümcül değilse de ölmekten beter olumcul) biçimde önem kazanır cümle kurulduktan ortalama 1 mili saniye içerisinde. gözlerinizi kırpıştırıp bir daha bakarsınız: güzel bir hatun kişidir misal. of anam diyim ben sağa...
erkut abi'nin giriş cümlelerine benzeyen cümle.
-bunu bir akşam yemeğinde konuşmaya ne dersin
-
o eli indir bir kere!?!?
-pardon kusura bakma sonrasını planlıyordum da...
akşam yemeğinden sonra, "gelip birşeyler içmek ister misin?" ve akabinde "ben üzerime rahat birşeyler giyerken sen de içkileri hazırla" cümlelerinin geleceğinin sinyallerini veren soru.
"seninle konuşmaya bayılıyorum ama gecenin sonunda sevişebilsek çok güzel olur" demeye çalışan erkek modeli.
konuşulacak konunun ciddiyetine göre , yönü belli olan teklif
mekan nargilenin 4 tl olduğu bir cafe
- aşkım gözlerini kapar mısıjn sana sürprizim var ?
+ ya bak kuşlar geçiyo bebeğim
- aşkım benimle....
-bunu boğazda bir akşam yemeğinde konuşmaya ne dersin ? keman falan ?
konuyu fazla uzatıp kızı da kasmamak adına bu sorunun sonuna "çok güzel yemek yaparım" getirmek uygun olur...
cevabı evet ya da hayır olan centilmen erkek ya da kibar bayan sorusudur.
ayrıca iş ortamında gergin ortamlardan kurtulmak için sorulması muhtemel sorudur.
(bkz:
sizin içiniz fesat)
-bunu bir akşam yemeğinde konuşmaya ne dersin?
-olur tabii. neden olmasın. (kikirdyerek)
-beni çok mutlu ettin kabul etmekle. ne zamandır, canım şöööyle helmeli helmeli bir kuru fasulye istiyordu. güzel yapar mısın?
tipik bir film repliğidir. gerçek hayatta aynı cümleleri kullanan bir kişiye rastlamak zordur. hani rüşvet girişiminde bulunmak adına "bunu öğle yemeğini yerken konuşalım" diyenler gördüm.